Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:51

HOBİ OLARAK BAŞLADI SEKTÖRÜN ARANAN İSMİ OLDU

Firuze Dekor sahibi Nur Demirağ, evliliği sonrası yerleştiği Bandırma’da hobi olarak başladığı ahşap dekor sanatında sektörde kısa sürede bir marka haline geldi. Demirağ, iki yılda 3 büyük ödül alırken Avrupa ve Ortadoğu’ya da ihracata başladı

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 02-01-2024 12:37   Güncelleme : 03-01-2024 09:18
HOBİ OLARAK BAŞLADI  SEKTÖRÜN ARANAN İSMİ OLDU

İstanbul’da 20 yıldır ticaretle uğraşıyordum, evlendikten sonra Bandırma’ya yerleştik. Burada bir süre sonra canım sıkılmaya başladı, ahşaba merakım vardı vakit geçirmek için bir yer kiraladım. Orada yaptığım ürünler önce çevrem tarafından beğenildi sonra onların tavsiyeleriyle başkaları tarafından ilgiyle takip edildi. Şimdi Bandırma’da 5 tane mağazaya hizmet veriyoruz, ithal kumaş, ham ahşap, geri dönüşüm, ev mobilya aksesuarları ve objeleri ile ilgili çalışıyoruz. İnsanlar kupon tarzı hizmet veriyoruz, kişiye özel. Bir tane yaptığımız bir ürünü başka bir yerde görme şansınız yok. Her yaptığımız ürünün, kumaşın tescili var. Devlet Han ve İstanbul Han diye iki tescilli markam var. Aynı zamanda Nart Spor Kulübü yönetim kurulu üyesiyim

İHRACATA BAŞLADIK

Daha önceden iş dünyasında olduğum için Avrupa ile bağlantılarım vardı. Orada gittiğim butik  otellerde görüşmeler yaptım ve oradan talep gelmeye başladı. Sonrasında İlk önce Fransa’ya, İngiltere’ye ve Dubai’ye ihracata başladık. Önümüzdeki günlerde İspanya’da bir otel ile güreşmemiz olacak. Koltuk, sandalye, masa, ev eşyası, tablo, kanepe, yatak odası, objeye kadar bizden ne isteniyorsa tam teşekküllü hizmet veriyoruz. Kişiyle özel yaptığımız için, örneğin bir masa veriyor ne istediğini tarif ediyor ben onun üstüne eklemeler yapıyorum ve ortaya bambaşka bir ürün çıkıyor. 

İKİ YILDA ÜÇÜNCÜ ÖDÜL

2022’de kurulduk, 2023 benim için iş anlamında gayet güzel geçti 2024’ten de bu anlamda beklentilerimiz yine yüksek. İşinizi güzel yaparsanız, verdiğiniz sözü tutarsanız nerede olursanız olun gelip sizi buluyorlar. Sadece mobilyayı teslim etmekle kalmıyoruz sıkıntısı çıktığında gidip ilgileniyoruz. Geçen sene yılın iş kadını ödülü verildi, bu senede alacağız. Fransa’da bir ödülümüz var. 3 Mart 2024’te Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen Dubai’de uluslararası etkinlikte bize bir ödül daha verilecek. Bizden franchise isteyenler çok oluyor ancak aynı kalitenin olmayacağı korkusuyla buna sıcak bakmadım. Kendim yeni mağazalar açmak istiyorum. Bu yönde çalışıyorum.

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

El emeği, el becerisi olan kadınları bir araya toplayıp ücretsiz kurslar veriyoruz. Onlar da yapsınlar istiyorum, illa mobilya tasarımı yapmak zorunda değiller, hamur işi de olabilir ama bunu layıkıyla yapmak önemli. İşinizi güzel yaparsanız güzel sonuçlar alırsınız. Bu anlamda çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Kadınlarımız kendi bütçelerine de bir ek gelir kaynağı oluşturmak istiyorlar, öğrenmek istiyorlar, biz de bunu öğretiyoruz. Şu anda ekibimizde 27 kişi tam zamanlı çalışıyor. Çalışanlarımızın çoğunluğu kadın.

HÜKÜMETE GÜVENİYORUM

Ekonomide yaşanan sıkıntıların geçici olduğuna inanıyorum. Asgari ücret 17 bin TL oldu, bu günümüz koşullarında iyi bir rakam. Burada ihracatçıları da düşünmek lazım. Faizler çok yükseldi, firmalar kredi kullanmakta zorlanıyor. Ben Ekonomi Bakanımız Mehmet Şimşek’e güveniyorum, Ocak sonu Şubat başı gibi piyasa oturmaya başlayacaktır. İyi şeyler olacağına, bu hükümetle güzel şeylerle yolumuza devam edeceğimize inanıyorum; durmak yok yola devam.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html