Haber Sitesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 20:02

Petrol ve Doğalgaz Ekipmanları Üretecek

Petrogas Industry “PGI” markası ile  petrol ve doğalgaz arama, üretim, depolama ve dağıtım ekipmanlarının üretileceği tesis Gebze’de törenle açıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Veli Ozan Ülker, petrol arama ve üretim sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini,  Güneydoğu’da ham petrol, Trakya’da doğalgaz üretimi yaptıklarını söyledi. Ülker, tesisin sektörde dışa bağımlılığı azaltacağının altını çizdi.  

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00
Petrol ve Doğalgaz Ekipmanları Üretecek

Petrogas Industry “PGI” markası ile  petrol ve doğalgaz arama, üretim, depolama ve dağıtım ekipmanlarının üretileceği tesis Gebze’de törenle açıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Veli Ozan Ülker, petrol arama ve üretim sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini,  Güneydoğu’da ham petrol, Trakya’da doğalgaz üretimi yaptıklarını söyledi. Ülker, tesisin sektörde dışa bağımlılığı azaltacağının altını çizdi.  

Petrol ve doğalgaz arama ve üretim sektörünün öncü firmalarından olan Petrogas, petrol ve doğalgaz sahalarında kullanılan proses ekipmanları, depolama ve dağıtım istasyonu ekipmanları ile basınç düşürme ve ölçüm istasyonları üretecek fabrikasını Gebze OSB’de açtı. Bir çok siyasetçi, bürokrat ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı açılışta konuşan Petrogas Industry Yönetim Kurulu Başkanı Veli Ozan Ülker, imalat faaliyetlerinin yanısıra enerji ve petrokimya endüstrilerine terzi işi mühendislik, tedarik ve inşaat hizmeti de sunacaklarını, yeni tesislerinin ileri mühendislik merkezi olacağını belirtti.

Grup firmalarının faaliyetlerinden bahseden Ülker, uzun yıllardır hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini, tüm bu çalışmaları yaparken ihtiyaç duyulan ekipmanları hep ithal etmek zorunda kaldıklarını, arama ve üretim sektöründe kullanılan bir çok ekipman ve teknolojinin yerlileştirilmesi adına bu yatırımı gerçekleştirdiklerini anlattı.

 

22 YIL ÖNCE BAŞLAYAN YOLCULUK

2009 yılından itibaren şirket satın almaları yaptıklarını ve 2000 yılında Zorlu ailesi tarafından kurulan Petrogas’ı da 2010’da bünyelerine kattıklarını ifade eden Ülker şöyle devam etti:  “2012’ye kadar satın almalarla inorganik büyürken, akabinde yüksek teknolojiye sahip ekipman yatırımları ile, onlarca yeni arama ve üretim kuyusu sondajlarını tamamladık. Ülkemizin çetin jeolojik yapısını tanımak ve hidrokarbon varlığını tespit etmek için yüzlerce kilometrelik sismik çalışmaları yaptık ve kanıtlanmış rezervlerimizi arttırdık. Üretim optimizasyonları ve petrol sahası hizmetleri için ihtiyaç duyulan son teknolojiye sahip ekipmanları ülkemize kazandırdık.”

 

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ

Ülkemizde arama kuyularının ticari petrol ya da gaz keşfi ile sonuçlanma olasılığının yaklaşık 12’de 1 olduğunu söyleyen Ülker, bir kuyunun maliyetinin ortalama 3 milyon USD olduğu düşünüldüğünde sektör oyuncuları olarak taşıdığımız riskin ne kadar büyük olduğu görülecektir, dedi. Tüm bu zorluklara rağmen, petrol sektöründe öncü gelişmelere imza attıklarını, bugüne kadar milyonlarca varil ham petrol, milyarlarca metreküp doğal gaz ürettiklerini ve üretmeye devam ettiklerini sözlerine ekleyen Ülker, “Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu kıt enerji kaynaklarını arayıp, bulup, ekonomiye kazandırmak gibi önemli bir görevi yerine getirmekten gurur duyuyoruz” dedi.

 

ATAMIZIN KOYDUĞU HEDEFE KOŞUYORUZ

Konuşmasında sektörle ilgili önemli bilgilere yer veren Ülker; “Önümüzde Atamızın koyduğu; ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için lokomotif olan sanayileşmeye kendi alanımızda katkı sağlamak için sektörümüzde kullanılan ve %90’i ithal olan ekipmanların ülkemizde üretilmesi için harekete geçtik. Türkiye, hidrokarbon üretimi miktarı bakımından dünya ölçeğinde bir petrol ve doğalgaz ülkesi olarak tanımlanmasa da, sektöre yüksek kalite ve teknolojiye sahip ekipman üretimi yapabilecek potansiyele sahiptir. Petrogas Industry olarak Türkiye’nin petrol ve doğal gaz ekipmanları sektöründe dünya çapında bir marka olmasına öncülük etmek bizim misyonumuzdur. Bugüne kadar, başta doğal gaz basınç düşürme istasyonları ve ölçüm sistemleri imalatı ile adını ilklere yazdırmış, bir çok patent ve faydalı modellere imza atmış, çok önemli Ar-Ge faaliyetleri yürüten bu ekibin ve bu tesisin, Petrogas Industry markası altında bahsetmiş olduğum hedeflere ulaşma inancı ile bu yolda önemli bir adım atıyoruz.” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html