Bursa Uludağ Üniversitesin'de Tokat esintileri sergilendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) himayesindeki Suzan Çataloluk ve İbrahim Öztahtalı Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan “Geçmişe Gittikçe Büyüyen Şehir: Tokat” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

KÜLTÜR - SANAT - 12-11-2022 17:45

Bursa Uludağ Üniversitesin'de Tokat esintileri sergilendi

Görükle Kampüsü içerisindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, akademik ve idari personel ile çok sayıda sanatsever katıldı.

TARİHSEL BİR ANADOLU YOLCULUĞU

Törende konuşan BUÜ Öğretim Üyesi İbrahim Öztahtalı, serginin 3 aylık yoğun bir emeğin ardından oluşturulduğunu vurguladı. Toplam 59 eserin yer aldığı serginin geleneksel Türk sanatlarının en nadide örneklerini barındırdığını kaydeden İbrahim Öztahtalı; “Bugün burada çok kapsamlı bir sergi açtık. Bu tam anlamıyla bir Tokat sergisi oldu. Ziyaretçilerimiz, Anadolu’nun kendine özgü nefasetini yakından inceleyebilecek” diye konuştu.

HER ESERİN BİR HİKAYESİ VAR

Sanatçı Suzan Çataloluk ise; “Tokat, Evliya Çelebi’nin de dediği gibi; mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir. Tokat’ın insanı yumuşak huylu, yardımsever ve iyilik sahibi insanlardır diyor. Mevlana da Tokat’ın mutlaka görmek gerekir diyor. Dolayısıyla bu sergiyi hazırlarken Tokat’ın eski zamanlarını düşündük. Özellikle Danişment Gazi ve Selçuk dönemini ele aldık. İnşallah ikinci sergide Osmanlı eserlerini yaparız. Bu sergide bir senaryo üzerinden çalışmalarımızı yürüttük. Yani tüm eserlerimizin bir hikayesi bulunuyor. Elimizden geldiğince sizlere Tokat’ı anlatmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

SANATA DESTEK DEVAM EDİYOR

Serginin açılış töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da üniversite yönetimi olarak bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra sanatsal projelere de her türlü desteği vermeye devam ettiklerinin altını çizdi. Böylesine özel çalışmaların üniversite himayesinde bulunmasının kendilerini de ayrıca mutlu ettiğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, emeği geçen tüm sanatçılara teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek “Geçmişe Gittikçe Büyüyen Şehir: Tokat” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Suzan Çataloluk, Elif Pehlivan, Hayriye Turan ve Lale Kankal’ın eserlerinin yer aldığı sergiye Nimet Kalkanlı da misafir sanatçı olarak katkıda bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Opera Sanatının Kadınları, Bu Etkinlikte Bir Araya Geliyor

Opera Sanatının Kadınları, Bu Etkinlikte Bir Araya Geliyor

28-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Kocatürk: Sesli Tiyatro, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

Kocatürk: Sesli Tiyatro, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

26-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html