Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 22:40

Enerjisa Üretim'den Çanakkale'deki arıcılara ekipman ve fidan desteği

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale Arıcılar Birliği ile ortak çalışma yürüten Enerjisa Üretim, Çanakkale'deki bal ormanı için ekipman ve fidan desteği sağladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2023 10:31
Enerjisa Üretim'den Çanakkale'deki arıcılara ekipman ve fidan desteği

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale Arıcılar Birliği ile ortak çalışma yürüten Enerjisa Üretim, Çanakkale'deki bal ormanı için ekipman ve fidan desteği sağladı.

Sabancı gönüllüleri, Çanakkale'ye bağlı Güzelyalı Köyü yakınındaki ormanlık alanda fidan dikimi için bir araya geldi. Çanakkale Arıcılar Birliği üyelerinin de katıldığı etkinlikte gönüllüler, ormanda oluşturulan alana biberiye fidanı dikti.

Etkinlikte ayrıca Enerjisa Üretim tarafından arıcılara ekipman desteği de sağlandı.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arıcılığın özellikle biyoçeşitlilik açısından kritik bir konu olduğunu dile getirdi.

Enerjisa Üretim olarak bu konuyu kendilerine bir görev edindiklerini kaydeden Eynehan, 'Burada 5 projemizden biri olan Çanakkale'deki Lavanta Yolu projemizde birlikteyiz. Diğer paydaşlarımız Orman Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Arıcılar Birliği ile birlikte olmaktan çok mutluyuz.' dedi.

Proje kapsamında lavanta ve biberiye ekimi gerçekleştirdiklerini aktaran Eynehan, 'Özellikle arıların polenlemesi açısından çok kritik bir konu bitki örtüsünün geniş bir yelpazede olması. Burada bir çam ormanı içinde birlikteyiz. Olabildiğince arıcımızın bu konudan faydalanmasını destekliyoruz. Bizim her zaman aklımızda olan bir projeydi ama orman yangınlarıyla birlikte bunun önemi daha da arttı. Bizim için yeni bir konu değil ama orman yangınları bu konudaki de önemini bir kez daha ortaya çıkarmış oldu. Proje kapsamında arıcılarımıza kovan ve malzeme desteği sağladık. Burada bütün üyelerimize yönelik arıcılık maskesi ve uzmanlara yönelik de gaz maskesi desteği sağladık.' diye konuştu.

- Çanakkale'de 21 bal ormanı oluşturulması hedefleniyor

Ağaçlandırma çalışmaları ile orman varlığına katkı sağlamaya devam eden Enerjisa Üretim, geçen yıl oluşturulan 2 bal ormanına ek 2023 yılının sonuna kadar toplam 5 adet bal ormanı için fidan desteğini tamamlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında isale hattından su havuzuna, yol yapımından arı sağım makinasına kadar arıcıların ihtiyaç duyduğu altyapıya destek veren Enerjisa Üretim, toplamda 150 adet 5 çerçeveli ve iki katlı yerli arılı kovanı arıcılara bağışladı.

Bal ormanlarından Çanakkale Arıcılar Birliğine üye 650 arıcının yanı sıra çevre illerde bulunan yaklaşık 350 gezgin arıcı, toplamda 1000 arıcı ve ailelerinin faydalanması amaçlanıyor. En az 10 bin kovan arı sağımı ile 100 ton bal sağımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Enerjisa Üretim, proje kapsamında Çanakkale'de toplam 21 bal ormanını tamamlamayı hedefliyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html