Haber Sitesi
HV
29 NİSAN Pazartesi 18:05

İOSİD’in toplantıları, dostluğu geliştirdi, ticareti geliştirdi

MASKO Konferans salonunda düzenlenen ‘İkitelli Sanayicileri Ve Kobileri Buluşuyor’ İOSİD toplantısı yine faydalı bilgi içeriğiyle sanayicilere, üreticilere ve iş adamlarına önemli bir hizmet sundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 11:39   Güncelleme : 03-01-2024 09:19
İOSİD’in toplantıları, dostluğu geliştirdi, ticareti geliştirdi

 

 

İOSİD başkanı Ahmet Akkaya kürsüde bir sivil toplum kuruluşu olarak bulundukları bölgenin önemini, sanayicilerin sorunlarını çözmek için yaptıkları çalışmaları ve yaptıkları iş birliklerini anlattı. Programa Başakşehir kaymakamımı Uğur Turan, TİM  Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, Ortak Akıl Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sönmez, Prof.Dr.Erhan Aslanoğlu, İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, iş dünyasının değerli isimleri, dernek başkanları, sanayiciler katılım sağladı.

Akkaya şöyle konuştu: “Sayın TİM Başkan Vekilim, Sayın İSİFED federasyon başkanım, sayın dernek başkanlarım, hanımefendiler, beyefendiler, değerli iş insanları bugünkü bu ticaret toplantımıza katılımınızdan dolayı size şahsım ve yönetim adına teşekkür ediyorum. Ve bu toplantı hayırlı olsun diyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İOSİD az önce de Ali Bey'in belirttiği gibi 2019 yılında bir grup arkadaşımızla bu bölgenin ihtiyacına binaen bu derneği kurduk. Büyük hayallerle, büyük adımlarla, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak adına bu bölgenin potansiyelini fark ettik ve bu yola çıktık. Rabbime şükürler olsun elhamdülillah. Projelerimizin, hayallerimizin birçoğunu gerçekleştirdik. Ve yapacaklar çok işimiz var. Birlik beraberlik içinde vatanımıza, memleketimize, milletimize faydalı olmak adına hayırlı işlere vesile olmaya azimle gayret gösteriyoruz.

Bölgemiz, ülkemizin hem üretim hem de ticaret Merkezi'dir

İkitelli Organize Sanayi bildiğiniz gibi Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinin arasında. Bunun yanında İSTOÇ, Tekstilkent, Giyimkent, Mahmutbey yolu ve basın ekspresi de bu alanı kapsadığı zaman, ülkemizin hem üretim hem de ticaret Merkezi'dir. Biz de bunun farkına vararak bu doğrultularda çalışma yapıyoruz. Bölgemizdeki sanayicileri KOBİ'lerimize öncülük yapmaya, onların kurum ve kuruluşlarına ilgili sorunları dile getirmeye, onlara yardımcı olmaya öncülük etmeye gayret ediyoruz.

Size güzel bir program hazırladık

Değerli hazirun, burada çok kıymetli değerli iş insanları ve değerli kaymakamımız her zaman yanımızda, bizi yalnız bırakmadılar. TİM başkan vekilimiz her zaman yanımızda. Değerli dostlarımızla bugün güzel bir program hazırladık. Hem aile şirketlerinin uzun yaşamamasının sorunlarını dile getirmek ve sunum yapmak üzere değerli hocamız ve küresel ekonomiyle ilgili değerli Erhan  Aslanoğlu hocamız ve aynı zamanda ihracatla ilgili de burada bir sunum yapıp bilgilendirecek değerli Çetin Tecdelioğlu Başkanımız burada çok güzel bir program olacağını umuyorum. Şimdi de hepinize teşekkür ediyorum.

İOSİD dostluğu geliştirdi, ticareti geliştirdi. Potansiyelimizi arttırdı.

Biz neler yaptık, İOSİD olarak üyelerimizin birlik ve beraberliğinin ve ahilik geleneği burada yaşatmaya çalışıyoruz. Biz İOSİD’i kurduğumuz zaman şunu gördük. Ciddi manada burada birbirini tanımayan, aynı sitede olup bir yandaki bloktaki komşusunu tanımayan insanlar var. Bu vesileyle bu çatıyı oluşturduğunuz zaman üyeler arasında çok bir ticaret hacmi gelişti. Dostluk gelişti, birlik, beraberlik gelişti. Bu doğrultuda da biz buna öncülük ettik. Aynı zamanda İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki potansiyel hakikaten çok büyük. Bugün ülkemizin onurlu, gururu olan, gurur duyduğumuz BAYKAR, İHA’lar SİHA’lar organize sanayi bölgesinde üretime başladı. Özdemir Bayraktar abimizi rahmetle anıyorum. Ülkemize gerçekten büyük bir değer bugünün İHA’lar SİHA’lar bizim için gurur kaynağıdır.

Bu doğrultuda gerçekten çok firma var. Girişimci ruhu olan gençlerimiz var. Biz de İOSİD olarak onlara öncülük ederek, onları ön plana çıkarıp ülkemizin tek yüksek teknoloji üretmeye ve bunu üyelerimizin bu girişimci ruhu ön plana çıkartmanın gayreti içindeyiz.

Ülkemizin üretim alanlarına ihtiyacı var

Aynı zamanda değerli dostlar, ülkemizin, bölgemizin en önemli sorunlarından birisi üretim alanlarının yetersizliği. Biz bu doğrultuda çalışmalarımızı yaptık. Bir organize sanayi kurma hayali ve projesinin peşine düştük. Bu arada bize bir dostumuzun ona da teşekkür ediyorum. Burada bir başkanımızın tavsiyesiyle Çakıllı'da bize Kırklareli'nin Vize ilçesinin Çakıllı beldesinde askeri araziyi ihalesine girerek üyelerimize kazandırdık. Bu yolculukta Çakıllı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Bayhan’a da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü o bizlerin hakikaten ihtiyacı olan o araziyi rantta değil de üretime kazandırmak için biz ve canla başla mücadele etti.

