Haber Sitesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 12:36

DÜNYA TRİOS 2023’Ü ÖRNEK ALIYOR

DERSANKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mahşuk Gülaçar, dikey endüstriyel AVM olarak yapılan TRİOS 2023’ün sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olduğunu söyledi. Gülaçar, merkezin Türk girişimciyi dünya ile entegre hale getirdiğini ifade etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 09:14
DÜNYA TRİOS 2023’Ü ÖRNEK ALIYOR

 

 

TRİOS 2023 projesi içinde yer alan BİOS’un sadece DERSANKOOP için değil İkitelli OSB için de önemli olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Mahşuk Gülaçar, “Lokasyon ve yeni hizmet anlayışı ile üreten insanımız; dış dünyaya ve iç piyasaya kolektif bir güç olarak kendisini sunabilecekleri bir merkez” dedi. BİOS Endüstriyel AVM’de inşaat yüzde 70’inin bittiğini belirten Gülaçar, “Mevzuata uygun halde yürümesini temin etmek açısından teknik şartnameler inceleniyor, deprem felaketlerinden tamamıyla korunan, yangın sisteminin çok güçlü bir şekilde ele alınacağı bütünüyle konsept değerlendirilerek yapılıyor, bağımsız bölümlerin netleştirilmesi ve OSB’ye onaylatılması zaman alıyor bu nedenle biraz gecikme yaşanıyor” diye konuştu.

ÜYELERE BEDELSİZ DAĞITILACAK

Üyelere ve müteahhide verilecek kısımların netleştirildiğini, bağımsız bölüm numaralarının tescil edilmesinden sonra TRİOS 2023 projesinde olduğu gibi burada da noter huzurunda kura çekimi le üyelere iş yerlerinin bedelsiz dağıtılacağını anlatan Gülaçar şöyle dedi: “Bu da bizim üyelerimizin ekonomik koşullarını iyileştiriyor, geleceğe güvenle bakmalarını temin ediyor. Biz bu proje ile üyelerimizin kendi işletmelerindeki güçlerine ayrı bir güç katıyoruz. Çok daha nitelikli, kaliteli yatırımlara DERSANKOOP’un sanayicisi kendisini tahsis edecek ve bu yatırımları çok daha verimli hale getirecektir.”

DOĞRU DOKUNUYOR DEĞER KATIYORUZ

“Türkiye’ye de marka kazandırmanın fikri alt yapısının burada vücut bulacağı konusunda ümitlerim çok. Çünkü biz doğru yönetiyoruz, doğru dokunuyoruz ve dokunduğumuz sanayicimiz de değer ortaya çıkarıyoruz. Bu değerler hem ülkemizi zenginleştiriyor hem de güçlü olabilecek olan yol ve yöntemin ne olduğunu tanımış oluyor. Arzu ederim ki çok daha nitelikli sanayici versiyonunun burada ortaya çıksın.”

BU ESER BİR DÖNÜŞÜMÜN FELSEFESİ

“İkitelli OSB’ye hitap eden yönü itibarıyla da bu eser bir değişim, dönüşümün felsefesi aslında. Çağdaş değişim dönüşüm anlayışını eğer İkitelli OSB’de icra edeceksek bunun yolu yöntemi TRİOS 2023 projesinden başka bir yo değildir. Arsa fiyatlarının çok yüksek olduğu yerde bizim Endüstriyel verimliliği artırmamızın yolu dikey endüstriyel projelerden geçiyor. TRİOS 2023 yeni nesil endüstriyel sanayi merkezidir. Sanayide yatay yerleşimin, bant sistemiyle üretim yapma anlayışını dikeyde gerçekleştiriyor. Bu felsefe ülkenin geleceğine hitap ediyor, bu felsefe dünyaya da ilk oluyor. Birçok ülke bu projeyi incelemek için heyetler gönderiyor. Gelenler fiziki yapıların, teknolojinin alt yapısında ne kadar önem arz ettiğini ve teknolojiyi yüksek seviyeye çıkarabilecek zeminin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.  TRİOS 2023 sadece Türkiye’ye değil dış ülkelere de model olarak kendisini takdim ediyor.”

OSB’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ 

“Bu tür eserlerin bölgede daha fazla olması temennimiz. Merdiven altı sanayici anlayışından kurtulup modern iş merkezleri içerisinde olmalıyız. Dünyaya kendi ürünlerimizle, kendi markalarımızla üreteceğimiz sanayicimizi dünya piyasalarına taşıyacağımız bir merkez olacak burası. Eski blokları yıkarak yerine yapacağımız TRİOS 2023’ten daha değerli özelliklere sahip olan iş merkezinde yer satmak konusunda sıkıntımız yok. Şu anda talepler dolmuş vaziyette.”

PİLOT PROJE SEÇİLİP UYGULANMALI

“TRİOS 2023 projesinin pilot bölge olarak seçilip özel olarak değerlendirilmesi gerekir. TRİOS 2023 sanayiciyi çok kısa bir süre içinde ne kadar hızlı büyüttüğünü gösteren bir profil. TRİOS’a gelen her sanayici kendisini 3’e, 5’e 20’ye katladı. Çünkü; dünya ile akredite olan bir iş merkezinin niteliğini taşıyor. Markalarına hizmet verecek olan, birlikte partner olarak çalışabilecekleri iş yerlerini arayan dünya üreticileri buraya gelip dükkân aldılar ve buradaki sanayicilerle partner oldular. Bu partnerlik bizim sanayicimizin de kısa sürede büyümesini sağladı. Fiziki yapının önemini buradan bile görmek mümkün ve bunu İkitelli’den esirgememek lazım.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html