Haber Sitesi
HV
03 MAYIS Cuma 02:08

BLM, KORLOY İLE SEKTÖRDE FIRTINA GİBİ ESECEK

Sektörde fiyat performans açısından agresifliği ile öne çıkan BLM Teknoloji Mühendislik, kusursuz müşteri memnuniyeti parolasıyla her geçen gün büyüyor. Korloy ile güçbirliği yapan BLM markası şubelerin yanı sıra bayi ağıyla da Anadolu’da hızla yayılıyor

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 12:32
BLM, KORLOY İLE SEKTÖRDE  FIRTINA GİBİ ESECEK

Kesici takım ve hırdavat sektörünün nabzını tutan BLM Teknoloji Mühendislik, kurulduğu 12 yıl içerisinde sektörün öncülerinden oldu. Türkiye’de ürün fiyatı ve performans açısından tek olduklarını belirten firmanın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Hakan Tunç, aileden sektörün içinde olduklarını söyledi. Yeni Esnaf Gazetesine açıklamalarda bulunan Tunç şunları söyledi; “Rahmetli babamın MEKSAN adında hırdavat firması vardı. Ben 12 yıl önce eşim ve iki çocuğumun adının baş harflerinden oluşan BLM ismiyle firmayı kurdum. Kurulduğumuz yıllarda başka markaların distribütörlüğünü yapıyorduk. Kurulduğumuz günden itibaren müşteri memnuniyetini merkeze koyduk, ilkelerimizden hiç taviz vermememiz bizi bugünlere getirdi.

SEKTÖRÜN AGRESİF FİRMASIYIZ

Bizim hizmet verdiğimiz ve son kullanıcı dediğimiz KOBİ’ler ve fabrikalar. Bu nedenle onların ihtiyaçlarına anında çözüm üretmek için çalışıyoruz. Sektörde herhangi bir siparişin teslimat süresi 3 -5 gün hatta bir haftayı bulurken biz aynı gün siparişi verilen ürünü son kullanıcıya ya da fabrikalara ulaştırabiliyoruz. Böylece onların makinelerinin hiç durmamasını sağlıyoruz.

FİYAT PERFORMANSTA RAKİPSİSİZ

Biz distribütörlüğünü yaptığımız markadan yüksek miktarlarda alımlar yapıyoruz. Bu nedenle satarken değil alırken kazanıyoruz. Türkiye ve Avrupa’da stok konusunda iddialıyız. Şhowrom’umuz olsun stoklarımız olsun çok adetli stok tutuyoruz, bu da bize özel iskonto sağlıyor. Bu bize müşterilerimize daha kaliteli ürünü daha ucuza ulaştırma şansı veriyor. Tüm bunların sonucunda diğer firmaların bizimle rekabet etme şansı azalıyor.

BİR KEZ ÇALIŞMALARI YETER

Normal bir firmanın bin tane aldığı ucu biz 50 bin tane alıyoruz. Bu sebepten dolayı da piyasada agresif bir firma olarak biliniyoruz. Son kullanıcı fabrikaların ya da imalatçılar bizimle bir kez çalıştıklarında sürekli müşterimiz oluyor. Çünkü kaliteli ürünü iskontodan dolayı daha ucuza onlara veriyoruz. Bu onların da rekabet kasını güçlendiriyor.

KORLOY İLE GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

Son altı aydır Korloy markası ile partnerlik yapıyoruz. Şu an Korloy’un  Türkiye ve Avrupa’daki en büyük  distribütörlerinden biriyiz. 60-90 gün vadeli ürün alma imkanımız olduğu halde biz döviz kuru üzerinden uzun vadeli borçlanmamak için alımlarımızı nakit yapıyoruz. Bu Korloy için de bir avantaj oluyor. Doğal olarak onların gözünde benzerlerimizden daha farklı bir yerimiz oluyor.

DAHA UCUZ ÇÜNKÜ EK VERGİ YOK

Korloy’un kalite maliyet performans değerlendirmesi çok iyi. Korloy’u kullanan bir imalatçı ya da fabrika sonrasında sürekli müşterimiz oluyor çünkü verimlilik açısından benzerlerinden çok daha iyi. Korloy’un bir artısı da; Japonya, Almanya ya da başka ülkede aynı ürünü aldığınız zaman ekstra yüzde 25 ek vergi var Türkiye ile Kore arasındaki anlaşma nedeniyle Korloy’da bu ek vergi yok. Toplu alımdan kaynaklanan iskontomuzu da eklediğimizde bu ürün benzerlerine göre yüzde 50 oranında daha ucuz son kullanıcıya ulaşıyor. Dayanıklılık olarak da benzerlerinden çok daha uzun kullanımı söz konusu olunca Anadolu’daki imalatçılardan da talep görmeye başladık.

ŞUBE VE BAYİ AĞI OLUŞTURUYORUZ

Gelen talepler doğrultusunda Gebze OSB ve Konya OSB’de iki şube açmaya karar verdik. Şu an çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine Anadolu’nun farklı illerine gerekli kriterleri sağlamaları durumunda bayilikler vereceğiz. Bunun için de görüşmelerimiz sürüyor.  Korloy’un geri dönüşleri olumlu olduğu için piyasada dikkat çeken bir ürün bu nedenle bayilik talebini sıkça alıyoruz.

TEKNİK ELEMAN SIKINTISI

Hedefimiz yaklaşık yılda 20 milyon Euro ciro elde etmek. Türkiye’de en büyük sıkıntı teknik eleman sıkıntısı, bu sorunu çözdüğümüzde bu cirolara ulaşmak ve geçmek bizim için sorun olmayacak. Özellikle Anadolu’da teknik eleman sıkıntısı çok daha fazla hissediliyor.

PİYASALAR SEÇİME ODAKLANDI

Piyasalar tıkanmış durumda sene sonu olması nedeniyle fabrikalarda sayım yapılıyor, buna bir de yerel seçimler eklenince bir durgunluk yaşandığı gerçeği çıkıyor ortaya. Durgunluğun bir diğer nedeni yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart’tan sonra döviz fiyatlarının bir anda artacağı algısı. Dolayısıyla iş dünyası döviz ile borçlanmaktan çekiniyor. Bu nedenle faizler de yüksek olmasına rağmen Türk lirası olarak borçlanmayı tercih ediyor. Çünkü TL’de ne olacağını ne kadar ödeyeceğini biliyor ama dövizde böyle bir şey söz konusu değil. Bu nedenle hemen her sektörde üretim yapanlar için hammadde almanın aslında tam zamanı.

Çalışanların yakından beklediği asgari ücret konusunda da rakamın 17.500 TL olmasını beklediklerini kaydeden BLM Teknoloji Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tunç, “Masada olanlar belli, hükümet ve sendikaların temsilcileri görüşüyorlar, beklenti yüzde 40-50 artış olacağı yönünde” dedi. Tunç, BLM’de ise asgari ücretle çalışan olmadığını belirterek, çalışanların motivasyon’unun önemli olduğunu sözlerine ekledi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html