Bolu Teknokent Büyüyor.

Üniversitemizin de iştiraklerinden olan Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (Bolu Teknokent) doluluk oranı, Ar-Ge hedefli firmaların ilgisi ve başarılı yönetimiyle yüzde 100’e ulaştı.

EĞİTİM - 28-01-2023 19:35

Bolu Teknokent Büyüyor.

 Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne yeni binalar kazandırmak ve birimlerinin modellenmesi amacıyla Bolu Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) heyeti, ülkemizin önde gelen teknokentleri olan Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ’nün teknokent bölgelerine teknik gezi gerçekleştirdi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığındaki ziyaretlere, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Gülen, Bolu Teknokent Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren ve teknik heyet katıldı.

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu’nun (SANTEK) 2022 yılı Aralık ayında düzenlenen olağan toplantısında, Bolu Teknokent’in tamamen dolması nedeniyle yeni bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi binası yapılması ve ülkemizdeki öncü Teknokentlerin ziyaret edilerek, yeni bina ve birimlerinin modellenmesi kararı alınmıştı.

Bu kapsamda SANTEK heyeti tarafından başkentteki 3 Teknokent’e teknik gezi düzenlendi. Ziyaretlerde, ön kuluçka, kuluçka, post kuluçka ve start up firmalarının Teknokentler bünyesindeki yerleşik düzenleri incelendi. Start up firmalarının ofis ve atölye birimlerinin bağımsız olması benimsendi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ankara Üniversitesi Teknokent Yeni Yatırımlarla Genişliyor

Ankara Üniversitesi Teknokent Yeni Yatırımlarla Genişliyor

29-03-2024 - EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı, Yaratıcılığı Teşvik Ediyor: 'Dijital Oyun Geliştirme' Yarışması Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Yaratıcılığı Teşvik Ediyor: 'Dijital Oyun Geliştirme' Yarışması Başlıyor

07-03-2024 - EĞİTİM

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html