Haber Sitesi
HV
28 NİSAN Pazar 01:45

DOLAPDERE İÇİN BİR HAYALİMİZ VAR

Dolapdere Sanayi Sitesi Genel Kurulunda üyelerin güvenoyunu alarak ikinci dönem başkanlığa seçilen Ömer Hanoğlu, “30 yıl öncesinin koşullarında yapılan işyerlerimiz bugün küçük geliyor. Blok olarak yenileyerek bunları iki üç kat büyütme hayalimiz var ve bunun için çok çalışacağız” dedi

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-04-2023 13:45   Güncelleme : 18-04-2023 16:09
DOLAPDERE İÇİN BİR HAYALİMİZ VAR

GENEL KURULDA GÜVEN TAZELEYEN HANOĞLU

DOLAPDERE İÇİN BİR HAYALİMİZ VAR

Dolapdere Sanayi Sitesi Genel Kurulunda üyelerin güvenoyunu alarak ikinci dönem başkanlığa seçilen Ömer Hanoğlu, “30 yıl öncesinin koşullarında yapılan işyerlerimiz bugün küçük geliyor. Blok olarak yenileyerek bunları iki üç kat büyütme hayalimiz var ve bunun için çok çalışacağız” dedi

Dolapdere Sanayi Sitesi Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ömer Hanoğlu, üyelerden ikinci dönem başkanlık için onay aldı. İki yıl önceki genel kurulun pandemiden yeni çıkılan bir döneme denk geldiğini hatırlatan Hanoğlu Yeni Esnaf Gazetesi’ne konuştu. Hanoğlu, “İki yıl tabii ki pandemiden bir çıkıştı, ülkemizde, dünyada sıkıntılı bir süreç yaşadı. Biz tam da bu dönemde göreve geldik Bu nedenle yapabildiğimiz hizmetler sınırlı oldu” dedi.

İYİ BİR EKİP ÇALIŞMASI

İki yıl önceki genel kurulda; sağlık kabini, 112, ortak alanların ve caddelerin daha düzenli olması, çöp konteynerlerimizin kapalı alanlara alınması, bozuk sokakların asfaltlanması gibi vaatleri olduğunu hatırlatan Hanoğlu, sıkıntılı bir süreç olmasına rağmen bunların çoğunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Genel kurulda üyelerin ‘devam’ mesajıyla önümüzdeki dönem için çalışmaya başladıklarını ifade eden Hanoğlu şunları söyledi: “Bizim asıl başarımız; yönetim kurulu, denetim kurulu ile iyi bir ekip olmamız. Ekipte yer alan her bir arkadaşımız mesai dışı zamanlarının çoğunu burada toplantılarda geçirdi. Bu toplantılarda Dolapdere Sanayi Sitesi için ‘daha iyiyi nasıl yaparızı’ tartıştık. Her arkadaşımız fikrini söyledi ve böylece ortak aklı bulmaya gayret ettik.”

ESNAFLA SÜREKLİ TEMAS

“Hep sahada olduk üyelerimizi dinleyerek onların istek ve şikayetlerine kulak verdik çözüm için çaba sarf ettik. Esnaf ziyaretlerimizi sürekli hale getirdim. Esnafımızdan aldığımız geri bildirimleri yönetim toplantılarımızda ele alarak bu sorunların çözümü noktasında çaba sarf ettik. Şimdi üyelerimiz bize bir dönem daha sorumluluk verdi. Bu teveccüh bizim yükümüzü daha da artırıyor.”

ESKİ YAPILAR GÜNÜN İHTİYACINDAN UZAK

“OSB olarak kabuğuna sığmayan artık yaşlanmış bir sanayi bölgesindeyiz. Gelişen dünyada her yönüyle ve hızlı büyüyen bir Türkiye’mizde de sanayimizin artık gelişmesi gerekiyor. Bizim OSB’deki 38 kooperatif ve diğer iştirakçilerin bulunduğu alanlar hiçbir şekilde kendilerine yeterli değil. İş hacmimiz büyüdü. 30 yıl önceki proje o günün şartlarında çok iyiydi, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ancak bugün için yetersiz hale geldi. Mevcut haliyle bağımsız esnafımızın dükkanını geliştirmesi mümkün değil. Blok blok yapılmalı bunun için de en az 15-20 dükkânın bir araya gelmesi gerekiyor.”

SEKTÖRÜMÜZDE TÜRKİYE’NİN KAPALIÇARŞI’SIYIZ

“Sitemizde otomotiv sektörüyle ilgili; kamyoncular, otobüsçüler, binek otomobilciler, çıkmacılar, yedek parçacılar ve ihracatçılar var. Bizim sanayi sitemiz aslında Türkiye’nin Kapalıçarşı’sı. Bu nedenle sanayimizin bulunduğumuz yeri geliştirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki elli yılın projesini yapmak zorundayız. Biz ayrı ayrı bloklar yapmayı hedefliyoruz, katlı bağımsız, 100 metre dükkân varsa bunu en az iki üç kat artırmalıyız ki buraları yıkıp da dönüştürdüğümüz zaman üyemizin dükkanının metrajı da değeri de artmalı. Önümüzdeki süreçte bunu mühendislerimiz, mimarlarımızla çalışacağız. Kot farkından dolayı site olarak avantajımız var H12’yi biz iki yıl öncesinden almıştık. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz ama biz hayal ediyoruz ve hayalimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz, proje üretiyoruz, en iyisini Dolapdere Sanayi Sitesinin kıymetli esnafları için yapmaya çalışıyoruz.”

İOSB’ de yapılan Dolapdere’nin 2022 genel kurulunda divan başkanlığını Bağcılar Güngören Sanayi sitesi Yönetim kurulu Başkanı M. Vural Koç yaptı.  Gündem maddelerinin üyeler tarafın kabul edildi.  Seçim maddesinde yönetim kurulu şu şekilde oluştu;

Başkan; Ömer Hanoğlu, Yönetim kurulu üyeleri; Süleyman Ertürk, Cengiz dinç, Osman Aras, Mustafa Mirza

Denetim kurulu üyeleri: Meltem Cengiz Şimşek, Mete Coşkun Delibaşı

Genel kurula katılım gösteren isimler şu şekilde oluştu: İOSB yönetim kurulu başkanı Mustafa Keskin, Ak parti Başakşehir ilçe başkanı Sebahatdin Kayas, MHP Başakşehir ilçe Başkanı Fatih Keleşoğlu, 28. Dönem TBMM CHP Milletvekili A. Adayı, Çorapçılar sanayi sitesi Başkanı Kazım Özeren.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html