Haber Sitesi
HV
07 MAYIS Salı 08:19

ÇOK AMAÇLI FIRIN İLE DÜNYAYA AÇILDILAR

Pizza, pide, lahmacun, çömlek ve balık ürünlerini tek fırında pişirme özelliğine sahip Fırınmak dünyaya açılıyor. Yerli imkanlarla geliştirilen 360 derece dönerli fırınlar zincir restoranlar ve otellerin tercihi haline geldi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 11:07   Güncelleme : 01-11-2023 15:43
ÇOK AMAÇLI FIRIN İLE DÜNYAYA AÇILDILAR

 

Pizza, pide, lahmacun, çömlek ve balık ürünlerini tek fırında pişirme özelliğine sahip FırınMak dünyaya açılıyor. Yerli imkanlarla geliştirilen 360 derece dönerli fırınlar zincir restoranlar ve otellerin tercihi haline geldi

 

Türk girişimci tarafından geliştirilen fırın dünya pazarlarında adından söz ettiriyor. Reşat Kök’ün kurduğu FırınMak firması Konya OSB’deki fabrikasında ürettiği fırınları birçok ülkeye ihraç ediyor. Artan talep sonrası Rusya’da bir fabrika daha açan ve önümüzdeki aylarda Almatı’da yeni bir fabrika daha kuracak olan Fırınmak pazarda sektörün lideri. Makine mühendisi olan Fırınmak'tan  Berk Atlı, tamamı kendi fabrikalarında üretilen fırını ve özelliklerini Yeni Esnaf Gazetesi’ne anlattı.

İtalya’da pizza fırınlarının çok meşhur olduğunu ancak bu fırınların sadece pizza pişirdiğini kaydeden Atlı şöyle dedi; “Bizim kültürümüzde pide var, lahmacun var, balık var, çömlekli fırında pişen yemekler var, pizza da son dönemde var. Biz bunların hepsini pişirme özelliğine sahip bir fırın geliştirmek için inovasyon çalışmasına başladık ve uzun çalışmalar sonucunda bunu başardık. 

DEMONTE VE TAŞINABİLİR

Fırını tasarlarken taşınabilir ve demonte olmasına özellikle dikkat ettik. Kendimiz özel kalıplar oluşturduk kubbeli sistemi kullanarak tüm parçalarımızı kendimiz üretiyoruz. Fırın bütün olduğunda restoranların kapısından geçirmek için duvar yıkmak zorunda kalınabiliyordu. Bunun önüne geçmek için sipariş geldiğinde dünyanın her yerine fırını parçalı olarak gönderiyoruz ve sonra ekibimiz giderek kısa sürede kurulumunu yapıyor.

SERTİFİKASYONLARIMIZ TAM

Türkiye’de sektörde tekiz ve lideriz çünkü böyle bir fırın üreten ikinci bir marka yok. Birçok ülkeye ihracat yapıyoruz dünyanın tüm ülkelerine yapacak kapasiteye de sahibiz. Fırın için dünyada geçerli tüm sertifikasyonlara sahibiz.

ÜÇ FABRİKA ÜÇ AYRI BÖLGE

Türkiye’deki fabrikamızda iç pazarın yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu bölgesine ihracat yapıyoruz. Malta, Ürdün, İsrail’den fırınımıza yoğun talep var. Rusya bölgesinde ihracat sıkıntılı olduğu için orada 19 milyon dolarlık yatırımla fabrika kurduk. Bölgenin fırın ihtiyacını o fabrikamızdan karşılıyoruz, Almatı’da kuracağımız fabrika da yine o coğrafyada daha geniş bölgelere ulaşmamızı sağlayacak.  Konya’da yeni yatırımla 10 bin metrekare kapalı alana sahip ikinci bir fabrika kurmak için kolları sıvadık. Hali hazırda fabrikamızda 450 kişiye istihdam sağlıyoruz.

360 DERECE DÖNER SİSTEM 

Farklı bir konsept geliştirdik. İtalyan fırınları sadece pizza yapabiliyor. Bizim fırınlarımızda pide, pizza, lahmacun, çömlekli yemek, balık pişirebiliyorsunuz. Fırınlarımız döner tabanlı, ürünü içeri atığınızda 360 derce dönen bir mekanizma var eşit miktarda pişirme sağlıyor ve bu kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlıyor. Restoranlar, oteller, kendi evlerine kurmak isteyen işadamları fırınımıza büyük ilgi gösteriyor.  Hali Hazırda Türkiye’de Pizza lokal, Pizza İnforma zincir restoranları, Master Chef başta olmak üzere çok sayıda marka bizim fırınlarımızı kullanıyor. İstanbul Havalimanı dış hatlarda ürünlerimizin yer aldığı bir alan var. 

HEMEN TESLİM EDİYORUZ

FırınMak olarak çalışma prensibimiz sipariş geldiğinde teslimatın hemen yapılması üzerine kurulu. Bu nedenle her ebattaki fırında stoklu çalışıyoruz. Bu bize kurdaki dalgalanmalara karşı avantaj sağlarken müşterilerimizin de ürüne daha hesaplı ulaşmasını sağlıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html