Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 22:18

   Ülker; ‘’Türkiye, enerji üssü olmalı’’

13-14 Aralık’ta Marriot otelde düzenlenen Türkiye & Black Sea Oil and Gas Kongresinde Dünya enerji devlerinden 200 ün üzerinde üst düzey yönetici ve 15 konuşmacı ile “Enerjinin Geleceğinde Türkiye ve Karadeniz havzasının önemi” tartışıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2022 07:55
   Ülker; ‘’Türkiye, enerji üssü olmalı’’

13-14 Aralık’ta Marriot otelde düzenlenen Türkiye & Black Sea Oil and Gas Kongresinde Dünya enerji devlerinden 200 ün üzerinde üst düzey yönetici ve 15 konuşmacı ile “Enerjinin Geleceğinde Türkiye ve Karadeniz havzasının önemi” tartışıldı. Türkiye ve Karadeniz’de petrol ve gaz arama ve üretim faaliyetlerine yönelik yatırım projelerinin, piyasa ve yasal mevzuatların, üretim teknolojileri ve lisans konuları ile endüstriye yeni tedarikçilerin kazandırılmasına yönelik konuların ele alındığı etkinlikte, iş dünyası ile devlet kurumlarının yetkilileri bir araya geldi. 2023 ün en önemli sorunu olacağı düşünülen “Enerji Arzı ve Güvenliği” konusunda Türkiye’nin bir enerji merkezi olacağına dair öngörülerinde konuşulduğu kongreye sadece özel davetliler katıldı. Türkiye Petrolleri, EÜAŞ, OMV Petrom SA, Botaş International, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya, Petrogas A.Ş., Bulgartransgaz, ARAR Petrol, TBNG Limited, KazMunayGas, Bek Oil, Transatlantic Petroleum gibi pek çok tanınmış şirketin katıldığı kongreye; PETROGAS A.Ş. CEO’su Veli Ozan Ülker’de konuşmacı olarak katıldı. Ülker, yaptığı konuşmada; Mevcut enerji arz sorununun aşılmasında Türkiye'nin rolünün çok önemli olduğunu, Doğunun, kuzeyin ve güneyin enerji potansiyeli ile batının talebi düşünüldüğünde Türkiye’nin arz ve talebin merkezinde yer aldığını ve bu nedenle dünyanın güvenli, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı enerjiye erişimde bir köprü olarak Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Doğalgazın gelişmiş ülkelerin sıfır emisyon stratejileri açısından enerji sektöründe önemli bir rol oynayacağını dile getiren Ülker, doğalgaz arz güvenliği için kapasite arttırım projelerinin gerekliliğinden de ifade ederek, “Bu açıdan ufka bakıldığında, 2025 yılına kadar Azerbaycan, Irak ve Türkmenistan'ın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gaz arzı konusunda önemli bir potansiyeli görünüyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz bölgesinde uzun süredir devam eden jeopolitik sorunlar çözülürse, Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması projesi de uygulanabilir hale gelebilir.”  diyerek Türkiye’nin Enerji Üssü olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html