Haber Sitesi
HV
03 MAYIS Cuma 00:04

CECONOMY, mali yılın birinci çeyrek raporunu paylaştı

- Rapora göre şirket, karlılık ve müşteri memnuniyetinde artış sağladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 12:03
CECONOMY, mali yılın birinci çeyrek raporunu paylaştı

MediaMarkt'ın bağlı olduğu CECONOMY AG, bu mali yılın ilk çeyreğinin raporunu paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamlaya göre, MediaMarkt'ın bağlı olduğu CECONOMY AG, Eylül ayı itibariyle başlayan mali yılın ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine oranla daha yüksek bir satış performansı sergiledi ve yüzde 3,7'lik bir artışla satışlarını 7 milyar Euro'ya yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CECONOMY AG Mali İşler Müdürü (CFO) Dr. Kai-Ulrich Deissner, maliyet konusunda sıkı bir disiplinle daha yüksek karlılık ve nakit akışı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, 'Bu alanda başarılarımızı sürdürüyoruz. İlk çeyrekte gördüğümüz 'Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kazanç' artışı, brüt kar marjlarımızın yükselmesi ve maliyetlerimizi etkin bir şekilde yönetmemizin sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Orta vadeli hedeflerimize ulaşmak için belirlediğimiz yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.

CECONOMY'nin paylaştığı rapora göre eylül ayıyla başlayan mali yılın ilk çeyreğinde şirket, önceki yılın aynı dönemine oranla daha yüksek bir satış performansı sergiledi ve yüzde 3,7'lik bir artış elde ederek satışlarını 7 milyar Euro'ya yükseltti. 'Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kazanç' (FAVÖK) ise, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 18 milyon Euro artış göstererek 230 milyon Euro'dan 248 milyon Euro'ya ulaştı.

- MediaMarktSaturn Club'ın üye sayısı 40 milyonu aştı

Ayrıca, MediaMarktSaturn Club'ın üye sayısı mali yılın ilk çeyreğinde 40 milyonu buldu. CECONOMY ve MediaMarktSaturn, müşteri memnuniyeti ve deneyimini merkeze alarak stratejilerini hayata geçirirken, bu çabalarının meyvesini rekor düzeydeki müşteri memnuniyeti puanları ve MediaMarktSaturn Club'ın üye sayısındaki önemli artış ile topladı. Müşteri deneyimini sürekli iyileştirme odakları, 'Net Tavsiye Skoru' (NPS) ile ölçüldüğünde bugüne kadarki en yüksek değer olan 56'ya ulaştı.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html