Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 10:22

TEKNOFEST’te HARS’a  Büyük İlgi

Birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında farklı eğitim seviyelerinden katılımcıların projelerini sergilediği TEKNOFEST 2023’te Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Kulübü üyelerinden oluşan “HARS” takımı finale kalmayı başardı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-05-2023 06:16
TEKNOFEST’te HARS’a  Büyük İlgi

 Remzi Yılmaz, Meriç Setan, Yaren Çolak, Oğuzhan Polat, Fırat Türker Ircı, Can Bara, Omar Tarabin ve Muhammet Kılıç’ın yer aldığı takım, Tarımsal İnsansız Kara Aracı kategorisinde yarıştı.

Tarımsal İnsansız Kara Aracı “HARS”, her türlü arazi koşulunda   üzerindeki robot kol ve kamera sayesinde yabancı bitkileri tespit edip imha işlemini gerçekleştiriyor. Pratik bir şekilde tasarlanan aracın tüm parçaları tamamen öğrenciler tarafından yapıldı.  Yarı otonom, manuel ve tam otonom şeklinde kullanılan aracın yazılımı da proje takımı tarafından geliştirildi. HARS’ın gerekli düzenlemelerle gelecekte tarımsal insansız kara aracı olarak kullanımının yanı sıra mayın tarama dedektörü ve silahlı insansız kara aracı olarak toplamda 3 versiyon olarak geliştirilmesi planlanıyor.

Öğrencilerimizi, geleceğe dönük bu önemli projelerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html