Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:00

Plazalar iki önemli ismi taşıyacak

2022 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı İkitelli OSB, AYKOSAN Sanayi Sitesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Dersankoop’un üyeleri gündem maddelerini görüşüp önemli kararlara imza attı. Gündemi yönetmek üzere seçilen Dolapdere Sanayi Sitesi başkanı Ömer Hanoğlu gündemde söz alıp yönetime soru yönelten herkese adil bir şekilde söz vererek takdir topladı. Seçimli bir gündeme sahip olan kurulda 4 yıllığına yeniden Mehmet Mahşuk Gülaçar seçildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 21:16   Güncelleme : 23-06-2023 10:52
Plazalar iki önemli ismi taşıyacak

Plazalar iki önemli ismi taşıyacak

Nuri Killigil ve Özdemir Bayraktar”

Divan başkanı seçilen Ömer Hanoğlu kısa bir konuşma yaparak hazirunu selamladı. Hanoğlu:” Genel Kurulumuzun Dersankoop’a , TRİOS projesine, bölgemize , sanayicilerimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Genel kurulumuza başlıyoruz. Başkanımızın çalışmaları, emekleri, ürettiği projeler bizlere de örnek oluyor. Ben aynı zamanda Dolapdere Sanayi Sitesi başkanıyım, bizlerde kendisini örnek alıyoruz. Bu başarılı çalışmalardan dolayı sizler çok şanslısınız. Başkan Mahşuk Gülaçar ve yönetimini de kutluyorum” diye kaydederek gündemin maddelerini uygulamaya başladı.  9 maddeden oluşan gündemin 5. Maddesi seçim maddesiydi. Sandıkların kurulmasıyla oylama kısa sürede bitti. Yönetim listesi tek listeden oluşurken denetim listesi iki liste olarak oylandı. Mehmet Mahşuk Gülaçar ve ekibi yönetim görevine yeniden seçildi. Denetim kurulunun ikinci listesi 30 oy alarak rağbet görmedi.  Seçimden sonra çalışma programı, yapılacak ödeme miktarları, gecikme bedelleri, huzur hakları, ortak alan işgalleri konuşulup karara bağlandı. Kooperatifin süresi ve ana sözleşmesinde yer alan ‘Kooperatifin süresi 40 yıldır ifadesi’ süresizdir olarak değiştirildi. 8. Maddede yer alan 2020 yılında 3 işyerinin satışına verilen karar numaraları 79,80 ve 89 olarak değiştirildi ve ek önerge ile metrekaresi 50 bin liradan az olmamak kaydıyla güncellenen fiyat ile satışına onay verildi

Mehmet Mahşuk Gülaçar’ın genel kurulda yaptığı konuşmalardan derlediğimiz pasajlar şu şekildeydi:

İyiyi ve güzeli inşa etmeye çalışıyoruz. Üyelerimizin ekonomik durumunu daha iyi duruma getirebilmek için Yönetim olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çaba ve gayret sarfetiyoruz. Bu gayretleri deki samimiyet. Bugün Allah'a hamdolsun. Ortadoğu'da, Avrupa’da ve Türkiye’de benzeri olmayan. TRİOS 2023 gibi bir projenin meydana gelmesine sebep olmuştur. Halis niyetlerle hareket edildiğinde Başarının gelmemesi mümkün değildir. “

Biz üretici kabiliyetleriz

Bizler üreten insanlarız. Çok daha verimli, katma değeri daha yüksek ürünlerle meşgul olmaları gerekir ki dünya piyasalarında bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak çalışalım.

Bugün güce önem veriliyor. Gücü arttırmak kapasitemizi artırmakla mümkün oluyor. Dolayısıyla bu memleketin en aziz kesimi üreten insanlardır. Bu insanlar eli öpülesi insanlardır. Bu salondaki insanların, bu görevi ifa etmelerinden dolayı da sizlere, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Katkılarınızdan dolayı saygılarımı arz ediyorum.

