Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:03

Çorapçılar sitesi Showroom’a dönebilir

Çorapçılar Olağan Mali Genel Kurulu, Çorapçılar Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerindeki toplantı salonunda gerçekleşti. 8 Maddelik gündemden oluşan kurulun açılışını ve sunumunu Çorapçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren yaptı. Gündem maddesi uyarınca Divan Heyetinin seçimine geçildi. Divan Heyeti Başkanlığına İstanbul Sanayi odası üyesi ve İSDÖK yönetim kurulu başkanı Aziz İyiokur seçildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 08:35
Çorapçılar sitesi Showroom’a dönebilir

Çorapçılar sitesi Showroom’a dönebilir

Kazım Özeren düzenli işleyen sitelerinin daha etkin bir şekilde çalışıp, üretim yapılabilmesi konusunu ortaya koydu. Tüm bu konuları sohbet ortamında konuşarak, üyelerinin fikirlerini ve yapılabilecek çalışmaları bir düşünce grubu kurar gibi ifade ederek, genel kurulu etkinleştirdi.

Kazım Özeren : “Mümkün olduğu kadar bu önerilerinizi dinliyorum. Bu ciddi öneriler için teşekkür ediyorum. Çünkü öneri olmadan, konuşulmadan hiçbir şeyi birlikte yapma imkânımız olamaz.  Yine önümüzdeki dönemde Sitemizdeki ağaçların bakımları çim alanların oluşturulması gibi çalışmalar yapmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde yeşillik konusunda çok hassasız. Bu ağaçların kesilmesi, tekrar bakılmasını ben çok doğru buluyorum. Burası evimiz gibi olmalı gelen müşteriler girdiği zaman içeriye sitemizi bu şekilde görmeli.

Biz bir envanter çalışmasını biz yaptık. Nasıl yaptık? Çorapçılar sanayi WEB sitemize girerseniz, görürsünüz. Hangi adreste, hangi firma var? Bu çalışmaları yaptık.

Sitemizin hukuki anlamda İmar Kanunu'na göre yapılacak bir şeyimiz kalmadı. Zaten yapılmadığı için de arkada kalmadığı için de işletme kooperatifine statüsüne geçtik. Bir dönem şöyle düşündük. Acaba böyle tek katlı yapılar yapılabilir mi? Kanunen böyle bir iznimiz olabilir mi diye bir çalışma yaptık.  Öylece kaldı. Zaten bunun olabilmesi içinde bir bütçe lazım.

Desteklerseniz dükkânlarımızın altına showroom yapalım

Mağaza yapalım. Altımızda bir showroom ‘umuz olsun. Hatta biz de ben bakıyorum çocuklar, gençler satış yapıyorlar. Bunlar çoğalmaya başladı. Çorapçı deyince üretim var burası fabrika satış yeri olur. Daha rahat, daha hesaplı, daha kaliteli çorap alabiliriz diye gelebilirler. Ama bunun için ayrı bir fon oluşturmak lazım. Fabrika satış yerleri diye. Bunu yaparsak burası çok daha kıymetli olur. İşte İSTOÇ'un halini siz biliyorsunuz. Hep gençliğimizi orada geçti. Vallahi terk edilmiş memleket gibiydi ilk yapıldığında. Kimse ne kiraya giriyordu ne satın alıyordu? Yani üye olanın elinde kalıyordu dükkân. Bizim bir dönemde burası da öyle oldu. Hatırlarsınız. Yol izi yoktu. Biz buraya niye taşınacağız? Kapkaranlık yer caddeler. Hırsızlık olur falan diye düşünüyorduk.  Ama Allah'ın izniyle yaptık. Yaparsan bir şeyler oluyor. Biz noktaya kadar getirebildik. Ama burayı İSTOÇ haline getirmemiz lazım. Şu anda İSTOÇ'ta araba bırakacak yerlerimiz yok.. Ne zaman ki biz bu dönüşümü yaparız. Alt tarafları kim ne üretiyorsa, altını showroom yapar, mağaza yapar. Bu çorap çamaşır da olabilir. Alyans Kozmetik olarak şampuan koyabilirsiniz. Arkadaşlar baharat koyabilir. Tohum haline getirir. Çok taze hurma, ceviz, fındık, fıstık burada çokça baharatçı arkadaşlar var. Vallahi çok harika kokuyorsunuz. Mis gibi kokuyor da bir showroom yapın. Biz o zaman bakıyorum ben nasıl reklam yapıyorum? Bunu yapalım. Beraber yapalım. Arkadaşlar bizde bu yapı var. Siz desteklerseniz bu konuda bir şey yapabiliriz. Bunlar çok zor şeyler değil. Bunlar yapıldığı zaman Burayı bir İSTOÇ haline getirebiliriz.

Bakın net söylüyorum. Ne kadar çekim gücü haline getirirsek, temiz bakarsak burasının çok daha iyi bir noktaya, geleceğini daha kıymetli olacağı, başından taşınacağını ben biliyorum” diye kaydetti

Üyelerden bu konuşmalara destek geldi. Bir üye ikinci üçüncü kuşak çalışanlarla bir çalışma grubu oluşturulmasını istedi. Bunun siteye ayrı bir sinerji getireceğini ifade etti. Üye: “Burada sizin tecrübenizle, gençlerin enerjisini birleştirirseniz sitemize çok daha yeni şeyler katabiliriz” dedi. Başkan Özeren önümüzdeki dönemde bu çalışmayı yapalım diyerek bu çalışma grubuna katılım sağlarım diyen var mı diye sordu. Üyeler yönetimin bu grubu oluşturma kabiliyetinde olduğunu söyleyerek çalışma yapılması konusunda yönetime destek verdi.

 Özeren konuyu şöyle toparlayalım diyerek: “ Arkadaşlar komisyon kuralım. Peki. Ben Güven komiserimize sevgili divan başkanımız Aziz İyiokur’a ve emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu 2023 yılı genel kurulumuzun sitemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önerilen şeyler için birlikte bir komisyon kurarız. Ne yapacağımızı konuşuruz.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html