Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 10:58

İkitelli’nin Fuar hayalini İOSİD gerçekleştirdi

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) tarafından düzenlenen İkitelli İş Dünyası Tanıtım Günleri’nin açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Bu sayede İkitelli’de ki sanayicilerin hayalini kurduğu fuar ilk kez İOSİD tarafından hayata geçirilmiş oldu. İkitelli İş Dünyası Tanıtım Günleri, 170 firmanın katılımı ile 8-10 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 12:45
İkitelli’nin Fuar hayalini İOSİD gerçekleştirdi


 

Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’ndaki programa: Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Akkaya, il ve ilçe protokolü, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 Programda Vali Gül, Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, Başakşehir Kaymakamı Turan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tecdelioğlu, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren ile İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Akkaya, açılışta  birer konuşma yaptı.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ VE TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLER ÜRETMELERİ” Vali Davut Gül, “Tanıtım Günleri’ne gelen, geleceğimiz olan öğrencilerimizi ayrı ayrı selamlıyorum. Organize Sanayi Bölgelerinden beklentimiz, yüksek katma değerli ve yüksek teknoloji ürünler üretmeleri, emek yoğun işlerden uzak durmaları, bu gibi fuarlara ağırlık vererek aile şirketinden kurumsal şirketlere dönmesidir. İnşallah, Ticaret Bakanlığımızın ve odalarımızın öncülüğünde bu bayrağı sizler daha ileri götüreceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum, İstanbul’a verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımıza program yoğunluğuna rağmen her programda yanımızda olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Tanıtım Günleri’nin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP” Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “İş yapma fırsatı ve dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen bu organizasyonda olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir yere sahip. İkitelli OSB, 7 milyon metrekare bir alanda 35 binden fazla üreticisi ile kabına sığmayan bir hale geldi. Ticaret Bakanlığı olarak sanayicilerimize destek olmaya, sorunlarını çözmeye ve gelişmeleri için çalışmaya devam edeceğiz. 2023 yılında ihracatımızı sizlerle birlikte 255.8 milyar dolara yükselttik. Bizler, ülkemiz ekonomisinin gelişmesi adına alın teri döken tacirlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Bugün burada bulunan iş insanlarımıza, stant açan üreticilerimize İkitelli İş Dünyası Tanıtım Günler’nin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

‘İOSİD ÜRETİM VE TİCARETİN MERKEZİDİR’ İOSİD Başkanı Ahmet Akkaya, “İOSİD olarak kurulduğumuz günden bugüne bölgemizde bir STK'ya ihtiyaç olduğunu zaten biliyorduk. Kurulduğumuzda bugün canla başla yönetim kurulumuzla tüm ekibimize bu bölgenin potansiyelini öne çıkarmak adına bu bölgedeki iş insanlara öncülük etmek adına birlik beraberlik sağlamak adına canla başla çalışmaya gayret ettik. Hakikaten bugün önemli bir gün. Bugün İkitelli Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerimizi bir araya gelip hayalimiz olan daimî bir fuar alanının her zaman konuştuğumuz gibi ilk adımını atmış bulunmaktayız.

İOSİD olarak bu bölgenin büyük bir potansiyelini her zaman dile getiriyoruz. 35 bin iş yeri 400 bin çalışan çevre kooperatifleri İSTOÇ’U, GİYİMKENT ve Tekstilkent’i de kattığımız zaman ülkemizin gerçekten üretim ve ticaretin merkezidir.

Türkiye ‘deyince akla İstanbul gelir. İstanbul deyince akla İkitelli gelir. İkitelli’nin 40’ı aşkın sektörüyle, bu bölgede büyük bir üretim merkezidir. Biz de bunun farkına vararak İOSİD olarak, bu dünyamızı bu ülkemizin değerini ortaya çıkarmak adına, bu tür programları düzenliyoruz. Üretim, istihdam, ihracat, yerli ve milli hedefimizin önemini her zaman dile getiriyoruz. Ülkemizin gerçekten üretime ihtiyacı var. Üretimin, istihdamın olmadığı yerde gerçekten her zaman sıkıntı olur. Biz de üretimin önemini yerli ve milli üretimin önemini her zaman dile getiriyoruz.

İkitelli organize sanayinde bir atölyede rahmetli Özdemir ağabeyimizin başlattığı bugün bir savunma sanayi projesi ülkemizin gururu ve onurumuzdur. İkitelli’de hakikaten bu şekilde potansiyeli olan çok firmalar var. Biz onları öne çıkarıp, Onların elinde tutup hakikaten onlara öncülük etmeyi amaçlamaktayız.

İkitelli Organize Sanayi kabuğuna sığmıyor. 7 milyon metre kare alanda 35 bin sanayicinin sıkışmış durumda. Biz de İOSİD olarak her zaman dile getirdik. 10 milyon metrekare bir organize sanayiye ihtiyacımız var. Biz aynı zamanda Kırklareli’nin Vize ilçesinin Çakıllı beldesinde 600 bin metre araziyi üyelerimize kazandırarak 154 tane fabrikayı kurmanın son aşamasına geldik. Kısa zamanda inşallah oranın temelini atıp hep birlikte o bölgeyi de kazandırmış olacağız. Bu yeterli değil. Yine belirttiğim gibi bu bölgenin üretim alanlarında çok büyük sıkıntı var. Biz öncülük etmeye devam edeceğiz.

Bugünkü fuar ülkemize, bölgemizde ve dış katılımcılara hayırlı olsun, bereketli bir fuar olmasını diliyoruz. Tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum Tek bir amacımız var üretmek, ihracat yapmak, yerli ve milli üretime katkı sağlamak. Bugün de bunun ilk adımını gerçekleştirdik. Daha büyük fuarlara, daha iyi organizasyonlara vesile olmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum. Var olun” diye konuştu.