Kazandıracağımız Çakıllı, üretim, ihracat, yatırım ve istihdam adına bir değer olacak

Birlik, beraberlik içinde orayı sanayicisine kazandırdık ve bugün tüm işlemleri bitti ve temel atma ruhsat aşamasına gelmiş durumdayız. Burada on bin civarında istihdam ciddi bir manada üretim, ihracat ve yatırım ülkemizin ihtiyacı ve ülkemiz adına bir değer olacak.

İOSİD deprem bölgesine hemen yardım elini uzattı

İOSİD olarak sosyal sorumluluk projemizi de hiçbir zaman unutmadık. Hayata ülkemizde yaşanan asrın felaketi 6 Şubat depreminde İOSİD üyeleri bir yumruk olarak ilk oraya gidenlerden olduk.  Bölgede fırın faaliyete geçirerek günlük on bin ekmek dağıttık. AFAD'a yüklü miktarda bağışta bulunduk. Onlarca tır oraya ihtiyaç malzemesi yolladık. Yani iOSiD sosyal sorumluluk adına tüm elimde gelen gayretli çabayı gösterdi. Üyelerimize, yönetim kurulumuza teşekkür bu yönetim kurulumuz hakikaten bir yumruk, birlik, beraberlik içinde canla başla bu çalışmaları hep beraber hayata geçirdik.

Lüks restoranlarda iftar yapmadık. Sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik.

Bunun yanında ramazan aylarında, lüks restoranlarda iftar yapmak yerine, ihtiyaç sahibi ailelerin ağırladık. Kimsesiz çocuklarla beraber iftar yapıp onların da ihtiyaçlarına yardımcı olduk. Bunun yanında ülkemizde gelecek nesillere yeşil bir ülke bırakmak adına on bin fidan diktik. İOSİD hatıra ormanını kurduk. yüz binlerce fidan dikmek için de gayret, çaba içindeyiz. Bunun yanında yaşlılarımız da unutmadık. Darülaceze’de bir sabah kahvaltısı düzenleyerek yaşlılarımızın da gönlünü aldık. Onlar hediyeler götürdük. Onların da yanında olduk. İhtiyaç sahibi ailelere ve sosyal sorumluluk projemiz adına çalışmalarımıza gayret ettik. Aynı zamanda buranın ihtiyacına binaen sıkıntıları da dile getirmeye devam ediyoruz. İkitelli Organize Sanayinin bildiğiniz gibi en büyük sorunlarından birisi de üretim alanları. Hasan Bir Başkanım sayın büyüğümüz Şaban Gülbahar abimiz aramızda, Bu konuda da Şaban başkanımız ‘da bir adım atarak Kapaklı'da bir organize sanayi kurdular. Hakikaten çok güzel bir proje. Bizim kurduğumuz sanayi de yetmiyor. On binlerce burada KOBİ var. Bunların hepsinin ihtiyacı, üretim alanı.

Üretim bölgemizde sadece üretim yapanlar olacak

Bizim devletimize, büyüklerimize hazırladığımız bir rapor var. Türkiye'nin sosyal, konut sorununu çözmek için TOKİ kanalıyla nasıl bir konut sorunu çözüldüyse, sanayicimizin de ülkemizin kalkınması için, geleceği için bin metreden, on bin metreye kadar üretim alanları kurup, devredemez, satamaz, kira veremez sadece üretim yapılması odaklı… Bu şekilde bizimle bakanlıklarımıza tavsiyelerimiz oldu. Bu da olumlu karşılandı. İnşallah böyle bir adım atılır. Ülkemizin kalkınmasına ekonomi adına bir katkı olur.

Personel sıkıntısı için de bir rapor hazırladık

En büyük sorunlardan biri de hepinizin bildiği gibi personel sıkıntısı. Hangi sanayicimizle otursak konuşsak kim üretir bunu desek, Herkesin derdini sıkıntısı ya personel bulamıyoruz, kalifiye eleman bulamıyoruz. Gençlerimizin büyük bir bölümü üniversite mezunu olduğu için sanayide çalışmayı temsil etmiyor. Daha küçük maaşla başka alanlarda çalışmayı düşürürken, ‘sanayide kirli pasın içinde çalışmak istemiyorum’ diyor.

Biz de Yine bu doğrultuda bir rapor hazırlayarak çocuklarımızı ilkokuldan itibaren üretimin mantığını aşılayarak üretimi yönlendirmek ve meslek eğitimlerinde meşru hale getirilmesini önerdik.

Ülkemizde şu an mesleki eğitim tercih edememektedir. Biz üniversiteden önce tüm gençlerimizin önce bir meslek eğitimi yapıp sanayiye yönlendirmek için böyle de bir rapor hazırlayıp yine bakanlıklarımıza verdik. Önerilerinizin içinde bunlar var. İOSİD azimle, gayretle bu bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak projeler hazırlayarak bir akademik bir eğitim merkezi, aile merkezi haline getirerek çalışmamız devam ediyor. Yönetim kurulumuzda çok kıymetli arkadaşlarımız bu programa emeği geçen herkese de huzurunuzda teşekkür ediyorum. Katılımınız için, bizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımı sunuyorum. Hoş geldiniz. İnşallah güzel bir hayırlı program olur. Saygılar sunuyorum

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html