Haber Sitesi
HV
28 MART Perşembe 16:43

Gençlere Örnek Olacak Bir Bilim İnsanının Ardından

İTÜ’de 42 yıl boyunca gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla dünyanın en seçkin polimer bilimcilerinden birisi olarak yer edinen öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı’ya uluslararası bilim dergilerinden anma.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-03-2023 15:36
Gençlere Örnek Olacak Bir Bilim İnsanının Ardından

Kimya ve polimer bilimi alanında dünyada bir otorite kabul edilen İTÜ Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağcı, 30 Ocak 2023 günü odasında çalıştığı sırada ansızın bizlere veda etmiş, vefatı üniversitemizde büyük bir yas ve üzüntüye yol açmıştı.

Herkese Bilim Teknoloji Dergisi 358. Üreten Prof. Dr. Yağcı’nın anısına yer verdi. Hocamızın yakın arkadaşı Prof. Dr. Burak Erman, “Prof. Dr. Yusuf Yağcı Üzerine – İTÜ’nün efsane hocasını zamansız yitirdik” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

European Coatings Journal adlı Almanya merkezli akademik dergi, “İstanbul Teknik Üniversitesi Prof.  Yusuf Yağcı’nın yasını tutuyor” başlıklı bir yazıyla hocamızın bilimsel başarıları ve yaşamını mercek altına aldı.

Bilim camiasında bir yıldız: Prof. Dr. Yusuf Yağcı

Herkese Bilim Teknoloji dergisinde yer alan yazıda; Yusuf Yağcı’nın ilk çalışmalarından itibaren büyük bir bilimsel başarı yakaladığı ve özellikle 1978’de yayımladığı kullanım yıllarında büyük gelişmelerin doğmasına öncülük ettiği vurgulandı.

Yusuf Yağcı’nın yüksek atıf sayılarıyla dikkate alan makalelerinin üç boyutlu yazıcıların içerdiğindeki katkılarının anlatıldığı yazıda ayrıca içerikli sentetik biyoloji gibi içeriklerdeki yeni gelişmelerin de habercisi olduğu ifade edildi.

Gençler için önemli bir rol model

Bilim ve yönergeler en ileri olduğu okul yöneticisi üniversiteler karşında yürütmenin ve İTÜ’nün başarı çıtasını yıllar boyunca yükselten ve koruyan Prof. “Önemli olan iyi bir başlangıç ​​değil, başlangıç ​​ve bitiş arasındaki farktır!” diyen Prof. Dr. Yusuf Yağcı, “Ben yapabildiysem yaparsınız, tabii varsa gereğini yaparsınız,” diyerek gençleri bilime girmeleri için yüreklendirirdi.

İTÜ’yü kendi evi olarak yönlendirmen altı çizilen yazıda, Prof. Dr. Yusuf Yağcı tarafından bilimin evrensel bir ilkesi olan işbirliğinin çok yerinde ve doğru biçimde yapıldığına dikkat çekildi. Dr. Yağcı, ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilim insanıyla verimli işbirlikleri elde eder.

“İTÜ’nün en seçkin profesörleri arasındaydı”

European Coatings Journal, yer verdiği yazıda Prof. Dr. Yağcı’nın, İTÜ ve bilim dünyası için ne denli önemli bir kayıp olduğunu belirterek, onun kimya ve fotopolimerizasyon gibi alanlardaki önemli çalışmalarına, aldığı birçok ödüle ve yayımladığı çok sayıda makale ve kitaba değindi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html