Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 10:26

Maliyet Düşmeden Etin Fiyatı Düşmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Tarım Kredi Marketlerde et fiyatlarının yüzde 30 düşürüleceğine dair açıklamasının ardından İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, mevcut durumda fiyatların geri gitmeyeceğini söyledi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00
Maliyet Düşmeden Etin Fiyatı Düşmez

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarım Kredi Marketlerde et başta olmak üzere 40 çeşit üründe yüzde 30-35 indirime gidileceğini duyurdu. Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası görüştüğümüz İstanbul kasaplar Odası başkanı Aydın Tüfekçi, etin maliyetine dikkat çekti. Tüfekçi, “Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması meslektaşlarımızı elbette etkileyecek ancak piyasada bir düşüş söz konusu olmayacak” dedi.  Etin maliyetine dikkat çeken Tüfekçi şöyle konuştu; “Piyasada et fiyatı düşmez çünkü etin bir maliyeti var, besiciliğin bir maliyeti var. Besicinin maliyeti düşmedikten sonra etin düşme şansı yok. Önce besici desteklenecek ki fiyatlar geri gelsin.

YEM DESTEĞİ ÖNEMLİ

Besicinin en büyük girdi maliyeti yem, bu konuda hükümetin besiciye destek vermesi gerekiyor. Eğer besicinin maliyeti düşürülürse maliyet ucuzlayacak bu önce bize sonra da vatandaşa yansıyacak. Etin mutfağı besicilik orası ucuzlamadan piyasada ucuzlama söz konusu olmaz.”

KURBAN BAYRAMI SÖNÜK GEÇTİ

Kurban Bayramının bu yıl geçtiğimiz bayramlara göre sönük geçtiğini dile getiren Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Satışlar çok yavaş oldu, vatandaştan talep olmadı millet ya yurt dışına ya küçükbaş hayvana yöneldi” dedi.

PETŞOPLARI BİZ İSTEMEDİK

Petşopların Kasaplar Odasına bağlanması sonucu kamuoyunda yapılan açıklamaları özellikle bazı bazı basın mensuplarının değerlendirmelerini hayretle takip ettiklerini dile getiren Tüfekçi şöyle devam etti: “NACA kodlamasından dolayı, petşoplarda hayvan mamalarının etle üretim yapıldığı için bize bağlandı. Tavukçuluk sektörü de bize bağlı. Bu demek değildir ki kasaplar petşopculuk yapacak. Bir gazeteci ‘eskiden kediye ciğer emanet ediliyordu, şimdi kasaba kedi köpeği emanet ediyoruz’ şeklinde ifade kullandı, bu tüm kasaplara hakarettir. Kendisine mesaj attım, benim hayvan barınaklarına verdiğim destekten ötürü Kadıköy Belediyesi’nden teşekkür belgem var. Kasapçılık bir zanaattır bizi başka şeylerle karıştırmasınlar.

AYRI ODALARI OLMALI

Bu NACA kodlaması gereği yapılan bir uygulama. Pet shopların Kasaplar Odasına bağlanmasını biz istemedik. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra biz henüz üye başvurusu almadık. Çünkü yeni açılacak olanlar için geçerli, eskiler zaten Ticaret Odası, karma odalara kayıt yaptırmışlardı. Biz isteriz ki pet shop işi yapanlar bir araya gelsin kendi odalarını kursunlar. Böylece ihtisas odası olmuş olurlar. Bu da kendileri için, sorunları ve çözümleri için daha iyi olur.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html