Haber Sitesi
HV
26 NİSAN Cuma 12:53

Dönüşüm için aday

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri Tamer Çiçek, TÜRSAB Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2022 15:12
Dönüşüm için aday

 

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), aralık ayında 25’inci olağan genel kurulunu gerçekleştirmeye hazırlanırken, başkanlığa aday olduğunu açıklayan ilk isim Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri Tamer Çiçek oldu. Turizm sektörüne 20 yıl önce kokartlı rehber olarak adım atan Çiçek, Türkiye’nin dijital acentacılık alanındaki ilk şirketlerinden olan adonis.com’u kurdu, ve Air Arabia ile Flybaghdad havayolu şirketlerinin Türkiye Genel Satış Acentalığını yapıyor. Çiçek, aynı zamanda Basın Ekspres Yolu’ndaki La Quinta by Wyndham otelinin de sahibi.

Sektörün tüm alanlarında hizmet verdiklerini belirten Çiçek, bu nedenle tüm sorunların farkında olduklarını ve Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi olarak bu sorunların hepsi için çözüm ürettiklerini dile getirdi. Çiçek, başkan olması durumda ilk icraatın TÜRSAB’ın 35 milyon dolarlık yatırımla inşa ettirdiği ancak o günden beri atıl halde bulunan Kuşadası Kongre Merkezi’ni (KOMER) Turizm Merkezi’ne dönüştürmek olduğunu söyledi. Çiçek, 50 dönüm açık alandan oluşan bu merkezde kongre alanın yanı sıra sektörün en önemli ihtiyacı olan kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak için yüzde 100 iş garantili TÜRSAB Üniversitesi’ni kuracaklarını belirtti.

 

“Değişim değil, dönüşüm gerekiyor”

“TÜRSAB’ı değiştirmek değil, dönüştürmek istiyoruz” diyen Çiçek, “Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi olarak, seyahat acentalarının yaşadığı sorunları her koşulda çözmeyi hedefleyen, bahane üretmeyen, kamu ve özel kurumlarla kavga etmeyen, seyahat acentalarına sadece hizmet etmeyi ve fayda üretmeyi amaçlayan bir ekibiz. Birçok kişinin ağzına pelesenk ettiği gibi biz değişim için aday olmadık. Çünkü artık değişimin yetmediğini biliyor ve görüyoruz. Artık dönüşmek gerekiyor. Çünkü dijitalleşme ve sürekli gelişen teknoloji, dönüşümü zorunlu kılıyor. İşte biz, bu dönüşümü gerçekleştirmek için adayız” diye konuştu.

İş hayatında edindiği tecrübeyi sektöre aktarmak için aday olduğunu belirten Çiçek, “Acentalarımızın teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini görüyor ancak bu potansiyeli yeterince kullanamadıklarını gözlemliyoruz. TÜRSAB da bu konuda yönlendirici bir rol üstlenmiyor. Biz tüm acentalarımızın teknolojik gelişmeleri en iyi şekilde kullanabilmesi için TÜRSAB’ı dönüştüreceğiz. Böylece üyelerimize maksimum faydayı sağlamış olacağız” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html