Haber Sitesi
HV
30 NİSAN Salı 05:24

Genç tasarımcıların ‘kumaş’ şovu

İTHİB tarafından organize edilen Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nda kazananlar, ödüllerini aldı. Yenilikçi ve özgün tasarımlar, İstanbul’da düzenlenen defilede görücüye çıktı. Yarışmada birinciye 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye ise 100 bin TL ödül verildi. İlk 3 sıradaki yarışmacılar yurt dışında eğitim hakkı kazanırken, Singer ve İpekyol da yarışmacılara özel ödüller sundu.  

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 10:29
Genç tasarımcıların  ‘kumaş’ şovu

 

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı. Tasarımcıların elinde birer sanata dönüşen kumaşlar, İstanbul’da düzenlenen defilede görücüye çıktı. Ödül töreni sunuculuğunu ise Özge Ulusoy üstlendi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene 400’ü aşkın seçkin davetli katıldı. Düzenlenen yarışmanın sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Ahmet Öksüz, “Yarışmalarımız aracılığıyla inovatif fikirler değerlendirilerek üretime kazandırılıyor. Tasarımı katma değerli ihracatın kilit unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bu yüzden tasarım alanında çalışacak nitelikli gençlerimizi de destekliyoruz.” dedi. 

ÖDÜLÜNÜ KIZIYLA BİRLİKTE ALDI

Yarışmada Seçil San birincilik ve Singer özel ödülü, Gülşah Yılmaz ikincilik, Arife Gedik üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. İpekyol özel ödülünün sahibi ise Betül Tezcan oldu. Singer de tüm finalistlere dikiş makinesi hediye etti. Yarışmada ikinci olan Gülşah Yılmaz, ödülünü alırken sahnede duygusal anlar yaşandı. Gülşah Yılmaz, ödülünü kızına atfederek, bugün elde ettiği başarıların arkasında kızının olduğunu dile getirdi ve salonda bulunan kızını sahneye davet ederek ödülünü kızıyla birlikte aldı. Jüri başkanlığını M. Fatih Bilici’nin üstlendiği yarışmada, jüri üyeleri arasında Zekeriya Tanrıverdi, Adnan Bakkal, Nil Banu Yentür, Nejdet Ayaydın, Özlem Süer, Neslişah Yılmaz, Ertan Bulut, Aykut Üstün, Çiğdem Solak, Siren Ertan Kayalar ve Deniz Şenoğlu yer aldı. Gecede yarışmanın kumaş danışmanı Filiz Tunca’ya, yarışma koçu ünlü Modacı Tuvana Büyükçınar’a ve finalistlerin kumaşlarını tasarlayarak sosyal sorumluluk projesi üreten Siren Ertan Kayalar’a da teşekkür plaketi verildi. Defilenin kreatörlüğünü ise Yasin Soy yaptı.

TASARIM YASTIKLAR UMUT OLDU

Yarışmada 10 finalist tarafından hazırlanan kumaşlar, tasarımcı Siren Ertan Kayalar’ın tasarımıyla yastığa dönüştü. Futuretex’e özel olarak tasarlanan yastıklar düzenlenen gecede satışa sunuldu. Gecede yoğun ilgi gören yastıklar kısa sürede tükendi. Satışından elde edilen tüm gelirin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen çocuklara ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı açıklandı.

 

HEM SEKTÖRE HEM ÖĞRENCİLERE KATKI

İTHİB tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk kumaş tasarım yarışması 18 yıldır düzenleniyor. 200’ü aşkın başvuruya ulaşan yarışmaya katılan genç tasarımcılar, yenilikçi ve özgün kumaş tasarımları ile hem sektörün hem de kişisel kariyerlerinin gelişimine katkı sağlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nda öğrencilere yurt dışında eğitim ve 6 ay yabancı dil eğitimi gibi ödüller de verilirken; böylelikle katma değerli üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu yıl Arkun Tekstil, Aydın Tekstil, Bak-Ay Teks., Can Tekstil, Karınca Teks., Özlem Tekstil ve Radika Tekstil’in sponsorlar arasında yer aldığı yarışmada, birinciye 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye ise 100 bin TL’lik ödül verilirken; finalistlere ayrıca İstanbul Moda Akademisi’nde tasarım eğitimi desteği de verilecek. Yarışmada ilk beşe kalan finalistler uluslararası bir fuarı ziyaret etme şansı da elde etti. ‘Özel Onur Ödülü’nün sahibi Betül Tezcan’ın kumaşının, Tuvanam markası tarafından şekilleneceği ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İpekyol’un mağazalarında satışa sunulacağı kaydedildi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html