Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:49

İSTANBUL'DA TÜNELLERDE ARAÇLAR ARASI HIZ FARKI KALDIRILDI

UKOME’nin aldığı kararla, İstanbul’daki tünellerde araçların sınıfına göre belirlenmiş olan hız farkları kaldırıldı. Bütün araçlar, geçilen tünel yolda otomobiller için belirlenen hız limitinde kullanılabilecek.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2023 12:30
İSTANBUL'DA TÜNELLERDE ARAÇLAR ARASI HIZ FARKI KALDIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Kasım ayı toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin başkanlığında İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda, İstanbul’daki tünel yollarda otomobiller ve diğer araçlar için belirlenen hız limitlerinin sabitlenmesi teklifi görüşüldü. Teklifte, araçtan araca değişen hız limitlerinin sürücüler nezdinde karışıklığa neden olduğu belirtildi.

Değerlendirmenin ardından yapılan oylamada, İstanbul’daki tünel yollarda otomobiller ve diğer araçlar için aynı hız limitinin uygulanası, oy birliğiyle onaylandı.

Tünellere göre 80, 70 ve 50 km olarak uygulanan hız farkları ise değişmedi. Vecdi Diker Tüneli ve Halis Ulukurt Tüneli için hız limiti saatte 80 kilometre hız limiti uygulanırken; Bomonti-Dolmabahçe Tüneli, Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli ve Çamlıca-Libadiye Tüneli için 70 km, Çamlıca-Libadiye Bağlantı Tünelinde ise 50 km hız limiti uygulanıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html