Ankara Büyükşehir Belediyesi, Afetlere karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte 7’den 70’e afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak için eğitim programları düzenlenmeye devam ediyor.

EĞİTİM - 16-11-2022 12:24

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Afetlere karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile AFAD, Başkentin hem merkez hem de çevre ilçelerindeki okullarda “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştiriliyor. Eğitimde; öğrenciler ile öğretmenlere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitimlerle toplamda 11 bin 600 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 Okullarda devam ettirdiği “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimleri”nin bu haftaki adresi Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Eğitimlerde; afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı olarak anlatıldı. Ayrıca eğitimlerde “Deprem Anı Çök Kapan ve Tutun” tatbikatı da yaptıran AFAD görevlileri, öğrencilerin merak ettiği soruları da tek tek yanıtladı.

Toplum çapında farkındalık oluşturarak vatandaşları afetlere hazır hâle getirmek istediklerini belirten Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, şunları söyledi:

“Afet farkındalık yılında başlattığımız eğitim çalışmalarını bu kez Milli Eğitim İl Müdürlüğüyle yaptığımız protokol kapsamında Ankara'nın dört bir yanında taşrada ve merkez okullarda gerçekleştiriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini birinci sıraya aldık. Bu konuda yaygın bir eğitim kampanyası yürütüyoruz. İstedik ki geleceğimiz olan bütün çocuklarımız afetler konusunda temel bilgilerle ve temel duyarlılıkla büyüsünler. Özellikle geçtiğimiz yıl başlattığımız ve farklı sosyal gruplara, farklı paydaşlara afet farkındalık eğitimlerini Ankara'nın saygın üniversitelerin eğitim fakültelerinin desteğini alarak içeriğini kapsamlarını geliştirdik. Yeni eğitimlerin içerisinde doğa bilgisi, doğa sevgisi, iklim bilinci gibi afet farkındalık süreçlerinin bütünleşik paydaşları olan çok farklı konularda bu bütünleşik bünyeye ekledik. Buna katkı yapmak bizim gibi bütün yerel yönetimlerin görevi olduğunu düşünüyoruz.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı, Yaratıcılığı Teşvik Ediyor: 'Dijital Oyun Geliştirme' Yarışması Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Yaratıcılığı Teşvik Ediyor: 'Dijital Oyun Geliştirme' Yarışması Başlıyor

07-03-2024 - EĞİTİM

Gemi Mühendisliği Alanında Eğitim

Gemi Mühendisliği Alanında Eğitim

07-03-2024 - EĞİTİM

google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html