GÜNEŞ PANELLERİ SU İHTİYACINI SAĞLAYACAK

Van Büyükşehir Belediyesi, Özalp ilçesinde hayvan içme suyu sıkıntısı yaşayan Günyüzlü Mahallesine ait yaylanın su sıkıntısını güneş panelleri ve terfi merkezi kurarak çözdü.

GÜNCEL - 29-11-2022 18:36

GÜNEŞ PANELLERİ SU İHTİYACINI SAĞLAYACAK

Van’da tarım ve hayvancılığın gelişimin yönelik projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu talepler doğrultusunda da çalışmalarını yürütüyor. Kırsal mahallelerde bulunan arazilerde hayvan içme suyu (HİS) projeleri kapsamında sondaj çalışması yürüten Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çıkartılan suyun yaylada elektrik sıkıntısı yaşanması nedeniyle kurduğu güneş enerji panelleri ile gün yüzüne çıkartıyor. Bu çalışmalar kapsamında Özalp ilçesi Günyüzlü mahallesi yaylasında da geçtiğimiz yıl tamamlanan sondaj çalışmalarında 124 metrede suya ulaşıldı. Daha sonra açılan kuyuya 24 adet güneş paneli ve terfi merkezi kurularak sıvatlar yerleştirildi. 

Bölgedeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçileri oldukça mutlu eden çalışmada, sıvatların yakınına da ağaçlar dikilerek hayvanlar için gölgelik alan ve mahalleli için de bir piknik alanı oluşturuldu. 

Bölgeye giderek tamamlanan projede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Sinan Hakan ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Altun, terfi merkezinden sıvatlara ilk suyu da verdi. 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
9 Günün Bilançosu Açıklandı

9 Günün Bilançosu Açıklandı

16-04-2024 - GÜNCEL

Kabine Seçiminden Sonra İlk Toplantısını Gerçekleştiriyor

Kabine Seçiminden Sonra İlk Toplantısını Gerçekleştiriyor

16-04-2024 - GÜNCEL

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html