Haber Sitesi
HV
25 NİSAN Perşembe 21:59

FUTURECOMMERCE360 Konferansı sektör paydaşlarını bir araya getirdi

​​​​​​​ALKAŞ tarafından düzenlenen; modadan teknolojiye eğitimden perakendeye e-ticaret e-ihracat ve tüm sektörlerin geleceğin ticareti, ticaretin geleceğine dair güncel ve öncelikli konularının ele alındığı FutureCommerce360 Konferansı, iki yıl online aranın ardından ilk kez 27 Eylül 2022 tarihinde 42 Maslak AVM, ESA Arena’da hibrit olarak gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 12:46   Güncelleme : 30-09-2022 15:28
FUTURECOMMERCE360 Konferansı sektör paydaşlarını bir araya getirdi

 

10 farklı şehirden pek çok sektör profesyoneli Alkaş’ın pandemi döneminde hayata geçirdiği platformu Digital Network Alkaş’tan canlı yayına bağlanarak izledi.

Ana sponsorluğunu PARAM’ın üstlendiği konferansta, Co-Sponsor POLAT, Dijital Dönüşüm Sponsoru Teknosa, Shopping Mall Mekan Sponsoru 42 Maslak, Hepsipay Oturum Sponsor ve Corpera Araştırma Sponsoru olarak yer aldı.

CEVA, ESA Arena, Han Spaces, Inveon, NEBIM, Özay Hukuk, ParkPalet’te FutureCommerce360’ın Destekçi Sponsorları arasında yerini aldı.

42 Maslak AVM, ESA Arena’da gerçekleşen konferansa 491 üst düzey sektör temsilcisi katılım gösterirken, Digital Network Alkaş’ta 531 kişi katılım online olarak konferansı takip etti.

Bu yıl ki FutureCommerce360’da; yılın tüketici trendleri, müşteri beklentileri, geleceğe damga vuracak trendler ve perakendenin geleceğini neler beklediği konularının üzerinde duruldu. 2019’dan bu zamana kadar pandeminin sektörler için nasıl geçtiğinden, müşterinin en etkilendiği online alışveriş deneyiminden, 2023’te patronları neler beklediğinden, gelişen e-ticaret ile beraber şirketlerin, siber saldırı ile karşılaştığında ne yapılması gerektiği ve nasıl önlemler alınması gerektiğinden bahsedildi. Teknolojinin desteği ile müşteri deneyimini üst düzeye taşıyan uygulamalar, pazaryerlerinin dönüşümü ve SuperApp uygulamalarının müşteri gözünde nasıl algılandığı ve metaverse evreninin üzerinde duruldu.

 21.yüzyıl yetkinlikleri ve yetkin gençlerin nasıl olması gerektiği üzerine konuşulurken, robotların hayatımıza ve iş dünyasına girişinden bahsedildi.

Konferansta 5 ayrı başlıkta 2023 ve 2024’te Ocak ayından itibaren değişecek yasa ele alındı. Hem platformun hem satıcının hem de tüketicinin gözetildiği bir sistem hazırlığından ve işlem hacimlerine göre grup şirket reklamlarına sınırlandırma, reklam bütçeleriyle sınırlandırma gibi yükümlülükler getirileceğinden bahsedildi.

Alkaş tarafından gerçekleştirilen FutureCommerce360 Konferansı’nda, günümüzde her şeyin çok hızlı değişmesiyle şu ana kadar alışılagelmiş ticaretin gittikçe azalacağını dile getiren Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer; “Tamamıyla dijital bir dünyaya dönüşeceğini ama tüm bunları yaparken amacın; ticareti daha hızlı, daha kolay ve daha yararlı hale dönüştürmek olacağını düşünüyorum. Çok heyecanlı bir şekilde tekrar yüz yüze bir arada tüm sektör paydaşlarıyla bir aradayız. Bu yılın iki yıla göre önemli bir farkı var. Çok heyecanlı bir şekilde tekrar yüz yüze bir arada tüm sektör paydaşlarıyla tekrar bir aradayız. Bu yıl iki yıla göre önemli bir farkı var. Yalnızca fiziki değil artık bizi online olarak da izleyen bir katılımcı kitlemiz var. Bunun en güzel yanı artık konferanslar yalnızca İstanbul merkezli değil. İstanbul’a gelemeseniz dahi Anadolu’nun diğer şehirlerinden gençlerin, üniversite öğrencilerinin ve girişimcilerin de izleyebilecekleri bir online platformla bütün bu bilgiyi yayabilme becerisine sahip olabildiğimiz için çok mutluyuz.

Bu yıl “Geleceğin Ticareti Ticaretin Geleceği” sloganıyla tamamıyla “future” konuştuğumuz bir konferans oldu.” dedi.

Finansal teknolojilerin, kullanım alışkanlıklarımızı yeniden şekillendirdiğini belirten Param Group CTO’su Bahadır Aktan, dijitalleşmenin etkisiyle e-ticaret ve mobil teknolojilerin fintech alanını genişlettiğini, özellikle pandemi sürecinde online alışverişin yaygınlaşmasıyla dijital dönüşümün hız kazandığını aktardı.

Bu hızlı dönüşümün devam ettiğini açıklayan Aktan, “Türkiye'de finansal teknoloji sektörünün gelişiminden bahsetmek gerekirse, sektörün özellikle 2010'lu yılların ikinci yarısında bir ivme kazandığını söyleyebiliriz.” dedi.

