Haber Sitesi
HV
02 MAYIS Perşembe 10:01

TÜRKİYE BİNLERCE CANINI YİTİRDİ

Dünyanın gördüğü en büyük felaketlerden biri!  Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem ağır hasar verdi. 17 bin kişinin hayatını kaybettiği 1999 Marmara depremindeki kayıp sayısı aşıldı, binlerce can yaşamını yitirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 09:23
TÜRKİYE BİNLERCE CANINI YİTİRDİ

 

 

Deprem felaketinin hemen ardından Türkiye tarihinin en yıkıcı felaketinin ardından yaraların sarılması için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Oluşturulan destek ağları ile AFAD başta olmak üzere kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle irtibat halinde çalışmalarımızı koordinasyon içinde, yardımların depremden etkilenen illere ulaşmasına sağlamaya devam ediyor. Yürekleri yakan deprem sonrası iş dünyasının önde gelen örgütlerinin başkanları, art arda açıklamalar yaptı. Başkanlar, mesajlarında afet bölgelerine yönelik yardım çalışmalarında güç birliği mesajları verdi.  Destek Ağı faaliyetleri ve kendi ağları vesilesi ile bölgenin yaralarının sarılması için çalışıyor. Bu kapsamda, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda arama-kurtarma çalışmaları için makine ve ekipman sahaya ulaştırıldı. Çadır, gıda, su, giysi, battaniye, ilaç ve hijyen ürünleri taşıyan TIR’lar bölgeye nakledildi.

İlk etapta ellerindeki ürünlerle bölgenin yardımına koşan sanayici şimdi de üretim hatlarını afetzedelerin ihtiyaçlarına tahsis etti. Halı, triko ve konfeksiyon sektörleri afetzedeler için battaniye ve kışlık giysi üretimine başlarken, otomotiv yan sanayi firmaları hızlı bir şekilde demir kesme makası, ambalaj üreticileri ise yardımların iletilebileceği kolilerin üretimine yöneldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan kampanya kapsamında 8 Şubat itibarıyla 106 TIR gıda, su ve ihtiyaç malzemesi, 67 TIR giysi ve battaniye, 5 bin 400 adet ısıtıcı, 48 adet iş makinesi bölgeye gönderildi. Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) da düzenledikleri kampanyalar kapsamında 100’den fazla yardım TIR’ını Kızılay ve AFAD koordinasyonu ile bölgeye gönderdi. Devam eden ihtiyaçlar için de üretim tam kapasite bölgeye ayrılırken, ihracat için ayrılan ürünler de afetzedelere yönlendiriliyor.

ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI BU BÜYÜK FELAKETTE YEDPA OLARAK SEFERBERİZ

YEDPA tarafından organize edilen ve YEDPA esnaflarımızın özveri ile katkıda bulunduğu, ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı hazırlanıp yola çıktı.

Deprem bölgesine yardım kampanyası doğrultusunda siz değerli ortaklardan ve firmalardan toplanan bağış, kişisel yardımda bulunanların ürünleri hassasiyetle koli yapılıp yardımların TIR’a yüklenmesi sağlanmıştır. Araç içeriğinde battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, şarjlı ışıldak, el feneri ve kafa feneri ayaklı ısıtıcı, erkek ve kadın kıyafet, çocuk kıyafet, su malzemelerini içeren yardım aracımız Hatay, Antakya ilçesi AFAD ve koordinasyon merkezine teslim edilmiştir.

YEDPA, olarak biz de, depremin yaralarını hep birlikte sarmak ve acil ihtiyaçların karşılanması için  çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Bu süreçte yardımda ve bağışta bulunan ortak, firma ve kişilerin katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html