Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:39

AYKOSAN’da seçimi Doğruluk ve şeffaflık’ ilkesini vurgulayan Necmi Uslu aldı

Büyük işler çalışarak olur sloganıyla seçimli genel kurula gelen Aykosan’ın geçmişe ait tüm borçlarını ödeyerek hazirunun karşısına çıkan Mehmet Necmi Uslu bu genel kurulda da başarılı olarak 3 sene daha yönetimin başında kaldı. Uslu: “Doğruluk ve şeffaflık vazgeçilmez ilkemizdir” prensibiyle bir kez daha büyük sorumluluk isteyen görevi üstlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 10:59   Güncelleme : 30-10-2023 12:16
AYKOSAN’da seçimi  Doğruluk ve şeffaflık’ ilkesini vurgulayan Necmi Uslu aldı

 

Aykosan Sanayi sitesi seçimli genel kurulunda üyelere yönetim kurulu tarafında iş döneminde yapılan hizmetler hazırlanan bir video ile anlatıldı. Genel kurula Sefaköy Sanayi Sitesi Başkanı Fikret Şimşek, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Karaman, TASEV yönetim kurulu üyesi Hüseyin Çetin’de iştirak etti.

Aykosan Sanayi Sitesi’nin konferans salonunu dolduran üyeler genel kurula kayıtlarını yaptırdıktan sonra salona geçerek kurulun başlamasını beklediler. 722 üyenin kayıt yaptırarak katıldığı kurulda 707 üye oy kullandı.  Seçimde 1 boş oy 4 geçersiz oy tespit edildi kalan oyların 391’ini alan Mehmet Necmi Uslu 3 yıl daha yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı.

Divan kurulu şu isimlerden oluştu: Divan başkanı Nihat Tunalı, başkan yardımcısı olarak Bülent Demir, Okyanus Coşkun, Oy sayım memurluğuna Ahmet Necmi, Ahmet Korkular, Muhammet Harunçakır.

Divan Başkanı seçilen Nihat Tunalı hazirunu selamlayarak 1163 sayılı Kooperatifler kanunu, ana sözleşmeniz dahilinde değerli bakanlık temsilcilerimizin nezaretinde objektif, tarafsız, yönetmeye çalışacağız ve toplantı sonuçlarını seçtiğiniz divan kurulu olarak imzalayacağız diye belirtti.Nihat Tunalı gündemi katılımcı üyelere okudu.

Tunalı gündem maddelerini okuduktan sonra gündemin 3. Maddesinin bu genel kurulda değil sonra yapılacak genel kurullarda görüşülmesini hususunun gereğini arz ederiz diye bir önerge veren Mehmet Necmi Uslu ve yönetim kurulu neden bu maddeyi neden daha sonra yapılacak bir genel kurula tayin etmek istediklerini açıkladılar.

3. madde: AYKOSAN’ın sahip olduğu, 415 ada 1 ve 3 parsel 415 ada 4 parsel A blok; 478 ada 1,2,3,5 parsel; 477 ada 1,2,3 parsellerin üzerine çağdaş sanayi yapılaşmasına uygun bölge çalışmaları, plan tadilatı ve sanayi anlayışına uygun faaliyetleri yapma konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesinin müzakere edilmesi ile ilgili idi.

Gündeme konulan 3. Maddeyi şu anda bir mecburiyet olmadığından dolayı sizlerde onaylarsanız geri çekmek istiyoruz.  Diye belirten başkan Mehmet Necmi Uslu, Değerli Ortaklarımız: yönetimimiz olağanüstü genel kurullu kararı almıştır. Madde koymamıştır. Biz yönetim kurulu olarak bu maddeyi ekledik. Denetim kurulunun eklediği bir karar değildir bu.  Deprem yönetmeliğine göre buralarda testler yapılacaktır. Buralarda çürük çıkan binamız olur, tadilatların yapılması gerekir. bunun ve benzeri işleri projeleri yapabilmemiz için yetki isteyecektik. Seçim yapılacak bu genel kurulumuzda bu maddeyi kötü niyetli düşünen arkadaşlar oldu. Bazı dedikodular oldu. Biz AYKOSAN’da bir metrekare yerin yapılması mümkün değilken Bizde bu işin acil olmaması sebebiyle bu maddeyi geri çekelim. Doğrudan seçim maddesine geçelim dedik. Zaten kayıtlar için çok bekledik” diye açıklama yaptı. Maddenin geri çekilmesi divan kurulu tarafından oylandı ve oybirliği ile madde geri çekildi.

