Haber Sitesi
HV
30 NİSAN Salı 02:20

HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

İGTOT Başkanı Mustafa Karlı, uzun uğraşlar sonucu Başakşehir’de hayata geçirdikleri 1100 dükkanlı Avrupa’nın en büyük toptan kapalı gıda çarşısı için “36 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik” dedi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2024 12:55   Güncelleme : 09-04-2024 20:33
HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

 

İstanbul’da Eminönü-Unkapanı esnafı olduklarını ancak 1988’de iki yıllığına gittikleri Rami Kuru Gıda Hali’nde 36 yıl mecburi ikamet ettiklerini belirten İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı (İGTOT) Başkanı Haberleri">Başkanı Mustafa Karlı Yeni Esnaf Gazetesine konuştu. 2011’de Başkan olduğunun ertesi günü TOKİ’den Başakşehir’de 580 dönüm yer aldıklarını hatırlatan Karlı, “Boş araziyi imara çevirmek çok zor. Hem TOKİ hem ben uzun uğraşlar sonucunda burayı 2017’de ihaleye çıkardık. Doğuş Holding kazandı, bir yıl süren ruhsat işlemlerinin ardından 2018’de inşaat başladı ve Ağustos 2021’de de dükkanları teslim etmeye başladık” dedi.

900 İŞYERİ DOLDU

1120 bağımsız bölümden oluşan sitenin 900 tanesinin dolduğunu ve aktif olarak da 600 esnafın burada hizmet vermeye başladığını hatırlatan İGTOT Başkanı “Üyelerimizin bazılarının Mega Center’de de yerleri var onlar da hem orada hem burada hizmet verecekler ve yakında tüm bölümler dolacak” diye konuştu. Site için şu aşamada tek sorunun yol olduğunu hatırlatan ve Başakşehir Belediyesinin geçici bir yol açtığını ifade eden Karlı, “Ulaşım için Aksaray, Yenibosna, Avcılar, Fenertepe’den direk otobüs geliyor, minibüs hattı da başladı” ifadelerini kullandı. Karlı şöyle devam etti: “Ulaşım ile ilgili Kuzey Marmara’nın bir kolu buradan geliyor burada Nakkaş’tan Tekirdağ üzerindeki 1915 Çanakkale Köprüsü’ne bağlanıyor. Bu yol bittiği zaman bizim can suyumuz olacak.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Burası Avrupa’nın en büyük toptan kapalı gıda çarşısı. Sokakların üstü tamamen kapalı, sokaklarımız çok geniş Rami’de 10-12 metre olan sokak genişliği burada 27 metre. TIR’lar geldiği zaman sokak tıkanmıyor, park sorunu yaşanmıyor, malı rahat indirebiliyor. 2349 araçlık  otoparkımız mevcut. Zengin bir alt yapımız var, 12 jeneratörümüz, sular kesildiğinde 1100 ton kapasiteli su depolarımız, sığınaklarımız var. İçinde meyve ağaçlarının da olduğu 26500 metre kare yeşil alanımız var. 2200 kişilik camisi, 600 kişi kapasiteli konferans salonu var. Çarşımız çok modern lüks. 36 yıllık hayalimiz gerçek oldu. Banka bloklarımız ayrı 8 banka şubesi olacak. Halk Bankası geldi diğerlerini de bekliyoruz. 

GIDA ENFLASYONU

Üç harfli marketler piyasayı çok berbat ediyor. Bizimle onlar arasında yüzde 50-60’lara varan fiyat farkı var. Devlet asgari ücrete zam yaptığı günün gecesi ürüne zam gelmediği halde sabaha kadar etiket değiştiriyorlar. Bizde öyle bir şey yok. Biz kumanya için üç harfliler kumanya reklamı yapıyor ama sen seçmiyorsun kafalarına göre yapmış diyor ki 15-18 çeşit diyor. 5 tanesi çorba 4-5 tanesi makarna lakin hem fiyatı yüksek ama millete ucuz gibi geliyor kalitesiz ürün var içinde. Bizim burası öyle değil insanlar görüyor ve kendi seçiyor. Temel gıda olmazsa olmazımız. Toptancıyız ancak perakende olarak insanlarımız da 5-10-20-50 kilo alabiliyorlar. Sitemizde gıda dışı işyerine izin vermiyoruz.

ARA ELEMAN SIKINTISI

Geleceği çok iyi görüyorum insanlar işini takip ederse işinin başında durursa işsizlik diye bir şey yok. İşsizlik yok iş beğenmeme var. Ben üç ay muhasebeci aradım. Eleman geliyor ben şartları söyleyemiyorum o şartlarını söylüyor. Devletin işsizlik maaşından da şikayetçiyiz. Eleman çıkıyor 6-7 ay işsizlik maaşı alıyor işe girmiyor. Ama biz ümitliyiz asla ümitsiz olmadık.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html