Güzelleşeceğim derken sağlığınızdan olmayın!  ‘Merdiven Altı’ Operasyonlarda Kör Olma Tehlikesi!

 Güzel gözlere kavuşma hayali badem göz estetiğine olan talebi artırdı. Hemen her gün çekik ve etkileyici bakışlara kavuşmak için estetik merkezlerinin yolunu tutan kadınlar, “merdiven altı operasyonlar” nedeniyle kör olma tehlikesiyle karşı karşıya. Op. Dr. Güray Yeşiladalı, son dönemin revaçta uygulaması hakkında uyarılarda bulunarak, “Göz çevresi sinirsel ve lenfatik drenaj açısından çok hassas bir bölge. Bu operasyonun uzman ellerde yapılması önem taşıyor” dedi.

SAĞLIK - 19-09-2022 09:38

Güzelleşeceğim derken sağlığınızdan olmayın!   ‘Merdiven Altı’ Operasyonlarda Kör Olma Tehlikesi!

Son dönemin en revaçta operasyonlarından biri olan Badem Göz Estetik operasyonuna ilgi her geçen gün artıyor. Güzel, çekik ve çekici bakışlara sahip olmak isteyen kadınlar her gün      hemen her ilçede açılan irili ufaklı estetik merkezlerine bu ciddi operasyonlar için başvuruyor. Merdiven altı operasyonun sağlık açısından zararlarını anlatan ve özellikle de badem göz estetiğinin mutlaka donanımlı hastanelerde ve uzman ellerde yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Vanity Estetik Hastanesi Kurucu Ortağı, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Güray Yeşiladalı konu hakkında şunları söyledi:

“Son yıllarda tercih edilen operasyonların başında halk arasında Badem Göz Ameliyatı olarak da bilinen Kantoplasti, Kantopeksi geliyor. Operasyonun amacı gözleri daha çekici ve etkileyici hale getirmek. Çekik Göz Ameliyatı olarak da bilinen Badem Göz veya Tilki Göz (Kantoplasti) ameliyatında gözün dış köşesini yukarı doğru çekip kemikte daha yüksek bir noktaya sabitliyoruz. Lokal anestezi dışında genel anestezinin kullanıldığı teknikler de mevcut. Kalıcı bir operasyon olmasına rağmen kişinin ilerleyen yaşlarında yaşanabilecek sarkmalar sonucunda uygulama tekrar edilebilir. Bunun yanında göz kapağındaki fazlalık veya sarkmalar da bu operasyonla birlikte düzeltilebilir. Hem kadın hem erkek hastalar için yapılan bu operasyon sonrası hasta kısa süre içerisinde günlük yaşamına geri dönebilir ama esasen burada en dikkat edilmesi gereken nokta bu işlemin bir cerrah tarafından ehil ellerde yapılmasıdır. Göz çevresi damarsal, sinirsel ve lenfatik drenaj açısından çok özel bir bölge olduğundan, doğru teknik ve doğru ürünler uygulanmadığında göz kapağı düşüklüğünden, görme kaybına                varan      komplikasyonlara yol açabilir. İşlemlerin, bölgenin anatomisine hâkim hekimler tarafından uygulanması bu nedenle çok önemli."

“GÜZELLEŞECEĞİM DERKEN SAĞLIĞINIZDAN OLABİLİRSİNİZ”

Özellikle sosyal medya kullanımındaki artış ve instagram filtre kullanımlarının yaygınlaşması ile kişilerin dış görünüşlerine daha fazla önem vermeye başladıklarını belirten Op. Dr. Güray Yeşiladalı, “Hastalarımız, beğenmedikleri bölgeleri, estetik operasyonlar ile değiştirerek istedikleri görüntüye ulaşabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bu kadar önemli operasyonları, sağlık riski yaratabilecek yerlerde yaptırmamak. Bu cerrahi operasyonlar yetkin bir cerrahın elinde yapılmalıdır. Aksi halde güzelleşeceğim derken sağlığınızdan olabilirsiniz. Bu durumların maalesef örneği çok fazla” diye konuştu.