Seçime doğrudan geçiş yapılırken beyaz ve mavi liste olarak Mehmet Necmi Uslu’nun karşısına Salih Yeşildaş  çıktı. Yeşildaş ve Uslu genel kurulda eşit süren konuşmalar yaptı.

Yeşildaş, 5 senedir Mehmet Başkanla çalışıyoruz.  Son bir sene ciddi sıkıntılar yaşadık.  Biz her ay toplantılarımızda yorulduk.  Çarşı bloklarının çatılarına paneller yapılacaktı. Bu projeler kayboldu. Bu işi yapamıyorsak yapmayalım daha iyi diyerek yönetimi eleştirdi. 

Biz 32/42’yi uyguladık ve üst birliğe tutanağımızı ilettik.

Mehmet Necmi Uslu Salih Yeşildaş’ın itiraz ettiği konularda kanunun nasıl işlediğini bilmediğini iddia ederek: “Burada parselinin içine kendi kiracısı sahibi de değil. Burada kaçak bir yapı yapıyor. AYKOSAN yönetiminin görevi nedir? Bu kaçak yapıyı üst birliğe bildirmektir. Bu yapıyı ne güvenlik ne de polis gücüyle yıktırmak gibi bir yetkisi yoktur. İşte kardeşim sen kanunu bilmiyorsun. Bizi o sebeple suçluyorsun. Biz bu kaçak yapıyı yapanlara 32-42 ‘yi uyguladık zaten. Bu yapıyı yıkmaz ise tutanaklar tutulmuştur cezası kesilir. Bunun bizimle bir alakası yoktur.

Kullandığın kadar enerji satabilirsin

Yeşildaş’ın Güneş enerjisi ile ilgili iddialarına da yanıt veren Uslu: “ Güneş enerjisi ile ilgili çalışmaları yaptık. Güneş enerjisi ile ilgili yeni çıkan kanunu biliyor musun? AYKOSAN’ın elektrik faturası 100-150 bin lira, ürettiği elektrik 2 milyon lira. 100 bin lirasını kullanacaksın 100 bin lirasını satacaksın geri kalanı ne yapacaksın?

Geçmişten bugüne AYKOSAN’ın borçlarını kapattık.

Ve bu yatırımı ne yapacaksın? AYKOSAN’da kasada para mı var? Ben göreve geldiğimden beri 6 senedir şunu soruyorum. Dedim ki ben para işine karışmam. Paraya elimi sürmem ama paranın nereye harcandığını kontrol ederim.  Mesela biz çatıların yapılması için komisyon kurduk. 30 bin metrekare çatıyı biz 9 milyon 700 bin liraya bitirdik.  O zaman bu çatıları bitirmeseydik 30 milyonlara çatılara öderdik. Var mıydı AYKOSAN’ın o kadar parası? Nereden ödeyecektik o parayı? Kim ödeyecekti? Sizler mi ödeyecektiniz?

6 yıldır yaptıklarımız hizmetlerin hepsi burada. Her resimde imzamız var.  Siz hangi toplantıya 15 dakika haricinde katıldınız? Hangi projede bulundunuz? Söyleyin Salih Yeşildaş! Hangi projede imzanız var. Karar alınmışta karar uygulanmamış diyorsunuz.

Kanunları bilmeden AYKOSAN’ı yönetemezsiniz

Burada bir karar alındığında ben bunu uygulamak zorundayım. Burası kanunlara göre yönetiliyor. Kanunları bilmeden burayı yönetemezsiniz. Kusura bakmayın biz 6 senede AYKOSAN’ı buraya getirdik. Sizler bize görev verirseniz devam ederiz. Eğer yetki vermezseniz gideriz. Bu konuyla ilgili hiçbir problemimiz yok bizim.

Her işyerine bir otopark ücretsiz olacak

Bir de üyelerimizin bir talebi vardı onu açıklayayım. Tüm üyelerimiz bize otopark üyeliği ile ilgili işyerlerine birer tane ücretsiz otopark edilsin dedi. Eğer görevimizde devam edersek yarın tüm işyerlerimize birer tane ücretsiz otopark üyeliği yapıyoruz. Bilginize sunarım. Teşekkür ederim.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html