Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 06:06

Sadece makine satmakla işiniz bitmiyor 24 saat servis hizmeti de sunmak zorundasınız

Amacımız: bugünden sonra da yurt içinde ve yurt dışında daha büyük firmalarla partnerlik yapmak. Çizgimizi bozmadığımız sürece reklamımızı iyi yaptığımız sürece, bunu da başaracağımızı düşünüyoruz. Üretimin önemli bir parçasında yer alıyorsunuz. Ürüne değer kazandıran bir pazarın içerisindesiniz. Okurlarımıza müşterilerinizden, müşteri portföyünüzden bahsedebilir misiniz?

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 02-01-2024 11:35   Güncelleme : 03-01-2024 09:19
Sadece makine satmakla işiniz bitmiyor  24 saat servis hizmeti de sunmak zorundasınız

Sadece makine satmakla işiniz bitmiyor

24 saat servis hizmeti de sunmak zorundasınız

 

İlker Bey sizi kısaca bir tanıyabilir miyiz?

1981 İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul'da tamamladım. Öğrenimlerimi tamamladıktan sonra iş hayatına atıldık. Ortalama 25 senedir gıda paketleme sektörü içerisindeyim. Daha önceki çalıştığımız firmalarda aynı tarz makineleri üretmeye devam ediyoruz. Ürettiğimiz makineler gıda paketlemeyle alakalı.

Poşet içerisine giren ve kutulanan tüm makinaların üretimini yapıyoruz

Bu içmiş olduğumuz toz içeceklerden, bakliyat grubundan, şeker, kahve, un grubuna kadar poşet içerisine giren ve bu poşetlerin kutulandığı tüm makinelerin üretimini yapmaktayız. 6 yıl önce PLUS MAKİNE olarak kendi firmamızı kurduk. Bu 6 yıl içerisinde piyasa devi olan, kendi sektörlerinde çok büyük yerlere gelmiş olan #Unilever gibi, #Lipton gibi, #KervanGıda gibi, Kopuzlar Grup, Bakgörler Gıda, Nazlı Gıda, ismini daha sayamayacağımız bir sürü büyük firmalarla partnerlik yapmaktayız. Yaptığımız işlerde hiçbir zaman kalite konusunda taviz vermeden, kendi çizgimizi, kendi çıtamızı bozmadan olması gerektiği şekilde üretimimizi yapmaktayız.

Firmalar 24 saat üretim yapıyorlar. Bizde 24 saat hizmet veriyoruz

Tabii makine üretimini yapmaktan ziyade makinenin arkasından servis vermek de çok önemli bizler için. Çünkü makine verdiğimiz firmalar 24 saat üzerinden üretim yaptıkları için, sadece makineyi satmakla, kaliteli makine vermekle iş bitmiyor. Bunun arkasından 24 saat servis hizmetinizin hazır olması gerekiyor. Gecenin bir yarısında olsa dahi arandığınızda, telefonlarınızı açmanız ve gerektiği şekilde, en hızlı şekilde müdahale etmeniz gerekmektedir.

Amacımız: bugünden sonra da yurt içinde ve yurt dışında daha büyük firmalarla partnerlik yapmak. Çizgimizi bozmadığımız sürece reklamımızı iyi yaptığımız sürece, bunu da başaracağımızı düşünüyoruz.

Üretimin önemli bir parçasında yer alıyorsunuz. Ürüne değer kazandıran bir pazarın içerisindesiniz. Okurlarımıza müşterilerinizden, müşteri portföyünüzden bahsedebilir misiniz?

Pandemi dönemi herkese hijyeni ve paketlemenin önemini gösterdi

Bizim hedef müşterilerimiz aslında piyasada büyük çapta üretim yapan fabrikalar, 24 saat hazır paketlenmiş ürünleri üretenler.

bizim asıl hedefimiz, pandemi döneminde bunu gördük. İnsanlar hijyene çok dikkat ediyorlar. Hazır paketlenmiş ürünleri üreten firmalardır. Tabii bu hedefimize ilerlerken, hazır paketlenmiş ürün üreten birçok firma var ama… Biz her zaman için işin lideri olan firmalarla çalışmayı istiyoruz. Çünkü işin lideri olan firmalarla çalışmak her zaman için hem çok daha keyif verici. Hem çok daha zevkli oluyor.

