Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 02:40

TURİZMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERNEĞİ (TUSDER) KURULDU

Kısaca TUSDER olarak tanımlanan; “Turizmde Sürdürülebilirlik  Derneği” nin Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Melek ÇUBUK, Derneğin 25 Temmuz 2022 tarihinde kurulduğunu açıkladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-10-2022 20:48
TURİZMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DERNEĞİ (TUSDER) KURULDU

Yönetim kurulu toplantısını online olarak gerçekleştiren TUSDER, Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Melek ÇUBUK, TUSDER’in kuruluş amacını; doğa ve toplumu kapsayan, fayda yaratarak ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınma sağlayan markalaşma ve sürdürülebilir turizm ile ilgili farkındalık yaratacak projeler geliştirmek, uygulamak, eğitimler düzenlemek ve var olan turizm faaliyetlerini sürdürülebilirlik perspektifi içinde yeniden ele alarak, girişimlere fayda sağlamak, teşvik etmek ve yeni projeler geliştirilmesine destek olmak olarak açıkladı.

Gerçekleştirilen ilk Yönetim kurulu toplantısında; Akademisyenler, konunun uzmanları ve profesyonellerden oluşan yönetim kurulu üyelerinin önerileri tartışıldı ve derneğin Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ve BÜYEM işbirliği ile gerçekleştirmeyi planladığı “2. Sürdürülebilir Turizm Zirvesi” nin detayları ele alındı. Zirvenin, 2/3 Aralık  2022 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı ve ele alınacak konular detaylı olarak değerlendirildi. Sürdürülebilir Turizm konusunda uluslararası projeler hazırlama, farklı kurumlar tarafından hazırlanan projelere destek olmanın TUSDER’in hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Çubuk, ayrıca uygulanacak tüm projelerin ülkemizde turizmin sürdürülebilir hale gelmesi ve bununla birlikte toplumun yaşam kalitesinin yükseltmesi gerektiğinin üzerinde de durduklarını ve bu konuda da çalışmalar yürüteceklerini vurgulayarak, TUSDER’in 2022 yılı faaliyetleri konusunda da gerçekleştirilebilir önerilerin oluştuğunu ve bu yönde kaynak ve faaliyet planlamalarının yapıldığını ifade etti.

İlk hedefin turizmde sürdürülebilir projeleri öne çıkarmak, bu projelere destek olmak ve yeni projeler üretmek olduğunun altını özellikle çizen Başkan Melek Çubuk, 2023 yılının ilk günlerinde Genel Kurul yapılacağını belirtti.

Açılış toplantısında, TUSDER 2022 aktiviteleri konusunda öneriler oluştu.

TUSDER Turizmde Sürdürülebilir Derneği Kurucu Üyelerini ve Geçiçi Yönetim Kurulunu aşağıdaki değerli isimlerden oluşmaktadır. 

 

Aynur Yavaş - Güzelce Hisar Eğitim Kültür Turizm Derneği Başkanı

Ece Delen - Destination Options Kurucu 

Engin Koban – Araştırmacı turizm yazarı, Gastronomi ve Turizm Derneği YKB 

Gülcan Tuğ - Pazarlama İletişimi Uzmanı  

Kubilay Özben - Öğretim Görevlisi 

Linda Urhan Reyhanlı - Tursab YK Üyesi & İta turizm Genel Müdürü 

Melek Çubuk - Anima Mice & Event Kurucu  

Doç. Dr. Nur Ündey - İletişim ve Marka Danışmanı

Dr. Sema Sertalp - Destinasyon Marka Uzmanı – Ekometre Gazetesi Genel Müdürü 

Sevda Yılgaz - Bentour Reisen İstanbul Bölge Müdürü 

Sezen Tokdemir - Başardılar Turizm Müşteri İlişkileri Yöneticisi 

Sinan Baran Bayar - Sürdürülebilir Turizm Uzmanı 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html