Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 20:20

Dünya’da mobilya sektörü değerlendirildiğinde İLK AKLA GELEN YER MASKO

MASKO olağan genel kurulunda, bundan yaklaşık bir buçuk ay önce tüm ülkemizi yasa boğan deprem konuşuldu. İOSB başkanı Mustafa Keskin ve MASKO Yönetim kurulu başkanı Mehmet Mutlu’dan başlayarak her konuşmacı bu konudaki derin üzüntülerini iletti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 14:17   Güncelleme : 18-04-2023 16:08
Dünya’da mobilya sektörü değerlendirildiğinde  İLK AKLA GELEN YER MASKO

 

Yüzlerce marka ve özel tasarım,

TÜM DÜNYAYA TESLİMAT MASKO’DA

MASKO olağan genel kurulunda, bundan yaklaşık bir buçuk ay önce tüm ülkemizi yasa boğan deprem konuşuldu. İOSB başkanı Mustafa Keskin ve MASKO Yönetim kurulu başkanı Mehmet Mutlu’dan başlayarak her konuşmacı bu konudaki derin üzüntülerini iletti.

İlknur Kaplan MASKO olağan genel kurul toplantısının açılışını yaptı. Kaplan: “İkitelli’nin dünyaya açılan penceresinin yönetiminin neler yaptığını izlediğiniz videolardan görsel olarak görüyorsunuz ayrıca elinizdeki raporlarda da birçok bilgi mevcut” diyerek gündem hakkında bilgilendirme yaptı.

Deprem bölgesinde ki vatandaşlarımızın karşı görevimiz yeni başlıyor

 

Genel kurulumuzun açılışını yaptığı için İlknur (Kaplan) hanıma teşekkür ediyorum. İkitelli’nin dünyaya açılan penceresi MASKO mobilya kenti, marka değerini her geçen gün daha da arttırarak üyelerinin aidiyet duygusunun güçlenmesine vesile oluyor. Türkiye ve Dünyada sektörümüz değerlendirildiğinde ilk akla gelen MASKO’da, mobilya sektörüne yön veren yer olarak yer alıyor. Çünkü MASKO’da yüzlerce mobilya markası özel tasarım seçenekleri tüm dünyaya teslimat kısaca her şey var. Sözlerimi çok uzatmak istemiyorum fakat yaklaşık bir buçuk ay önce yaşadığımız deprem felaketinden bahsetmeden konuşmamı sonlandırmak istemiyorum.  11 ilimizi etkileyen ve Asrın felaketi olarak ifade ettiğimiz deprem, bizleri derinden yaraladı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara ise sabırlar diliyorum.  Siz kıymetli üyelerimiz ve İkitelli OSB’de ki katılımcılarımızın desteğiyle deprem bölgesine temel ihtiyaç ve arama kurtarma malzemeleri gönderilmesi konusunda önemli adımlar attık.  Bölgenin ilk etapta oluşan ihtiyaçlarından olan 4 tırımızı deprem bölgemize ulaştırdık. Buradan bir kez daha sizlere teşekkür etmek istiyorum.  Ancak unutmayalım ki görevimiz yeni başlıyor.  Deprem bölgesinde ki vatandaşlarımızın bize daha çok ihtiyacı var. Gereken hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.  Biz güçlü, dinamik ve vicdani değerleri yüksek bir milletiz.

18+6 milyon metrekare arazi için yarın Silivri’ye gidiyoruz

 

