Haber Sitesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 02:04

YENİLİKÇİ, DOĞA DOSTU ANLAYIŞLA 185 BİN TON ÜRETİM

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde, 120 bin metrekarelik ek tesiste üretime başlayan Kuzey Boru, 185 bin ton kapasiteye ulaşarak bu alanda Türkiye’de ilk 5 arasına girdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-12-2022 13:25
YENİLİKÇİ, DOĞA DOSTU  ANLAYIŞLA 185 BİN TON ÜRETİM

Türkiye’de ilk 5’te

Kuzey Boru, Türkiye ekonomisine destek vermeyi sürdürüyor. 2001 yılında kurulan ve ilk günden bugüne inovatif yaklaşımları ile sektörde dikkat çeken Kuzeyboru 2022’de Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı 120 bin metrekarelik ek üretim tesisi ile kapasitesini 185 bin tona çıkardı. 2020 yılında başlayan yatırımı iki yılda tamamladıklarını belirten Kuzeyboru Strateji ve İş geliştirme Direktörü Emine Seldüz, şirketin sürdürülebilir politikaları her zaman merkezinde tuttuğunu söyledi. Seldüz, 80 bin ton olan üretim kapasitemize bu tesisle birlikte 105 bin ton daha ekledik” dedi. Seldüz yatırımlarla ilgili de şunları söyledi:

YEŞİL VE AKILLI BİNA

“Kuzeyboru olarak doğayı dolayısıyla geleceğimizi korumak ve yeni nesillere daha iyi bir dünya bırakmak adına yeni yatırımımız yeşil bina olarak planlandık. Proje bu anlayışla tamamlandı fabrikamızda doğaya zarar vermeden üretim yapacak ve bu yatırımla çocuklarımızı da korumuş olacağız bu şirket olarak bize gurur veriyor. Tesisin 45 bin metrekare kapalı alanında yağmur hasadı yapılıyor, depolanan yağmur suları üretimde kullanıldıktan sonra tekrar arıtılıp kapalı çevrimde ve gri atık su olarak değerlendiriliyor. GES ve enerji tasarrufu alanında yaptığımız ciddi yatırımlarla enerji giderlerimizi de minimize ettik. Bina yalıtımı ve gaz salınımı konusunda sektörümüzde hiçbir firmada olmayan hava filtreleme sistemleri ile doğaya gaz salınımı da engellemiş olduk.”

İHRACAT POTANSİYELİ ARTACAK

“Kuzeyboru olarak halen dünyada 88 ülkeye ihracat yapıyoruz. 4 ülkede bulunan ofislerimizle dağıtım kanallarını geliştiriyoruz. Aksaray’da gerçekleştirdiğimiz bu yatırımla elde edeceğimiz ek kapasite ile müşterilerimize daha hızlı ürün verecek ve daha fazla destek vermiş olacağız. Şirketimiz ihracat hedefi hedefleri doğrultusunda yurt dışı depo faaliyetlerini de sürdürüyor. Hali hazırda HDPE içme suyu borularında 20-1200 mm çaplar arası ve kanalizasyon ürünlerinde Koruge borularda 100-2400 mm çaplar arasında üretim yapıyoruz.”

TEKNOLOJİK ALTYAPI ÜRÜNLERİ

“Aksaray’daki tesisimiz gelişmeye açık şekilde dizayn edildi. İki yıl içinde eklenecek yeni üretim hatları ile 230 bin ton plastik hammadde işleme kapasitesine ulaşacağız. Bu bağlamda alt yapısı hazır olan yatırımımız plastik sanayi için oldukça yeni teknikleri de içinde barındırıyor.” Kuzeyboru olarak bu kapsamda İtalyan hammadde otomasyon şirketi Moretto ile işbirliği yaptığını belirten Seldüz, üretimin tamamen bilgisayar kontrollü gerçekleştirildiğini söyledi. Ürün reçetelerinin dijital olarak yönetildiğini kaydederek; “3 bin ton kapasiteli silolarımız aracılığı ile yine tonlarca ürünün yüklenmesi, makine aktarımları ve stok miktarı bilgisi tamamen dijital olarak yapılmaktadır” diye konuştu.

ÜRÜNE ONLİNE TAKİP İMKANI

Kuzeyboru olarak kuruldukları ilk günden beri inovasyona önem verdiklerinin altını çizen Seldüz, Bu yatırımımız ile de ortam koşulları, oksijen,  ağır gaz salınımı yağmur hasadı yaptığımız depolarımızda, suyun sıcaklığı, miktarı, kalitesi, iç ortam ısı ve nem oranları, hava sistemlerinin tamamı dijital sistem içinde uzaktan erişim mümkün. Ürünlerin takip edilebilirliğini sağlamak ve müşterilerimize sipariş ettikleri ürünlerin durumu hakkında bilgi vermek için RF ve karekod markalama sistemini getirdik. Böyelce müşterilerimiz oluşturduğumuz mobil arayüz aracılığı ile ürün takibini yapabiliyor” dedi.

İNSANA DEĞER VEREN ANLAYIŞ

Kuzeyboru olarak insana değer veren sayılı firmalardan olduklarını söyleyen Emine Seldüz, “Yeni yatırımımızda 4 ayrı sosyal alan, tam teşekküllü bir sağlık evi, 250 kişilik tiyatro ve konferans salonu, teras düğün salonu, mobil kullanılan ortam ısı ayarı, oksijen kontrolü ve salınımı ile sağlıklı çalışma koşulları oluşturduk” şeklinde konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html