Yapmış olduğunuz bir makineden çıkan ürünü marketlerde gördüğünüz zaman bu bize ayrı bir keyif haz katıyor. Ama bizim asıl kitlemiz özellikle kahve sektörü, hazır içecek, çay, şeker, sektörü ile ağırlıklı çalışıyoruz.

Üretim yaparken karşılaştığınız zorluklarla bahsedecek olursak, bu dönemde üretici olmak gerçekten zor. Bunlardan biraz bahseder misiniz?

Kur farkları ticareti zorlaştırıyor

Şu dönemde karşılaştığımız en büyük sıkıntılardan birisi para. Tabii ki paranın çok farklı kolları var. Birincisi, bir ürünü satın alırken dövizin çok çalkantılı olması bizi zor duruma düşürüyor. biz isteriz ki Türkiye'deyiz, Türk vatandaşıyız. Her zaman için Türk lirası üzerinden ticaret yapalım. Türk paramıza daha fazla değer katalım. Amacımız bu. Bir vatandaş olarak.

Ama maalesef ülkemizde çoğu ürünün üretimi olmadığı için Paslanmaz malzeme, Alüminyum malzeme, otomasyon malzemesi, servo motorlar, PLC'ler, ekranlar. Bunları hep ithal etmek zorundayız.

İthal ettiğimiz ürünler yurtdışına kazandırıyor. Keşke Türkiye’de üretilse de daha pahalı olsa da alsak

Bunları ithal ettiğimiz sürece her zaman biz paramızı aslında yurt dışına kazandırıyoruz. Keşke bunların üretimi Türkiye'de olsa Bir tık daha pahalıya satın alalım. Ona da razıyız. Ama bunları döviz bazında almak bizi çok sıkıntıya sokuyor. Çünkü her zaman çalkantılı olan kur, makineyi sattıktan sonra tahsilat döneminde bizi rahatsız ediyor. Karşımızdaki müşterimiz bunu TL Üzerinden ödemek istiyor. Biz o günkü kur üzerinden tahsil etmek istiyoruz. Aramızda her zaman için karşılıklı böyle bir sıkıntı çıkıyor ama iyi niyet çerçevesi içerisinde bunu hallediyoruz.

Ama en büyük sıkıntımız dövizin çalkantılı olması ve piyasada sıcak para dönmediği için tahsilatların çok geç kalması.

Plus Makinanın Geleceğe bakış açısı nedir? Sektörde kendinizde nerede olmak istiyorsunuz?

Farklı ülkelere farklı kıtalara ürünlerimizi satmak ülkemize döviz girdisi sağlamak istiyoruz

Ya tabii ki her zaman için hedeflerimiz yukarıya doğru. Hiçbir zaman eksiyi düşünmedik. Çok daha zirveye, farklı firmalara, daha farklı kıtalardaki daha büyük firma hizmet vermeyi çok istiyoruz. Zamanla biz bu işe başlarken üç kişilik bir kadroyla başlamıştık. Şu an 12-13 kişi civarında olduk. Çok daha fazla iş arkadaşımızla beraber bu işi yürütüp hem kendi içerimizde, kendi vatandaşlarımıza istihdam sağlamak hem daha farklı kıtalara ülkelere ürün satıp,  ülkemize bir döviz girdisi sağlamak istiyoruz. Hedeflerimizin tabii ki sonu yok. Ama şu anki konumumuzdan bir iki kat daha üç kat daha yukarılara birkaç sene içerisinde taşımayı hedefliyoruz.

Son olarak müşterilerinize veya tedarikçilerinize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Tahsilatlar çok geç yapılabiliyor. Bu da piyasayı kaosa sürüklüyor

Vallahi söylemek istediğimiz şey, açık yürekli konuşmak gerekirse tedarikçilerle ve müşterilerimizle söylemek istediğimiz en önemli şey para konusunda malzeme satarken veya alırken lütfen canlı parayı elinizde tutmayın. Herkes zamanında ödemesini, gününde ödemesini yaptığı sürece birbirleriyle olan iş diyaloğunu kesmediği sürece piyasa her zaman için çok daha canlı olacaktır. Elinde para tutan firmalar piyasayı çok büyük kaosa sürüklüyor Kim o zincirleme bir kişi para tahsil edemediği zaman zincirleme tüm tedarikçilere yansır. Bunun için hiç kimsenin elinde para tutmamasını, canlı parayı piyasada çevirmelerini istiyoruz.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html