TRİOS, 353 fabrikadan müteşekkil bir yer. Bunun olamayacağını iddia ettiler ama Allah’a hamdolsun ki oldu. Tapularını dağıtamayacaklar dediler, dağıttık. Ondan sonrada durmadık ve yolumuza devam ettik. Bu yola devam ederken de şuna çok önem verdik. Biz zamanımızı dedikodulara değil, yönetmeye iyiyi ve güzeli inşa etmeye ayıracağız. Bu noktadaki gayretimizden vazgeçmeyeceğiz.

Biz üretici kabiliyetlerin ihtiyacı olan, yönetimlerin vermesi gereken desteği verebilmek için plan ve programlarla meşgul olduk.

Endüstriyel AVM inşaatımız gelecek şubat – mart ayında bitecek

Bugün BİOS olarak adlandırılan TRİOS ticaret merkezi olarak ismini değiştireceğimiz. TRİOS 2023 projesinin endüstriyel AVM inşaatı C blokunun da kaba inşaatını bitirdik. 2024 şubat- mart aylarına kadar bu blokumuzu da bitirmiş olacağız ve

Türkiye’nin özgürlüğünü, bizim geleceğimizi onurlu bir noktaya taşıyan önemli iki ismini bu plazalara vereceğiz. Nuri Killigil ve Özdemir Bayraktar.

Bu iki ismi burada anıtlaştıracağız

Biz değerlerimizi değerli hale getirmek, onların anılarını yaşatmak ve onların gayretlerini bu memleketin geleceğine kazımak için, tarihe not düşmek için ülkemizin savunma sanayisi, silah üretimiyle ilgili yokluk içerisinde sıkıntılar içerisinde verdikleri mücadeleler ve vazgeçmeden, bedel ödeyerek, çaba ve gayret sarf etmiş olan bu kutlu iki insanın ismini Allah nasip ederse anıtlaştıracağız. Bu iki isme karşı bir parçada olsa vazifemizi yerine getireceğiz. Bu da sizlerin değerli Dersankoop ailesinin birlik ve beraberliğinin getirdiği bir meyvedir.

 

Mesele çok konuşmak değildir mesele üretmektir

 

Mesele iyi ve güzeli inşa etmektir. Biz takdiri tamamıyla salona bırakıyoruz. Yaptıklarımız ortadadır. Yapacaklarımızda nasip olursa en kısa süre içerisinde projelerle önünüze getirilecektir. İşte bu projeler bizim hedefimize koymuş olduğumuz: Çer çöp içerisinde kıvranan, farelerin bile içerisinde duramayacakları sanayi algısından kurtulmaktır. Onun için biz mevcut olan eski yapılaşmaların hiçbirini çağdaş kabul etmiyoruz. Bu yapıları verimli hale getirecek olan bu projelerle taçlandıracağız.

En kısa süre içerisinde projelerimizi olgunlaştırıp, bu da en geç 2023’ün sonuna kadar bakanlıkla antat kaldık ikitelli OSB ile de antat kalıp yolumuza devam edeceğiz. TRİOS 2023 ‘ün karşısında şu anda eski bloklarımız nasıl bir geri görüntü veriyorsa, bu proje ortaya çıktığı zaman, TRİOS bu blokların karşısında aynı o şekilde duracak. Kat yüksekliklerini hedefte 12 metre olarak tutuyoruz. Bu yüksekliği mevzuat uygun görmezse yüksekliği 7 veya 8 metreye çekme durumunda kalabiliriz.

Dünya ile yarışabilecek olan kabiliyet ve irade burada olacak. Bilimin gözetiminde üretim yapmanın merkezi buradadır diyebilecek olan gayretlerle çalışmalarımızı taçlandıracağız. Sizler bizlerin neler yaptığını zaten biliyorsunuz. Hepinize saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum.

 

Mahşuk Gülaçar dilek ve temenniler maddesinden sonrada Dersankoop ortaklarının sorularını yanıtladı ve uzun süre sohbet etti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html