Haber Sitesi
HV
26 NİSAN Cuma 01:03

ESKOOP kurucu iradeye ve malına sahip çıktı

ESKOOP genel kurulunda aday olan listenin büyük vurgun peşinde olduğunu söyleyen Başkan Yusuf Akgün, “Ancak feraseti yüksek üyelerimiz buna geçit vermedi, kurucu iradeye sahip çıktı” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 09:03   Güncelleme : 04-03-2023 09:47
ESKOOP kurucu iradeye ve malına sahip çıktı

Genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Akgün:

ESKOOP’TA BÜYÜK VURGUN YAPACAKLARDI

ESKOOP genel kurulunda aday olan listenin büyük vurgun peşinde olduğunu söyleyen Başkan Yusuf Akgün, “Ancak feraseti yüksek üyelerimiz buna geçit vermedi, kurucu iradeye sahip çıktı” dedi.

İkitelli organize sanayi bölgesinde bulunan ESKOOP Sanayi sitesinin 2022 genel kurulu ESKOOP’ta bulunan Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.  ESKOOP tarihinde sayı olarak en yüksek üye katılımı ile gerçekleşen genel kurul Kooperatif üyesi, Tuzla OSB ve Doğu sanayi sitesi başkanı Bilal Hancı listesi divan başkanlığına oy birliği ile seçildi.

Genel kurulun açılması ile Başkan Akgün deprem bölgesi ile ilgili çalışmaları ve kooperatif faaliyetlerini üyelere anlattı.

Genel kurula katılan İOSB yönetim kurulu başkanı Mustafa Keskin üyelere selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında; İOSB’nin 11 ilde yaşanan felaketten dolayı çok üzgün olduğunu belirterek deprem bölgesine yapmış olduğu çalışmaları anlattı. İyi bir genel kurul olması temennisiyle konuşmasını bitirdi. Üyeler, İOSB başkanı Keskin’e inşaat ruhsatlarında çok zorlandıklarını ve bu sürecin çok uzun bir süreç olduğunu, işlemlerin daha kolaylaştırılması talebinde bulundular.

Faaliyet raporu, denetim raporu ve bilanço oybirliği ile üyelere tarafından kabul edildi. Seçim maddesine geçildi.

Seçim maddesinde Sait Yüksek’in listesinde üye olmayan kişi olduğu için itiraz edildi. Başkan Akgün’ün şerh koyarak listenin seçime girmesini kabul etmesi ile hükümet komiserinin kabul etmesi ile oylamaya gidildi.

318 üyenin katıldığı oylamada 265 oyu Başkan Akgün, Sait Yüksek 53 oy aldı. Üyeler, Başkan Akgün’ün 40 yıldır süren başkanlığına devam dedi.

Genel kurulu sonrası Yeni Esnaf Gazetesi olarak yaptığımız özel röportajda Başkan Akgün duygularını şu şekilde dile getirdi;

 ESKOOP KİMSEYİ ÖRNEK ALMAZ

ESKOOP’ta 1983’ten beri başkanlık yapan Akgün, “ESKOOP kendi planlaması projesiyle kendi alanında kimseyi örnek almamıştır, kimseyle de yarışmaz” dedi. Çalışan herkesi takdir ettiğini kaydeden Akgün şöyle devam etti: ESKOOP’un bir özelliği vardır. ESKOOP’un alt yapısı dünya çapındadır. 2x2-3x2 metre galeri sistemi vardır. 1986’da bunu yaptığımızda Türkiye’de adını bilen yoktu. ESKOOP’un yolları 1993’ten bu yana hiç kazılmamıştır. Gerek mimari yapısı, gerek çevre düzeni, gerek sosyal donatı alanı ile bölgenin en iyilerden birisiyiz.”

BİRİLERİ VURGUNA GELDİ

“Bu genel kurulda karşı taraf vurgun yapacaktı. Bütün sistemini yalan, iftira, fitne-fesat üzerine kurmuş bir ekipti. Dediler ki; ‘bana oy verin ben kooperatifin bütün sosyal tesislerini satacağım üye başına 4’er milyon vereceğim. Bu hesabı nereden yaptın. Ya bunlar 4 değil 20 milyonsa? 15 milyonunu kimin cebine koyuyorsun. Bizim hesabımıza göre kooperatifin sosyal alanları üye başına 20 milyon değerinde. Bunun için burada büyük bir oyun vardı. Birileri ESKOOP’ta büyük bir vurgun peşinde koşuyordu. Arkasında güçler var kimlerin olduğunu ismen biliyorum ama başaramadılar. Başarsalar ESKOOP büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalacaktı ama feraseti yüksek, bize güveni çok yüksek olan ESKOOP ortaklarından genel kurula katılan 318 üyeden 265’i kurucu iradeyi destekledi.”

ESKOOP YOLUNA DEVAM EDECEK

“40 senedir bu kooperatifin bir iğnesine zarar vermemişim, bir malını, bir tuğlasını korumuşum.  ESKOOP’un içinde kalan boş yerlerin inşaatını yapacağız bunu gerek ortaklarımızın gücüyle gerek projeden sat-yap şeklinde yapacağız. Müteahhitle bizim işimiz yok.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html