Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 21:55

Karadağ: "PROJELERİMİZİ ESNAFLARIMIZA DANIŞIYORUZ"

2024 yılı içerisinde bu 13. projemizi de gerçekleştirme planımız var. Öncesinde hem esnafın sorunu olan hem esnafın dile getirdiği hem de esnafın beklentisi olan şeyleri biz yaptık aslında. 13 tane proje diyoruz ama bunlar aslında esnafın beklentisi olan şeylerdi.

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 02-01-2024 10:52   Güncelleme : 03-01-2024 09:20
 Karadağ:

Eda Başkanım, Bayrampaşa Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nda ki faaliyetlerinizi kısaca anlatır mısınız?

Meslektaş toplantıları düzenledik

Yaklaşık iki yılda 8 tane sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Mesleki anlamda 16 tane mesleki eğitim düzenledik. Ayrıca birde teknik eğitimimiz oldu. Salon yönetimi, personel yönetimi, finans yönetimi adı altında. Bunların dışında iki tane meslektaş toplantısı gerçekleştirdik. Kahvaltıda meslektaşlarımızı bir araya getirdik.

Mesleki eğitim merkezleriyle sağlıklı ilişkiler kurduk

Hem kadın kuaförleri hem de erkek berberleri ayrı ayrı. Bu toplantılarımıza milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamımız katılım gösterdiler. Gayet verimli bir toplantı gerçekleşti. Onun yanı sıra meslektaşlarımızı geliştirebilecek, onlara katkı sağlayabilecek organizasyonlara da yönlendirmelerimi yapıyoruz. Mesleki eğitim merkezleriyle kurmuş olduğumuz sağlıklı ilişkiler doğrultusunda çırak kalfalara artık daha hızlı ulaşıyoruz. Biz bu yönde aracı olarak meslektaşlarımızı, meslek grubuna yönlendiriyoruz. Mesleki eğitim merkezlerinden de bize gelen talepleri onlara yönlendiriyoruz. Daha hızlı ve daha güzel gelişimler sağlıyorlar.

2024 yılı tarifelerimizi esnafımıza danışarak oluşturuyoruz

Onun yanı sıra bildiğiniz üzere esnaf ziyaretlerine başladık. Bu esnaf ziyaretlerinde yeni çıkacak 2024 yılı tarifelerimiz hakkında da esnafımıza danışarak istişareler yapıyoruz. Şu an aldıkları ücretler beklentileri ve ne olması gerektiği konusunda istişarelerimizi gerçekleştiriyoruz. 

Vadettiğiniz projelerin ne kadarı gerçekleşti? Kısaca bu projelerden bahseder misiniz? 13. projeleriniz neydi?

13 tane projenin 12 gerçekleştirdik. 13.  projemiz öncelikle onu değineyim.  Bizim bir fuar düzenleme düşüncemiz vardı. Bu düşünceyi hala taşıyoruz ama biliyorsunuz ki fuar böyle kapsamlı bir şey.  Eğitim gibi daha kolay daha sizin tarafınızdan yönetilebilecek bir durum değil.  Bir fuar ve bir eğitim, kapsamlı bir eğitim, eğitim şık bizim tarafımıza altı ay sürecek diye konuşuyoruz ama İSTESOB eğitim müdürümüz şu anki genel sekreterimiz Lütfü Bey bu projenin yaklaşık üç yıl süreceğini dile getirdi. Bu bizim için gurur verici bir şey.  Ancak ilk 2 yıl içerisinde esnaflarımızın sorunları çözüm bekleyen konular, Bürokratik görüşmelerimiz, yaptığımız organizasyonlar, etkinlikler vesaire bunlardan kaynaklı vakit ayırıp da gerçekleştiremedik.

Önce esnafımızın beklentisi olan projeleri gerçekleştirdik

2024 yılı içerisinde bu 13. projemizi de gerçekleştirme planımız var. Öncesinde hem esnafın sorunu olan hem esnafın dile getirdiği hem de esnafın beklentisi olan şeyleri biz yaptık aslında. 13 tane proje diyoruz ama bunlar aslında esnafın beklentisi olan şeylerdi.

 Birincisi bölgemizde, camında yazı asılı bulan esnafları biz çözeceğimiz konusunda çözüm vermiştik. On altı tane esnafın canından yazıyı indirdik. 2 tane esnafımız var. Bunlarla da geçtiğimiz ay kurulan hukuk bölümümüz aracılığıyla, dün tebligatları çekildi. Allah'ın izniyle son 2 esnafın da camından yazı indirilecek ve esnafın bu konudaki sorunu çözülecek.

 

Kayıt dışı çalışanlara karşı ortaklaşa çalıştık, sıcak ilişkiler kurduk. Mücadelemiz devam ediyor

Kayıtsızlarla ilgili çalışmalarımız vardı. Denetimlerimizi yapıyoruz. Belediyeyle kurmuş olduğumuz sıcak ilişkiler doğrultusunda zabıtalar hem kayıtsız esnafı hem işten NACE kodu ekleten esnafı hem tarifesi bulunmayan esnafı denetliyor ve bizlere bununla ilgili bilgi veriyor. Bu konu hakkında da esnafların birbiri arasındaki haksız rekabetin önüne geçmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bir diğer projemiz, mesleki eğitimler düzenlememiz konusundaydı. Bugüne kadar esnafımızın daha çok kendilerinin talep ettiği eğitim alanlarıyla ilgili. Nedir mesela? Şey erkek perma eğitimi istendi. Biz bu eğitimi gerçekleştirdik. Kadın kuaförlerinde güzelliğe dönmek isteyen meslektaşlarımız da ipek kirpik eğitimi oldu. Bunun eğitimi verildi.

Devrim Ersöz’le Salon, personel ve finans yönetimi konusunda özel bir eğitim yaptık

Bunun yanı sıra işte protez saç eğitimi, , saç kesim eğitimi gibi eğitimler düzenledik. Toplamda 16 tane eğitim yaptık. Mesleki ve teknik eğitim demiştik ya, meslektaşlarımızın sadece saç kesmek, makyaj yapmak permayı öğrenmenin dışında teknik anlamda da kendilerini, çalışanlarını geliştirmeleri, işletmelerine daha fazla para kazandırabilmeleri açısından; salon, personel ve finans yönetimi adı altında Devrim Ersöz'le yine bir eğitim gerçekleştirdik.

Yüce gönüllü esnaflarımız, bizim sosyal sorumluluk projelerini yapmamızı tetikliyor

Çok verimli bir eğitim oldu o da. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri yapacağımızı dile getirmiştik. Çok şükür bugüne kadar 7 tane sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Kimsesiz çocuklar huzurevleri, engelliler merkezi bu kişilerin öz bakımlarını gerçekleştirdik ki yani bizim en çok keyif aldığımız bizi en çok duygulandıran kimsesiz çocuklar için olandı. Çünkü bizim kendi meslektaşlarımız dışında paylaşım yaptığımızda sağdan soldan duyan yüce gönüllü esnafımız, kendileri de yardımlar yapmak istediler. Mont gönderen oldu, atlet gönderen oldu, oyuncak gönderen oldu. Bu tarz sosyal sorumluluk projeleri hem bizleri bir araya getiriyor. Birlik beraberlik içerisinde olmamızı sağlıyor. Hem de manevi duygularımızı okşuyor açıkçası

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html