Ankara'da “Baba Destek Programı”nda eğitimler başladı.

13 hafta sürecek eğitimlerde babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesi, olası şiddet içeren davranışların değiştirilmesi ve aile içinde demokratik davranışların geliştirilmesi gibi konularda eğitimler veriliyor.

EĞİTİM - 14-11-2022 10:30

Ankara'da “Baba Destek Programı”nda eğitimler başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışlıyla toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve ABB iş birliğiyle yürütülecek bilimsel gelişmeler ile toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan,  “Baba Destek Programı”nda eğitimler başladı.

Mutlu bir aile ve toplum yapısının oluşmasına katkı sağlayan program kapsamında, Başkentli babalar çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda bildiklerini pekiştirirken bilmediklerini de öğrenme imkânı buluyor.

ABB Çocuk Etkinlik Merkezi ebeveynlerinin katıldığı programda babaların; çocuklarının bakımında ve gelişimde sorumluluklarını fark etmeleri ve buna uygun tutumlar geliştirilmeleri, çocukları ile karşılıklı ve yakın ilişki kurmaları, çocuklarına zaman ayırmaları, onlarla etkileşim içinde olmaları, şiddetin hiçbir türünü uygulamamaları ve çocukların eğitim süreçlerine katılmaları hedefleniyor.

Baba Destek Eğitim programını geçen senede yaptıklarını ve çok olumlu güzel dönüşler aldıklarını söyleyen Osmanlı Çocuk Etkinlik Merkezi İdarecisi Neslihan Uğraş, “Çocuk Etkinlik Merkezi’mizde eğitim alan çocuklarımızın babaları için yaklaşık 13 hafta sürecek eğitim programımıza başladık. Geçen sene 4 merkezimizde yaptığımız bu program o kadar olumlu sonuçlar verdi ki, bu sene yeni açılan merkezlerimizde de yapmaya başladık. Amacımız babaların farkındalığını artırmak, çocukların hayatlarındaki önemlerini, ağırlıklarını ve içlerindeki cevherleri bir kez daha dışarı çıkarmak. Programımızı AÇEV ile birlikte yürütüyoruz ve gerçekten olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

EĞİTİM 13 HAFTA SÜRECEK

ABB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Baba Destek Programı’nda 3-6 ve 7-11 yaşlarında çocukları olan babalara yönelik dersler haftada bir gün 2 saat gönüllü eğitimciler tarafından veriliyor.

Çocukların hem zihinsel ve fiziksel hem de sosyal ile duygusal kapasitesini güçlendirmek için gerçekleştirilen eğitimlerde;  grup tartışması küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitim yöntemleri kullanılıyor.

Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı yaklaşık 13 haftalık program kapsamında; çocuğun gelişiminde babanın rolü, aile tutumları, çocuğu dinleme ve anlatma, olumlu davranış geliştirme, çocuğun bilişsel - sosyal, okul- arkadaşlar ve baba, çocukla zaman geçirmek ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması ve kadına yönelik şiddet konularında eğitimler verilecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı

Rus araştırma üniversitesi ile proje işbirliği için ilk adımlar atıldı

18-04-2024 - EĞİTİM

Ankara Üniversitesi Teknokent Yeni Yatırımlarla Genişliyor

Ankara Üniversitesi Teknokent Yeni Yatırımlarla Genişliyor

29-03-2024 - EĞİTİM

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html