Haber Sitesi
HV
19 MART Salı 11:12

Türkiye, ESET araştırmacılarına göre saldırıdan en çok etkilenen beş ülkeden biri olarak görünmektedir.

AceCryptor adlı şifreleyici kötü amaçlı yazılım, birçok kötü amaçlı yazılım ailesi tarafından kullanılan ve 2016 yılından beri dünya çapında yayılan bir tehdit olarak belirlenmiştir.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 05-06-2023 12:23
Türkiye, ESET araştırmacılarına göre saldırıdan en çok etkilenen beş ülkeden biri olarak görünmektedir.

Kötü amaçlı yazılım, birçok tehdit aktörü tarafından kampanyalarında kullanılmak üzere paketlenmiş kötü amaçlı yazılımları yaymak için aktif olarak kullanılmaktadır. ESET telemetrisine göre, 2021 ve 2022 yıllarında AceCryptor ile ilgili 240 binden fazla olay tespit edilmiştir, bu da her ay 10 binden fazla tespit anlamına gelmektedir. Bu kötü amaçlı yazılım muhtemelen karanlık ağda veya yeraltı forumlarında satılmaktadır ve onlarca farklı kötü amaçlı yazılım ailesi bu yazılımın hizmetlerini kullanmaktadır. Birçok kötü amaçlı yazılım ailesi, bu şifreleyiciyi ana koruma olarak kullanarak statik tespitlere karşı korunmayı sağlamaktadır.

ESET araştırmacısı Jakub Kaloč, AceCryptor'u analiz ederken, kötü amaçlı yazılım yazarlarının yazılımlarını tespit edilmeden korumanın zor olduğunu belirtmiştir. Şifreleyiciler, dağıtılan kötü amaçlı yazılımlar için ilk savunma katmanını oluşturmaktadır. Tehdit aktörleri, özel olarak oluşturdukları bu şifreleyiciyi kullanmaktadır. Ancak, şifreleyicilerin tespit edilmesini tamamen engellemek genellikle zaman alır veya teknik olarak zordur. Bu nedenle, kötü amaçlı yazılımları bir araya getiren birçok şifreleyici hizmeti seçeneği ortaya çıkmıştır.

ESET, 2021 ve 2022 yıllarında AceCryptor ile paketlenmiş kötü amaçlı yazılımlardan etkilenen 80 binden fazla müşteriyi korumuştur. Toplamda 240 binden fazla olay tespit edilmiştir, bunlar arasında aynı örneğin birden fazla bilgisayarda tespit edilmesi ve bir bilgisayarın ESET yazılımı tarafından birden fazla kez korunması da bulunmaktadır. AceCryptor'un tespit edilmesi oldukça zordur ve yıllardır tespit edilmemek için birçok teknik kullanılmaktadır.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html