Haber Sitesi
HV
28 MART Perşembe 17:49

EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN ARTIK ‘YENİ NORMALLERİ’ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen; “İSKİ Ümraniye ilçesi içme suyu yatırımları”, “İSKİ Anadolu yakası dereleri ıslahı ve bakım-onarım projesi”, “İSKİ Anadolu yakası içme suyu malzemeleri lojistik merkezi” açılışları ile “Alemdağ Caddesi düzenleme projesi temel atma töreninde” konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 16:09   Güncelleme : 30-03-2023 10:59
EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN ARTIK ‘YENİ NORMALLERİ’ VAR

 4 yıl önce göreve gelmeden önce, İstanbul'da bir değişim vadettiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Bu şehirde eski ve kirli defterleri kapatacağız, yeni taze, güçlü bir başlangıç yapacağız, demiştim. Çok şükür bunu başardığımızı görüyorum. İstanbul'un başardığını, İstanbul'un değişim sürecini en güçlü şekilde hissettirdiğini görüyorum. Değişimin bu şehrin her hücresine, her sokağına, her caddesine, her mahallesine yayıldığını ifade edebilirim” dedi.

“İSTANBUL’UN ARTIK ‘YENİ NORMALLERİ’ VAR”

“İstanbul'da değişim, artık geri döndürülemez” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul başardı ve kesinlikle yerel yönetim anlamında, yeni bir dönemin köklerini saldı. İstanbul'da yaşamın yeni normalleri var. Mesela; İstanbul'da eskiden dere yataklarında yapılaşma konuşulurdu. Şimdi ise, İstanbul'un dere yataklarında yaşam vadileri, yeşil alanlar konuşuluyor. İstanbul'da eskiden su baskınları normaldi, taşkınlar normaldi, Kurban Bayramı geldiğinde Boğaz’ın kana sulanması normaldi. Şimdi artık bu görüntülerin yaşanmaması normal. Yağmur suyu, atık su kanallarının ayrılması, derelerin ıslah edilmesi, altyapının sürekli iyileştirmesi normal. Eskiden ucundan, kıyısından imara açma hevesiyle kent ormanlarının vatandaşımıza kapatılması normaldi. Şimdi ise, milyonlarca insanımızın kent ormanlarını kullandığı bir ortam normal. Eskiden Büyükşehir Belediyesi’nin kreşlerinin, öğrenci yurtlarının, kent lokantalarının olmaması normaldi. Şimdi, olması çok normal. Eskiden anneler, 0-4 yaş arası çocuklarıyla otobüslere binemiyorlardı. O normaldi. Ama şimdi annelerin 0-4 yaş arası çocuklarıyla otobüse binmeleri normal. Eskiden kadınların İBB’de yönetici olmaması normaldi. Şimdi, en üst mevkilerde kadınlarımızın yönetici olması normal. Önceden İBB’nin birçok çalışma noktalarında kadınların olmaması normaldi. Şimdi artık kadınların İBB’nin departmanlarında neredeyse çalışmadığı yerin kalmaması normal. Eskiden yılda 5 kilometre bile olmayan metro yapabilmek normaldi. Şimdi ise, İstanbul'da yılda en az 13 kilometre metro açabilmek normal. Eskiden, vatandaşın evlerinin güvenliği konusunda hiçbir adım atılmazken; şimdi hızlı tarama yöntemiyle her eve girip, insanlarımızın evinin durumuna bakıp, ona göre tedbirlerin alınabilmesinin araştırılması normal.”

KENDİSİNİ SOKAK SAKSISI ÜZERİNDE DİNLEYEN VATANDAŞLA SAHNEDE KUCAKLAŞTI

İmamoğlu’nun, konuşması boyunca bir sokak saksısının üzerinde kendisini dinleyen 81 yaşındaki Nefise Demirbozan’la sahnede kucaklaşması, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

İSKİ’nin yaptığı çalışmalarla; Ümraniye’deki içme suyu altyapı çalışmaları ile ilçedeki düşük su basıncı problemi giderilirken, başta Ümraniye olmak üzere, tüm Anadolu Yakası’nın içme suyu kalitesi arttırıldı. Yağışlarda, sel ve taşkınlarını önleyen dereler de titiz çalışmalar sonucu ıslah edildi. Marmara Denizi, Karadeniz ve İstanbul Boğazı’nı kirleten atık suların kesilerek atık su arıtma tesislerine ulaştırılması sağlandı. Alemdağ Caddesi de yeni tasarımıyla, yaya ve engelli kullanımına uygun hale getiriliyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html