Haber Sitesi
HV
08 MAYIS Çarşamba 21:14

DİCLE ÜNİVERSİTESİ: “MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ” PANELİ

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından “Mali Müşavirlik Mesleğinin Dünü Bugünü” adlı panel düzenlendi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-11-2022 21:59
DİCLE ÜNİVERSİTESİ: “MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ” PANELİ

                        “MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ” PANELİ

 

Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Altundağ moderatörlüğündeki panelde Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nüzeyni Atabay, Mali Müşavir Mehmet Cömert ve Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Üst Delegesi/Mali Müşavir Cebrail Sular birer sunum gerçekleştirdi.

 

Müşavirlik mesleğinin geçmişte evrak üzerinde ilerlerken, günümüzde bütün işlemlerin dijital ortamlara taşındığını belirten konuşmacılar, mesleğin gelişen ve sürekli değişen bir mevzuata sahip olduğunu, bu nedenle sürekli kendilerini geliştirmeleri ve mevzuatı takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Panelistler, Muhasebe ve Mali Müşavirlik Mesleğinin gelişerek bilirkişilik, uzlaştırmacılık ve mali danışmanlık hizmetleri gibi alanlarda da yer bulduğu ve geleceğin meslekleri olduğunu da ayrıca belirtti. Panelde, Mali Müşavirlik Mesleğinin amaçlarından, meslek unvanları, mesleğin alanı,  meslek mensubu olabilmenin genel şartları, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir olabilmenin özel şartları, staj ve sınavlar hakkında bilgi verildi.

 

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html