“BU OPERASYONLARIN ŞAKASI YOK”

150 kişilik profesyonel bir ekiple çalıştıklarını belirten Yeşiladalı sözlerini şöyle tamamladı, “Uluslararası sertifikalı estetik ve plastik cerrahlarımızla     tüm      estetik operasyonlar ve medikal işlemlerde      hastalarımıza yüzde 100 memnuniyet odaklı hizmet sunuyoruz. Bu operasyonların şakası yok. Uzman ellerde yapılmayan cerrahi işlemler sağlık riski yaratır. O nedenle mutlaka donanımlı bir hastane ve uzman bir ekiple çalışmak hastanın sağlığı için önem arz eder.”

Konu hakkında Demet Şener’in sorularını yanıtlayan Op. Dr. Güray Yeşiladalı’nın estetik operasyonlar hakkında verdiği çarpıcı bilgilerin yer aldığı videoya  https://www.youtube.com/watch?v=Dhe3uK4oNDU linkinden ulaşabilirsiniz. 

Vanity Estetik hakkında:  

Vanity Estetik, yurt içi ve yurt dışından gelen hastalarına alanında uzman ekibi ile ulaşılabilir lüks seviyesindeki estetik ve güzellik çözümlerini en güvenilir şekilde sunmak için Op Dr. Güray Yeşiladalı tarafından 2016 yılında kuruldu. Mutlu ve özgüvenli kadınların tüm toplumu ileriye taşıdığına inanan marka, ulaşılabilir lüks seviyesinde estetik ve güzellik çözümlerini, yüksek deneyim ve memnuniyet ile en fazla kadınla buluşturmayı misyon olarak edindi. Hastalarına gösterdiği büyük özenin ve hizmet anlayışının kanıtı olarak özel sağlık merkezlerinin en büyük arama motoru olan WhatClinic.com tarafından her sene verilen “WhatClinic En iyi Hasta Hizmet ÖdüIü'ne” 3. kez layık görüldü. Uluslararası sertifikalı estetik ve plastik cerrahları, güzellik uzmanlarıyla hastalarının konfor ve memnuniyetini en üst seviyede tutmayı ilke edinen Vanity Estetik, toplam 6 katlı 1000 m2 alanda 3 adet son teknoloji ile donatılmış ameliyathane ve 15     0 kişilik çalışan ekibiyle İstanbul Altunizade’de hizmet veriyor. The International Society of Plastic Surgery, American Society of Plastic Surgeons, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Estetik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği gibi uluslararası ve yerel olmak üzere en itibarlı 8 tıbbi akreditasyon kurumunun güvencesi ile hastalarına hizmet veren Vanity Estetik ayrıca yaptığı yatırımlar ve yeniliklerle ISO 9001 ve ISO 10002 belgelerini almıştır. Koronavirüs pandemisinin en başından itibaren aldıkları önlemler sayesinde de uluslararası sağlık akreditasyon şirketi olan Temos tarafından Türkiye’de ve dünyada Covid-19 Güvenilirlik Sertifikası'na layık görülen ilk ‘’estetik hastanesi’’ oldu. 2022 yılında ise Great Place to Work kriterlerini sağlayarak "Great Place to Work (Harika İş Yeri) Sertifikası"nı almaya hak kazandı. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Genç Yetişkinler Arasında Kanser Vakalarındaki Hızlı Artış

Genç Yetişkinler Arasında Kanser Vakalarındaki Hızlı Artış

28-03-2024 - SAĞLIK

Prof. Dr. Üskent: Akıllı İlaçlar, Güdümlü Füzeler Gibi Etkili

Prof. Dr. Üskent: Akıllı İlaçlar, Güdümlü Füzeler Gibi Etkili

28-03-2024 - SAĞLIK

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html