‘DAHA ÇOK İHRACAT, İSTİHDAM VE KATMA DEĞER KATMAK İÇİN BURADAYIZ’ Çetin Tecdelioğlu, “Biz göreve geldiğimizden itibaren işte bir hep göz bebeğimizdi. Sonra da sizlerle dönemsel olarak hep toplantılar yaptık. Hem ihracatçılar meclisinde ve sizi ağırladık. Hem de sizin mekanlarınızda, toplantı salonlarında sizlerle beraber bir araya geldik. Inovasyon yaptığınız çalışmaların içinde hep olur. Biz bununla ilgili Türk ihracatçılar meclisi olarak İNOSUİT ve İNOTİM programlarımız var. Lütfen katılın. Bu programlar dahilinde şirketlerinizde neler yapabileceğinizi birim zamanda nasıl daha verimli çalışabileceğinizi, yeni ürünleri nasıl tasarlayabileceğinizi, inovasyonun ne olduğunu öğretiyoruz. Lütfen davet ediyorum. Bu çalışmaların içinde bulunup farklılaşmayla ilgili içimizdeki heyecanı hiç söndürmeyin. Böylesi bir alanı böyle bir faaliyet için kullandınız. Çok da güzel olmuş. Bu bir başlangıç. Bu bir başlangıçta bir olmak, bu beraberliği şubede bir hale getirmek en önemli konu. Bu bir beraberlikle ilgili de bakan yardımcımız da gelerek bizi şereflendirdiler. Buna vermiş oldukları destekten dolayı da ona da çok teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

‘İKİTELLİ DEYİNCE İŞ, AŞ, İSTİHDAM’ Kazım Özeren, “Dernek başkanımız Ahmet Bey, yönetim kurulu ve bütün arkadaşlar ben İkitelli deyince iş, aş, istihdam diyorum sayın valim. Hakikaten ülkemizin ihtiyacı olan şey iş, aş ve istihdam. Üretmek zorundayız. Çünkü üreterek söz sahibi olacağız. Ülkemizde ve dünyada. Bu anlamda bu katılımla, fuar katılımını yapan, katkı sunan bütün iş dünyasındaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye kaydetti

“TRİSAD ADINA  EĞİTİM FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ” Mustafa Balkuv,

Türkiye Triko Sanayicileri adına söz verildi. Biz de 30 yıllık bir derneğiz. Özellikle eğitim ve istihdam alanında.  faaliyetleri olan bir derneğiz.  7-8 yıl evvel Milli Eğitimden devraldığımız bir meslek lisemiz var.  Trisad Tekstil Teknolojisi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi. Biz eğitim vererek mesleğe birçok kişiyi kattık. Bu eğitim faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz.” Dedi.

AHMET AKKAYA KAPANIŞ KONUŞMASI

Kutu kutu….

Bakan yardımcımız, Valimiz katılım sağlayan herkes fuarımızı takdir etti. Kısa zamanda bu etkinliği düzenlememize yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İlk günden son güne kadar her şey mükemmeldi.

İkitelli’nin ihtiyacı olan daimî fuar alanımızın ilk adımını gerçekleştirip bugün sonlandırdık. Güzel bir etkinlik oldu. Güzel bir açılış oldu. Öncelikle bu programa emeği geçen çok kıymetli yönetim kurulu üyelerimizin ve katılımcılarımızın hepsine teşekkür ediyorum.

Çok güzel bir çalışma oldu. Emeklerinize sağlık, elinize sağlık. Bu arada yönetim kurulu üyelerimizi de buraya davet ediyorum. Çünkü sizlerden aldığımız bir güçle sizlerden aldığımız enerjiyle değerli arkadaşlar, genel kurulumuzdan sonra yeni seçilen bu değerli ekibin hepsi birbirinden kıymetli.  Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara: ‘15 gün gibi bir zaman var. Bu işi yapabilir miyiz? Becerebilir miyiz? Dediğim zaman tereddüt etme. Net bir şekilde Başkanım bu iş bizim işimiz. Biz bu işi yaparız’ dediler.  Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız. Bu ekip hakikaten güçlü bir ekip. Vizyonu olan misyonu olan bir ekip. Bu tür programlardan daha büyüğü ve daha güzelini yapacağımızdan eminiz.

Çok takdir aldık arkadaşlar. Bugün sabahleyin bakan yardımcımızı aradım, dedim ki: ‘Bir eksiğimiz bir kusurumuz olduysa kusura bakmayın’. Dedi ki siz büyük bir iş başardınız. Büyük bir etkinlik yaptınız ben etkilendim. Bir dernek bu kadar kısa zamanda bir etkinlik yapmaz. Vali Bey aynı şekilde. Vali yardımcımız az önce buradaydı. Ona teşekkür ediyoruz sizin huzurunuzda. Burayı bize tavsiye etti. Biz İkitelli sanayicileri olarak üretmek, ihracat yapmak, yerli milli üretimi kendimize adet etmişiz arkadaşlar. Ülkemize olan borcumuzu ödemek için üretmeliyiz, çalışmalıyız. Bu ekip, bu mücadeleyi verirken hiçbir beklentisi olmadan, maddi bir çıkar olmadan, işinde gücünde fedakarlık ederek bu etkinliği düzenledi. Açılışımızdan son güne kadar her şey mükemmeldi.

 Bu programların sürekli devamını diliyoruz. Bu akşam da neşemiz bol olsun. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html