İOSB yönetim kurulu başkanı Mustafa Keskin açılış konuşmalarında yer aldı. Keskin konuşmasına MASKO ’nun bugüne kadar yaptıklarıyla İkitelli OSB ‘nin gururu olduğunu vurguladı. Mehmet Mutlu başkanın İkitelli OSB’de de çalıştığını vurguladı. Deprem yine konuşmaların önemli bir noktasındaydı. Keskin Valilikten gelen telefonla bu acı haberi aldığını dile getirdi. Enerji konusunda da çalışmaların devam ettiğini güneş enerjisi konusunda yaptıkları çalışmaya katkıda bulunabilecek herkesi enerji sorununu çözebilmek için fikir ve bilgi alışverişine davet etti. Mustafa Keskin “Sizleri rahatlatabilme adına yarın Silivri Belediyesine gidiyoruz. Sanayi Bakanlığımızdan 18 milyon metrekare bir arazi, ayrıca bir şahıstan da 6 milyon metrekare bir arazi olmak üzere iki tane arazinin peşindeyiz. Sanayi Bakanımızla geçen hafta beraberdim. Silivri Belediye başkanının muhakkak görüşünü alın dedi. Allah izin verirse yarın Belediye başkanımızın görüşünü almak istiyoruz. Bizim başlıca görevimiz iki tanedir birisi üretim alanı, arazi diğeri ise enerji sorununu çözmek” dedi.

Açılış konuşmaları tamamlandıktan sonra genel kurulu yönetmek için divan heyeti seçildi divanı Mustafa Aktaş yönetti. Aktaş da deprem ile ilgili taziye ve dileklerini ilettikten ve imza yetkisini aldıktan sonra genel kurulun gündem maddelerini uygulamaya başladı.

 

162 milyon ziyaretçiye ulaştık

 

Faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilançonun gelir gider fark hesabının okunmasından sonra görüş almak için müzakereler açıldı. Müzakerelerde söz alan iki konuşmacıdan biri televizyon reklamlarının en çok rating alan medyaya göre yapılmasını istedi. Diğer konuşmacı sponsorluk ücretinin ne olduğu hakkında bilgi istedi.

Başkan Mehmet Mutlu, biz elimizden geldiği kadarıyla kanalların tamamı bütçe ayırmaya çalışıyoruz bu konuda rating oranlarına göre ve birim saniye fiyatlarına göre reklam yapmaya çalışıyoruz ajansımızla. 4 milyon lira ile reklam bütçemiz çok kısıtlı. Bugün bireysel bir markanın bile reklam bütçesi 40-50 veya 100 milyon iken biz 4- 5 milyon lira ile anca bu kadar yapabiliyoruz. Bu sene daha çok yurtdışı reklamlarına ağırlık verdik. Sosyal medya reklamları özellikle İngilizce, Arapça, Rusça reklamlar. Biz dışarıdan müşteri nasıl getirebiliriz diye düşündük. Böyle hem daha ekonomik oluyor hem de siteye gelen yabancı sayısını arttırmış oluyoruz. 162 milyon ziyaretçiye ulaştık bu noktada.  Sponsor olduğumuz diziler var” dedi.

 

Eski başkanlardan Recep Güneykaya’da söz alarak MASKO ’da bulunan 3 emlakçının dükkân satışlarıyla üyelik haklarını ayrı tutarak dükkân satışları yaptığını bunun MASKO da bugüne kadar emeği geçen esnafların onurlarına zarar verdiğini ifade ederek yönetime bu konuda bir şey yapmaları gerektiğini söyledi.

 

Mehmet Mutlu: “Dışarıdan gelip dükkân alanlar burayı bilmeyenler, kendi aralarında eskiden tapu alışverişini yapıyorlardı. Böyle sıkıntılar şu anda 2 tane var, bunları yaşıyoruz. Aralarındaki ticaret anlaşmazlığı nedir, ne değildir? Burada anlatmak istemiyorum. Şu anda biz buna bir çözüm bulduk. Uygunluk belgesi bizden alınmadan satış yapılamıyor. Bir satış olduğunda OSB uygunluk yazısına bakıyor. Biz de bakıyoruz elektrik borcu var mı su borcu var mı aidat borcu var mı diye. Mal sahipleri arasında bir ihtilaf var mı bunlara bakıp uygunluk yazısı vermeden bu tapu alışverişi yapılmıyor” diye Güneykaya’nın sorusunu cevapladı.

