Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 17:03

ESKOOP’TA ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUSU

18 Mart Çanakkale zaferinin 108. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ESKOOP Sanayi Sitesinin gerçekleştirdiği kutlamalarda sahne alan müzik sektörünün usta ismi, reformist AKIN AKINTÜRK kendi bulduğu ve geliştirdiği konser tekniği olan ‘TEMATİK GÖRÜNTÜLÜ KONSER ÇANAKKALE ZAFERİ’ ile dinleyenler ile bir araya geldi. Bilgi dolu ve duygu dolu içten anların bolca yaşandığı konserde orijinal Çanakkale savaşı görüntüleri ile hafızalardan uzun yıllar silinmeyecek bir konsere imza attı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 13:10
ESKOOP’TA ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKUSU

 

 

İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ESKOOP Sanayi sitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen konser’ de yönetim kurulu Başkanı Yusuf Akgün; 18 Mart Çanakkale zaferinin önemini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yerini anlatan bir konuşma yaptı.  Sanatçı Akın Akıntürk’e verdiği güzel konser için teşekkür etti.

SANATÇI AKIN AKINTÜRK’TEN EFSANE AÇIKLAMA:

BU ŞARKIYI BEĞENENLER İYİLERDİR, BEĞENMEYENLER KÖTÜLERDİR

 

18 Mart 2023 tarihinde saat 16.00’da ESKOOP Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen bu etkinliğin finaline doğru Türkiye’de ilk defa yeni müzik eseri olan KÖTÜLER KAÇACAK, İYİLER KALACAK isimli besteyi Seyirciye seslendiren usta sanatçı AKIN AKINTÜRK seyircinin ilk defa dinlediği bu muhteşem eserinin bitiminin ardından sahneden ‘bu müzik eserini dinleyip beğenenler iyilerdir, bu müzik eserini dinleyip beğenmeyenler ise kötülerdir. Bunu buradan ilk defa bu müzik eserini seslendirip siz değerli seyirci topluluğuna açıklıyorum.’ diyerek böylesine çarpıcı bir ifade kullanmasına istinaden kuliste yakaladığımız sanatçıya bu eserin finalinde neden bu kadar keskin açıklamaya yer verdiğini sorduk.

Sanatçı AKIN AKINTÜK bu ifadesinin dayandığı sebebi İlk defa gazetemize verdiği demeç ile şöyle açıkladı; şarkının sözlerine baktığımız zaman bu eserin bir net anlatımı olduğunu, KÖTÜLER KAÇACAK, İYİLER KALACAK diyerek toplumda iyi kötü kavramını ele alırken eserin sözleri ile durumu izah ediyorum.

‘’ İyi ile kötünün kavgası var ya

Âdem ile Havva’dan kalan dünyaya

Güneş doğuyorsa ay çıkıyorsa

Hâlâ iyiler var bu yorgun dünya da

Zalimler hep vardı, kötülük yapardı, onlara ne kaldı bu yalan dünya da

Kötüler hep vardı, zalimlik yapardı, kötüye ne kaldı bu yalan dünya da

Kötüler kaçacak, iyiler kalacak

Zulüm son bulacak, mutluluk olacak

Bir olunca iyiler güzel olacak

Yok olunca kötüler güzel olacak.

Olacak, olacak, iyiler var olacak.

İyilik, güzellik, insanlık var olacak.

Olacak, olacak, iyiler var olacak.

Kötülük, zalimlik, hainlik yok olacak.’’

Gördüğünüz üzere ‘kötüler kaçacak, iyiler kalacak’müzik eserinin sözleri her şeyi ifade ediyor. HALİYLE BU ESERİN SÖZLERİNE KARŞI GELMEK KÖTÜLERDEN OLMAK, KÖTÜLÜKTEN YANA OLMAKTIR. ONAYLAMAK İSE İYİLİKTEN YANA OLMAK İYİLERDEN YANA OLMAKTIR. Bu müzik eseri yayınlandığı andan itibaren müzik eserinin sözlerinden de anlaşılacağı üzere Yurt içinde ve yurt dışında yayınlanacak bu eserin yayına giriş tarihinden itibaren Türkiye’de ve dünyada insanlar tarafından yapılacak beğeni ve beğenisizlik MÜZİK ESERİNİN SÖZLERİDEKİ ANLAM GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK. Yurt içinde ve yurt dışında bu eserin yayına verilmesi ile birlikte yazımsal, görsel ve işitsel basında tüm sosyal medya ağlarında, tüm yayın ve yayım ağlarında vs. BEĞENEN KİŞİLER (İNSANLAR, BİREYLER) İYİLER, BEĞENMEYEN KİŞİLER (İNSANLAR, BİREYLER) KÖTÜLERDİR. Beyanında bulunuyorum ve sonuna kadar bulunacağımda. Bu yazdığım şarkı sözü anlamı ile sabittir. Bu vesile ile uzun bir aradan sonra sizler ile birlikte olmak güzeldi. Gazeteniz ve şahsınıza sonsuz şükranlarımı sunarım. İyi ki varsınız. İyi ki iyiler var.’’ diyerek konuya açıklık getirdi. Bizde müzik sektöründe usta, reformist sanatçı AKIN AKINTÜRK’e başarılar dilerken bu güzel eser için ve ‘TEMATİK GÖRÜNTÜLÜ KONSER ÇANAKKALE ZAFERİ’ için de ayrıca teşekkür ettik.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html