Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 03:39

Hasan Hınıslı, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı seçildi

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) merkez binasında gerçekleşen olağan genel kurula katılım yoğun oldu. Sabah erken saatlerden itibaren İGD merkezini dolduran dernek üyeleri birlikte keyifli zaman geçirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2024 12:39
Hasan Hınıslı, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı seçildi

 

Kongrede, kadın gazetecilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla karanfiller dağıtıldı.

Hasan Hınıslı ve Mehmet Remzi Tanış'ın yarıştığı kongre dostluk havasında geçti. Hınıslı ve Tanış, birbirlerine oy vererek, derneğin birliğine vurgu yaptılar.

Oyların sayılmasının ardından başkan seçilen Hasan Hınıslı kısa bir konuşma yaptı. Hınıslı, sözlerine Mehmet Remzi Tanış'a teşekkür ederek başladı. 

https://yenisoluk.com/uploads/2024/03/photo_2024-03-09 21.46.33

Önceki dönem İGD Başkanı Mehmet Mert'in girmediği yarışta Mehmet Mert, bir genel kurul konuşması yaptı.

Mehmet Mert, Genel kurul konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Saygıdeğer divan, değerli Hazırun, sevgi ve saygılarımla hepinizi selamlıyorum...

İstanbul Gazeteciler Derneği’nin olağan genel kuruluna hoş geldiniz…

İlk defa 28 Kasım 2015 tarihi olmak üzere, üç dönem ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımı bu derneğin üyelerinin çoğunluk oyları ile göreve getirildik...
Aradan geçen sürede neler yaptığımızı burada anlatsak da anlatmasak da bunun en iyi değerlendirmesini kamuoyu ve siz meslektaşlarım yapacaktır.

Ana başlıklar ile sıralarsak;
• DERNEĞİ KURUMSALLAŞTIRDIK
• Mesleğimizi daha üst seviyeye çıkarmak, saygınlığımızı artırmak için faaliyetlerde bulunduk.
• DERNEK MERKEZİNE KAVUŞTURDUK
• içerisinde bilgisayarları, çalışma masaları, makam odası, LCD ekran televizyonu, 100 kişilik konferans salonu, ses sistemi, cinevizyonu olan MERKEZ OFİS VE KONFERANS SALONU'NA kavuşmuş olduk...
• Dernek tarihinde bir ilki başararak 'Yılın Zirvedekileri Ödül Töreni' gerçekleştirdik. Tam 8 dalda başarılı olan meslektaşlarımızı hem manevi değeri olan plaketlerle hem de çam sakızı çoban armağanı maddi değeri olan, diz üstü bilgisayarlar ve fotoğraf makineleri ile ödüllendirdik.
• 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ VE 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI’NDA ÖNEMLİ ETKİNLİKLER YAPTIK.
• PİKNİKLER YAPTIK.
• TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ GAZETECİLERİNİ SÖYLEŞİLERDE AĞIRLADIK.

Göreve ilk geldiğimizde kimselere minnet etmeyeceğiz dedik etmedik.
Kimseyi ziyaret etmeyeceğiz dedik, onlar gelsin bizi ziyaret etsin dedik öyle oldu. Öyle yaptık.
Paraya dokunmadık. İsteseydik bir çok etkinliğimizde yüksek rakamlarla davetiye satardık yapmadık.
Tenezzül etmedik.
Dernek üyemiz olsun olmasın meslektaşlarımızın iyi günlerinde, kötü günlerinde yanlarında olduk.

2002 yılında kurulan İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği ile 1980 yılında kurulan İstanbul Gazeteciler Derneği’ni birleştirme başarısı gösterdik.
İstanbul basını ile İstanbul 3.Bölge gazetecilerini bir çatı altına topladık.

Bu süre zarfında İGD’nin itibarını yükseltecek, saygınlığını artıracak faaliyetlerde bulunduk.
Bugün İGD Türkiye genelinde tanınan, bilinen, sayılar bir meslek örgütü olmuştur.

https://yenisoluk.com/uploads/2024/03/2024-03-09 21.51.45

Görevde bulunduğum 2015 ile 2024 yılları arasında İGD Başkanı olarak neler yapıp yapmadığımın değerlendirmesi artık bize ait değil, meslektaşlarıma ve kamuoyuna aittir.

Dernekçilik zor iş. Kurulmadan önce herkes heveslenir, kurduktan sonra aynı heyecanı bulamazsınız.
Yönetimde olmak daha bir zor iş. Seçilmek için çok çalışılır ama göreve gelinince verilen sözleri tutmakta zorlanılır.

Bilindiği üzere ''mahkeme kadıya mülk olmadığı gibi'' İGD başkanlığı da kimseye "mülk" değildir, olmamalıdır. Bir görevleri üstlenmek kadar, gücün ve desteğin büyüsüne kapılmadan, insanların teveccühünü suiistimal etmeden, bulunduğunuz makamı bırakabilmeyi de bilmek gerekir. Makamlar, kişiler gelip geçici, kurumlar ve fikirler kalıcıdır. Hiçbir makam ve kişi vazgeçilmez değildir, olmamalıdır.

Önemli olan geriye bir hoşsa ada bırakabilmektir, üç dönem çok çok yeterlidir diyerek, bu gün yeniden yönetime aday olmayacağım.