 

MASKO bir yere gelecekse reklam ile gelecek

 

Reklam paralarının aidat paralarından ayrı toplanması ile ilgili madde konuşuldu. Bu paranın kiracılardan alınması konusu tartışıldı. Kimi mal sahibi bunu mal sahiplerinin burada karar verdiğini mal sahiplerinin ödemesi gerektiğini dile getirdi. İki taksitte toplam 25 bin lira toplanması hususu Zekeriya Güneykaya’nın önerisiyle “Biz bu genel kurulda yetkiyi sayın başkanımıza verelim. O kiracılarla bir sıkıntı yaşanacağını düşünürse bu yetkiyi kullanmaz” dedi. Bu fikir üyelerin olumlu tavrını aldı.

 

Mehmet Mutlu’da “Kiracıları böyle davet ederiz. Onlarla bu işi enine boyuna konuşuruz. Buradaki kiracıların bir şey demeyeceğini düşünüyorum. Eğer MASKO bir yere gelecekse burada ticaret yapacaksak buraya reklam ile müşterileri getireceğiz” deyince madde oy çokluğu ile genel kuruldan geçti.

 

Aidatlar 2500 TL

 

Aidatların 3 bin liraya yükseltilmesi konusunda bir önerge divana sunuldu.

Mutlu, bu konuda bir açıklama yaparak: “Biz aidatlarla bir şey yapamayız. Biz bu sene bir faaliyet yapamadık kendimize özeleştiri yapıyorum. Daha önceki senelerle kıyaslayın bu sene kitlendik kaldık. Aldığımız para sadece personel maaşlarına gidiyor. Haziran ayında yeniden personele maaş artışı yapılacak. 56 tane personelimiz var. Huzur hakları konusunda da bu maaşlar sürekli genel kurulu meşgul etmesin diye bir standart getirmek istedik bu genel kurulda bunun için MASKO yönetim kuruluna asgari ücret çarpanı sistemini getirdik “diye kaydetti

 

MASKO’da kira gelirleri 3 milyona yaklaştı

 

7. maddede yer alan kooperatif aidat dışındaki gelirlerin ayrı tutularak, ortaklara dağıtılması görüşülürken söz alan bir ortak artık hatırı sayılır bir kira gelirimiz oluştu. 66 yaşındayım ve 39 yıldır MASKO’nun üyesiyim. Eski muhasebe müdürümüze sorardım bir günde siz üyelere para verecek misiniz diye Allah’a şükür bugün o günlere geldik. Bugüne kadar burada birçok insan kaç para kira gelirimiz olduğunu açıklamamıştı. Niye biz kendi gelirimizi bilmiyoruz yahu! İlk defa Başkan Mehmet Mutlu kira gelirimizi net bir şekilde açıkladı. Birçok üye burada kaç para kira gelirimiz olduğunu dahi bilmiyordu” dedi.

 

Eski idari binanın olduğu yerde proje başlayacak

 

Mehmet Mutlu: “Hedefimiz bu ön taraftaki AVM’yi hızlıca bitirmek olacak bunu da kira gelirlerinden yapacağız. 8 bin metrekare bir AVM, henüz ihaleye çıkmadık. İhaleyi de canlı yayınla açarız hepinizde izlersiniz. Proje OSB’de onaylandı. Hafriyata başlıyoruz. Buradaki parkı kaldırdık biliyorsunuz malzemeleri de MASKO’nun muhtelif yerlerinde değerlendirdik. Taşları dahil hepsini paketledik ve otoparka kaldırdık. Caminin orada bir alanımız var oraya çok güzel bir park yapacağız. Çizimini yaptırdık, buradaki malzemelerin birçoğunu orada kullanacağız. Önce AVM’ yi bitiriyoruz Garanti bankası ve oradaki kiracılarımızı buraya alıyoruz. Kira gelirlerini bir tık daha yukarı çekiyoruz. Sonra eski idari binanın olduğu yerde proje başlayacak” diye konuştu.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html