Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 07:51

Türk Telekom Ventures dünyaya açılacak yeni girişimleri bekliyor

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Özhan, "PİLOT ile hız kesmeden devam eden destek, işbirliği fırsatlarından nakit ve yatırım imkanına, mentörlük ve yatırımcılara erişimden ortak çalışma alanlarına kadar her alanda devam ediyor" dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 08:03
Türk Telekom Ventures dünyaya açılacak yeni girişimleri bekliyor

Türk Telekom Ventures'ın Girişim Hızlandırma Programı PİLOT'un yeni dönem başvuruları sürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, programın yeni dönem başvuruları devam ederken, programın girişimlere sunduğu destekler de aralıksız sürüyor.

Girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefleyen şirket, programla bugüne kadar sağlıktan eğitime, üretken yapay zeka çözümlerinden görüntü işleme ve büyük veri çözümlerine kadar pek çok alandaki girişime katkı sağladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, girişimcilik ekosistemine sağlıktan eğitime, üretken yapay zeka çözümlerinden görüntü işleme ve büyük veri çözümlerine kadar pek çok alanda destek verdiklerini belirterek, '10 yılı aşkın süredir Türk Telekom Ventures’ın Girişim Hızlandırma Programı PİLOT ile hız kesmeden devam eden destek, işbirliği fırsatlarından nakit ve yatırım imkanına, mentörlük ve yatırımcılara erişimden ortak çalışma alanlarına kadar her alanda devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

- '32 milyon lira nakit desteği sağladık'

Yakın bir tarihte, programı ABD'de Stanford Üniversitesi'ndeki girişimcilere özel tasarlanan Girişimcilik Programı'na dahil ettiklerini aktaran Özhan, 'PİLOT ile bugüne kadar 111 girişime toplamda yaklaşık 32 milyon lira nakit desteği sağladık. Bunlardan 59’u yurt içi ve yurt dışından toplam tutarı 35 milyon doları aşan yatırım alarak girişimlerini geliştirme fırsatı yakaladı. Hem santral binamızda hem de ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi ile kendilerine sağladığımız çalışma ofisleriyle, sunduğumuz katkıları fiziki ortamlara da taşıdık.' açıklamasını yaptı.

Özhan, San Francisco'daki ofislerinin kendileri için dünya arenasına açılan bir kapı niteliğinde olduğuna işaret ederek, 'Yüksek girişimcilik ruhu barındıran Silikon Vadisi'nin başarılı atmosferini, ülkemize taşımayı öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Bu kapsamda; yerli girişimlerimiz için desteklerimiz sürecek, dünyaya açılacak girişimlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada verilen bilgiye göre, programa başvurular şirketin web sitesi üzerinden yapılırken, programa kabul edilecek girişimler, şirket tarafından 30 bin dolara kadar yatırım ve 100 bin lira nakit desteği almaya hak kazanacak.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html