Bugün bu salondan çıkacak hangi yönetim olursa olsun, o arkadaşların her türlü en iyi şekilde yanında olacağıma söz veriyorum.
Onların en iyi dernek üyesi olarak çalışacağıma, bütün bilgi ve deneyimlerimi paylaşacağıma söz veriyor, şimdiden başarılar diliyorum.

Ve bu yeni yönetimden ricam, buradaki demirbaşlara sahip çıksınlar.
Bazen bir faaliyet yapmamak yanlış faaliyet yapmaktan iyidir.
Derneğin saygınlığına, karakterine, kişiliğine ters düşecek, derneğin itibarını zedeleyecek durumlardan uzak dursunlar.
İGD’nin duruşundan ve karakterinden asla ödün vermesinler.
Maddi konular bir nebze atlattırılır.
Ancak gazeteciliğin evrensel değerleri zedelenirse bir daha tamiri çok zorlaşır.
Böyle yaparlarsa o yönetime ve başkanına her zaman minnet duyacağımdır.

Şimdi de sıra teşekkürde.

İGD’nin bu günlere gelmesinde aldığım her kararda ve faaliyetlerimizde yanımda olan, destek olan, yönetim kurulu arkadaşlarıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Görevde bulunduğum sürede bana ve yönetim kurlumuza desteğini esirgemeyen, etkinliklerimize ilgi gösteren, yayın organlarında faaliyetlerimizi yayınlayan, meslektaşlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum...

Umuyorum ve diliyorum ki; İstanbul Gazeteciler Derneği daha da büyüyerek, güçlenerek yoluna devam edecek, gazetecilik mesleğine ve topluma desteğini sürdürecektir…

https://yenisoluk.com/uploads/2024/03/photo_2024-03-09 21.46.42

https://yenisoluk.com/uploads/2024/03/photo_2024-03-09 21.46.29

Hasan Hınıslı, yaptığı konuşmalarda şu ifadelere yer verdi:

1970’ler Türkiye’sinde daha çocuk yaşlarda günaydın matbasında mücellitlik yapıp harçlığımı çıkarırken kağıt ve mürekkep kokusuyla başladı bu mesleğe aşkım...

Ve o gün gelmiş özgürlüğüm elimden alınmıştı. 80’ler Türkiye’sinin o zor günlerinde kaçak göçek çıkan dergilerde isimsiz yazılarla özgürlük mücademizi savunduk.

Askere gittik, evlendik, ekmek derdine düştük. 90'lı yıllarda ticarete atıldık ama hiçbir zaman yazmaktan vazgeçmedik. Gerek ekonomi-finans dergilerine editoryal katkılar verdik, gerek o dönemki iş sahamız olan dış ticarete dair bilgi ve deneyimlerimizi paylaştık.

Artık milenyum gelmişti. Artık tüm gücümüzle çocukluk aşkımıza sarılmanın vakti de gelmişti. Bir çoğunuzun bildiği, çalıştığı, döneminde İstanbul’da en çok ses getiren gazetelerde yazı işleri müdürlüğü, başyazarlık yaptım. Yolumuza 10 yılı aşkın süredir de kendi gazetemizle devam ediyoruz.

Ekmeğimi bu meslekten kazandım. Ancak hiçbir zaman kalemimi eğip bükmedim satmadım.

İGD’ye çok emek verdik. 20 yıllık bu süreçte gerek İYGAD iken gerek İGD olduktan sonra yönetiminde olalım olmayalım her zaman İGD için çalıştık. Bir çok etkinliğe başta Mehmet Mert  olmak üzere yönetimdeki arkadaşlarımızla büyük katkılar verdik ancak bunu hiçbir zaman bir reklam unsuruna dönüştürmedik.

Gözaltına alınan, tutuklanan, haberi yasaklanan meslektaşlarımızın yanında olduk. Cezaevlerinde yanında olduk, hastanelerde yanında olduk

Bir çoğunuz şahittir. Mustafa Dolu, Mehmet Mert ve benim referanslarım sayesinde dernek, ulusal basın düzeyinde temsiliyet buldu. Bu yeni dönemde de artarak devam edecek. 

Şimdi gelenekten geleceğe bir yolculuğa çıkma zamanı. Bu yolculuğa sizleri de davet ediyorum.

https://yenisoluk.com/uploads/2024/03/photo_2024-03-09 21.46.44

HASAN HINISLI, "BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Yapılan oylamanın ardından kısa bir konuşma yapan Hasan Hınıslı sözlerine rakibi Mehmet Remzi Tanış'a teşekkür ederek başladı. 

Hınıslı, şu ifadelere yer verdi:

Bu seçime ben kazandım olarak bakmıyorum. Hepimiz kazandı, tüm meslektaşlarımız kazandı. Mehmet Remzi Tanış'ın emeklerini, Mehmet Mert'in emeklerini hiçbir zaman unutmayacağız. Derneğimizi tüm meslektaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. 

Hasan Hınıslı, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ise "BİRLİKTE KAZANDIK, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ... İstanbul Gazeteciler Derneği seçimlerinde vermiş olduğunuz kararla 3 yıl boyunca derneğimizi yöneteceğiz. Gelenekten geleceğe meslek aşkı yolculuğumuzda yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Ben değil, BİZ kazandık" dedi.

 Yeni Soluk 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html