Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 00:48

Wideangle’dan ‘dizi dizi’ NFT

  NFT’ler aracılığıyla sinema, dizi ve diğer tüm dijital içeriklerin yapımını, dağıtımını fonlayarak desteklemeyi hedefleyen Web3 şirketi Wideangle, bol yıldızlı bir gece ile tanıtıldı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2022 11:47
Wideangle’dan ‘dizi dizi’ NFT

 

Wideangle’ın FTX TR ana sponsorluğunda gerçekleşen lansmanında yıldızlar, sinema ve dizi endüstrisi için Web3 fırsatlarıyla tanıştı. Wideangle kurucu NFT’lerinin özel satışı, Six Senses Kocataş Mansions’taki davet ile başlamış oldu. Platform, sinemayı Web3 platformlarına entegre ederek sektörü dinamikleştirmek için yola çıktı. Düzenli olarak partnerlik açıklayan ‘Wideangle’ blockchain alanında ilk olma özelliği taşıyor.

Kurucuları arasında Engin Altan Düzyatan, Birand Tunca ve Umut Tanyolu gibi tanınmış sinemacı ve oyuncuların bulunduğu “Wideangle” film ve dizi içeriklerini NFT’ler ile finansal olarak desteklemeye hazırlanıyor. Sinema, dizi ve dijital içerik projelerine finansman sağlamak için tasarlanan Wideangle, kripto ve NFT yatırımcılarının ötesinde, sinema, TV ve dijital içerik endüstrisine yatırım yapmak isteyenlere de yeni bir alan açtı. 

İKSV Köprüde Buluşmalar, The Sandbox, NTT Data Solutions Türkiye, Parex, Carny, Platin, Uzmancoin ile partner olan Wideangle, lansmanda Parex, NFTrade, Octopus gibi öncü markalarla da iş birliklerini duyurdu. Wideangle’ın medya sponsorluğunu moda ve lifestyle dergisi Re Touch Mag üstlendi. 

Gecede yatırımcılara ve gösteri dünyasına seslenen Wideangle kurucu ortağı Engin Altan Düzyatan “Dünyada bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz” diyerek Wideangle ile yatırımcıların, üretilen projeye ortak olabilecekleri bir yapıyla, sinema ve dijital içerik projelerini hayata geçirebileceğini ifade etti. Düzyatan, böylece sinema, dizi ve dijital içerik yapımlarının, daha bağımsız bir gelir modeline kavuşurken, pazarlama süreçlerinde topluluk odaklı bir yaklaşım ile ilerleyebileceğini aktardı.

 

1520 adet NFT ilk kez görücüye çıktı

1520 adet NFT’den oluşan Wideangle Kurucu NFT koleksiyonu da ilk kez bu lansmanda tanıtıldı. Wideangle kurucu ortaklarından Birand Tunca da “Fonlamaya uygun bulunan proje için fonlanmak istenen bütçe (bu, bir filmin bütçesinin tamamı ya da belli bir miktarı olabilir) öncelikli olarak Founder NFT sahiplerinin yatırımına açılır” diyerek Wideangle yatırımcılarının öncelikleri olduğunu kaydetti.

Gecede söz alan kurucu ortaklardan Çağlan Tanrıverdi NFT'lerin asıl işlevinin yatırımcılara, Wideangle kurucusu unvanı kazandırması ve yapılacak filmlere ortaklıklarını gösteren belge olarak konumlanması olduğunu söyledi. Tanrıverdi, bu sayede Kurucu NFT sahiplerinin, platformda üretilecek tüm içeriklere yatırım önceliği hakkını elinde tutacağını ve diledikleri takdirde içeriklere ortak olabileceklerini açıkladı.

Bir diğer Wideangle kurucu ortağı Umut Tanyolu ise “Founder NFT’ler Wideangle evreninde yatırım yapabilmenin anahtarlarıdır. Sahibi olduğunuz bir Founder NFT size önden ve düşük fiyattan yatırım yapma imkanı sunar” dedi. 

Bir diğer kurucu ortak Ercan Gümüşkaya ise “Elinde yapılmaya değer film veya dizi projesi olanların internet sitemizdeki ‘I have a project’ bölümünden başvuru dosyasını bize ulaştırmaları gerekiyor. Dosya, Wideangle seçici kurulu tarafından incelendikten sonra fonlama önceliği için Founder NFT sahiplerinin oylamasına sunulur. Her bir Founder NFT, kategorisine göre oy sayısına sahiptir” diye konuştu.  

Wideangle Kurucu NFT’leri, Diamond, Gold, Silver ve Bronze olmak üzere 4 farklı kategoride satışa sunuluyor. Şu an için özel satışa açık olan Wideangle Kurucu NFT’leri, önümüzdeki haftalarda Whistelist’teki isimlerin alımına açılacak. Whistelist sürecinin ardından Wideangle Kurucu NFT’leri, kripto ve NFT ile ilgilenen bireysel yatırımcıların ilgisine sunulacak. 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html