Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:27

“Sonsuz Sorgu” Seramik Sergisi, 8 Mart-20 Mart 2024 tarihleri arasında

Bursa Galeri N’de sanatçı Meliha Coşkun'un dikkat çeken seramik eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-03-2024 07:48   Güncelleme : 06-03-2024 07:55
“Sonsuz Sorgu” Seramik Sergisi, 8 Mart-20 Mart 2024 tarihleri arasında

Bursa Seramik Sanat Kolektifi olarak DURMA SANAT ana sponsorluğunda gerçekleşen “Sonsuz Sorgu” Seramik Sergisi8 Mart-20 Mart 2024 tarihleri arasında Bursa Galeri N’de sanatçı Meliha Coşkun'un dikkat çeken seramik eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bu sergi, kimlik, beden ve nesne arasındaki derin ilişkilere dair derinlemesine bir araştırmadır ve izleyicileri düşünmeye teşvik etmektedir.

Toplumsal cinsiyet normlarının, kimlik oluşumunun ve bireyin çevresiyle kurduğu ilişkilerin karmaşıklığını yansıtmaktadır. "Kapan" ve "Tokalar" temaları ile sembolik anlatımlar aracılığıyla, toplumsal cinsiyetin dayatmalarını, kimlik oluşumunu ve gerçekliğin muğlak sınırlarını sorgulamaktadır.

Eserlerinde aidiyetsizlik, bellek sorgusu ve dayatılan rollerin eleştirisi gibi temaları işlerken, izleyicileri dönüşümün izini sürmeye davet etmektedir.

Dilek Erkoç Yıldız’ın Sergi Küratörlüğünde, Huri Aykut Ülker’in Proje Küratörlüğünde ve Canan Temizelli’nin Proje Koordinatörlüğünde hazırlanan sergi, Bursa'da gerçekleşmesi planlanan 2. Uluslararası Seramik Bienali'nin tanıtımını ve seramik sanatının bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin bir parçası olarak gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, seramik sanatının duayenleri ve çağdaş seramik sanatçıları, sergi, panel, söyleşi ve organizasyonlarla dolu bir yılı sanatseverlerle paylaşmak üzere buluşmalar gerçekleştirmeye devam edecektir.

 

Tüm dostlarımızı bu özel sergi açılışımıza davet ediyoruz, sizlerle birlikte olmak onur ve mutluluk verecektir.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html