Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:27

ESENLER SANAYİ SİTESİ GELİRİNİ PAYLAŞACAK

Esenler Sanayi Sitesi Başkanı Cafer Sancak, mülkiyeti kooperatifte olan dükkanların ya kira gelirinin paylaşılacağını ya da üye devri yapılacağını söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 21:14
ESENLER SANAYİ SİTESİ GELİRİNİ PAYLAŞACAK

 

Esenler Sanayi Sitesi Başkanı Cafer Sancak, mülkiyeti kooperatifte olan dükkanların ya kira gelirinin paylaşılacağını ya da üye devri yapılacağını söyledi. Sancak; “Kooperatif böylesine ciddi bir gelire sonsuza dek sahip olmamalı” dedi. 

Esenler sanayi sitesi genel kurulunu sitenin yeni yapılan binalarında gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Aziz İyiokur yaptı. Genel kurulda bütün maddeler oy çokluğu ile seçildi seçim maddesinde yeni yönetim şu şekilde oluştu; Başkan Cafer Sancak, 2. Başkan Murat Onur Kart, Serkan yetim, Fatih Soner Aygün, Engin Gümüş Denetim kurulu; İsmail Firidin Mehmet Yalçın

Esenler Sanayi Sitesi Genel Kurulunda üyelerden güvenoyu alan Başkan Cafer Sancak, yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlattı. Site’nin İkitelli OSB içerisinde yer alan 38 Kooperatifte ilk beşe gireceğini kaydeden Sancak şunları söyledi: “Eskiyen dükkanlar delegasyon bazındaydı bunların yıkılıp yenisinin yapılabilmesi için delegasyondan çıkardık. Böylece herkesin tek yapı yapmasının önünü açmış oluyoruz. İster tekli ister ikili ister üçlü bu yapılar yapılabilecek.

YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANI

Esenler Sanayi Sitesi’ne A Bloktan giriş yapıldığında sağ taraf ağırlıklı otomotiv, B taraf ise farklı sektörlerin üretim yaptığı dükkanlardan oluşuyor. Ağırlıklı olarak otomotiv olmasına karşın karma bir siteyiz. B Blokta 280 işyerimiz var, A ve B Blokta 160 dükkanın tamamına yakını ofis olarak hizmet veriyor. Elektrik malzemeleri, terlik, çorap, tekstil, otomotiv parçaları satılıyor, kısmen CNC tezgahları  kurulu. Esenler Sanayi Sitesi’nde şu an doluluk oranımız yüzde 100. Bir dükkan dahi boş değil.

DÜRÜST ESNAF DÜRÜST TİCARET

Esenler Sanayi Sitesi denice bilmeyenler adımızdan dolayı bizim Esenler ilçesinde olduğumuzu düşünüyorlar ancak biz İkitelli OSB’de 38 sanayi itesinde konum olarak en iyi sitelerden bir tanesiyiz. Alt yapı sorunu olmayan, esnafın dürüst ticaretin dürüst yapıldığı bir site. İkitelli OSB içindeki 38 sanayi sitesi içinde ilk beşe çok rahat gireriz.

KOOPERATİF GELİRİ PAYLAŞILACAK

Site içerisinde A Blokta bulunan yaklaşık 70 dükkanın üyelere devri konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu işi bilenlerle beraber komisyon kuracağız. A Blokta bulunan dükkanların mülkiyeti kooperatif üzerine kayıtlı. Sonsuza dek kooperatife böyle bir ciddi gelirin gelmesi doğru değil. Buradaki dükkanların ya üyelere devrini yapacağız ya da kira gelirlerini üyelere dağıtacağız. Bir sonraki mali kurulda bununla ilgili yetki alıp bu sorunu çözeceğiz.

SİTEYE DEĞER KATACAK PROJE 

Esenler Sanayi sitesi içerisinde 5 tane parsel var 3 ve 5 Nolu parsellerin imara açılması, katlı otopark yapılması noktasında bakanlıktan söz aldık. OSB ile bakanlığa gönderilmek üzere gerekli yazışmaları yapıyoruz. Bunu hayata geçirdiğimizde sitemize ciddi bir katma değer sağlayacak.

YOLLARIMIZ YENİLENECEK

Sitemizin A ve B kapılarını güvenlik kulübeleriyle birlikte yeniledik. 2 nolu parseldeki yol asfaltlandı. Kalan yerlerde mevcut bozuk taşları kaldırıp birinci sınıf taş döşemesi yapılacak. Bunun için teklifleri aldık. Bu yaz bu çalışmayı da tamamlayacağız.  Mevcut güvenlik kamera sayılarını artırdık ancak bu sayıyı daha da çoğaltmak için çalışmalarımız var.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html