250 kişilik teknoloji ekibiyle geliştirilen, içinde “E-Para”, “Cüzdan”, “Şimdi Al, Sonra Öde”, “Açık Bankacılık” ve “Processing”’in de bulunduğu 30’dan fazla ürüne sahip olduklarını açıklayan Aktan, “Param’ın rakiplerine de hizmet verecek, onların gelişimlerini destekleyecek bir olgunluğa eriştik. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek, zengin teknoloji bilgisi ve yetkinlikle ParamTech'i geliştirdik. Sektörün yeni oyuncularına da teknolojilerimizle altyapı sağlarken, ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri tek bir noktadan anahtar teslim almalarını sağlıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konferansın “Tüketicinin Geleceği, Geleceğin Tüketicisi” yer verilen araştırma ile Dr. Ceyhun Emre Doğru, Covid-19 salgını sonrası tüketicilerin beklentilerindeki değişimleri katılımcılarla paylaştı. GlobalData tarafından Ağustos 2022’de yürütülen saha araştırması verilerini yorumlayan Doğru, “Araştırma verileri bize tüketicilerin alışveriş deneyimini bir bütün olarak algıladığını gösteriyor. Tüketiciler, artırılmış gerçeklik ve kişiselleştirilmiş ürünler gibi günümüzün koşullarına göre ortaya çıkan talepleri dile getirirken, hızlı teslimat gibi hiç değişmeyen beklentileri de koruyorlar. Özetle, perakende teknolojileri ve çözümleri tüketici deneyimini iyileştirdiği ölçüde değer katmaya devam edecek. Bunu yaparken online ve fiziksel perakende arasındaki ayrımlar ise giderek ortadan kalkacak” diye konuştu.

Avi Alkaş ve Cem Boyner’in gerçekleştirdikleri sohbet, 2009 yılında gerçekleştirdikleri sohbetin devamı niteliğini taşıyordu. Pandemiden sonra neler oldu diye sözlerine başlayan Avi Alkaş “Pandemiden sonra darmadağın olduk. Para akışının ne kadar önemli olduğunu gördük.“  diye yanıt verdi.

Boyner, Avi Alkaş’ın sorusu üzerine 2023 öngörüsünü de paylaştı. Boyner:” Öyle bir zamanda sordun ki? ama ne yapabiliriz onu çok açıklıkla söyleyeyim. Yeni arkadaşlar kazanmamız lazım. Çünkü öyle bir noktaya geldi ki. Önümüzde kocaman bir pasta var onu bırakırsak o pastanın çikolatası bozulacak. Yani biz şu anda 2023 yıl sonuna kadar bir dakika vaktimiz yok. Ancak grubun belli ekiplerinin planlayarak büyütebiliriz. Planlamadan olmayacak çünkü. Türkiye için konuşuyorum. Bizim yani internet ve teknoloji sektörü daha her yerde para kazanarak büyümenin şart olacağı ancak o zaman yatırımcı çekeceği bir döneme geçiliyor.  Tekstilde ikinci olağanüstü sevinci yaşayacağız diye ümit ediyorum. Ama Türkiye’nin geleceğine de umutla bakmak için yeterince sebebimiz var.” dedi.

Geleceğin Eğitimi, Eğitimin Geleceği konusunda yemek arasından sonra konuşan ve eğitim konusunda hem uygulamalı girişimlerde bulunan ve bir kitap yazan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı, YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut konuştu. Erkut: “Eğitim almadan geleceğin ticareti olmaz. Eğitimde 3 tane temel hedef var biri işe hazırlama, ikincisi aktif bir vatandaş oluşturma ve üçüncüsü de dolu dolu bir yaşam sunabilme.”

Konferansın final bölümünde Next Akademi Kurucusu Levent Erden; En çok satan, en çok izlenen, en çok görülen, en çok beğenilen en olmak en muhteşem. Rakamlar ne kadar büyükse o kadar iyi olduğu düşünülüyor. Hala böyle düşünenler var. En çok takipçisi olan, en çok okunan gibi. Çünkü ortalama 20. yüzyıl ortalama sığlık ve popülerlik üstüne kuruludur” diyerek geleceğin bu alışılageldik fikirleri kaldıramayacağını ve yeni fikirlere açık olma gerekliliğini ifade etti.

İhracat ve Geleceğin Trendleri konu başlığını kamudan, Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel E-İhracat ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkan Hasan Önal  Bir tek e ticaret kanalıyla sadece çevrimiçi kanallar ile müşteriyi tutamazsınız. Sosyal medyayla tümüyle müşteri 360 derece çevirmek lazım dolayısıyla bu konferansın adı tam oturmuş .“Çin'de bekarlar gününde 154 milyar dolarlık satış var. Yani bir ülkeye E- ticaretimizi yaparken hedeflerken dikkat edeceğiniz diğer husus o ülkenin festivallerine Tüketici alışkanlıklarına dikkat etmek olacaktır” dedi. Kobilerin e ihracat yapabilmesi için bakanlık olarak dış ticaret sermaye şirketi veya doğrudan dış ticaret sermaye şirketi gibi bir yapı kurgulamak istediklerini ifade etti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
Ali B 2 yıl önce
İhracat destek başburularını nereden yapabiliriz?
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html