Haber Sitesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 18:01

Sürdürülebilirlik Mücevher Fuarının Kadrajında

Küresel iklim değişikliklerinin her geçen gün artması doğayı ne kadar korumamız gerektiğinin de önemini bizlere hatırlatıyor. Çevre dostu ürünlerin tercih edilmesi, sürdürülebilirlik anlayışında farkındalık yaratmak artık organizasyonlar içinde büyük hassasiyet arz ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-09-2022 11:35
Sürdürülebilirlik Mücevher Fuarının Kadrajında

 Informa Markets tarafından organize edilen Istanbul Jewelry Show, sürdülebilirlik konusunu daha bilinçli bir hale getirmek ve insanları mücevher sektöründeki zorlukların çözülmesine yardımcı olmak için istedikleri ağlar ve bilgiyle birleştirerek bulunduğu sektörün kendi sürdürülebilirliğini geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

 Istanbul Jewelry Show, sürdürülebilirlik ile alakalı çalışmalarını 3 temel noktaya dayandırıyor: Sürdürülebilir kalkınmaya ilham vererek sektörümüze yardımcı olmak, fuarı her geçen gün daha fazla çevreye duyarlı hale getirmek ve sosyal sorumluluklarını bilerek fuarı gerçekleştirmek. Fuar, sürdürülebilir kalkınmaya ilham vererek mücevher sektörüne yardımcı olmak amacıyla tasarımcılara, atölyelere, meslek lisesi ve üniversitelere destek veriyor. 

Fuarda çevreye duyarlı bir çok çalışma, konunun önemine dikkatleri çekiyor. Etkinliğin karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla; basılı materyallerin azaltılması, yaka kartlarını ve fuar halılarını geri dönüştürülmesi, LED teknolojisi kullanarak elektrik tasarrufu sağlanması, kağıt kullanımını azaltmak için ziyaretçi anketlerini tablet aracılığıyla online yapılması, CO2 emisyonunu en aza indirmek adına katılımcı ve ziyaretçileri, fuar alanına toplu taşıma ile ulaştırılması gibi detaylar ön plana çıkıyor.

En son organize edilen Mart 2022 fuarında, 98 ton çöp toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Fuar alanındaki yiyecek-içecek alanlarında plastik kullanımını minimuma düşürüldü ve yeniden kullanılabilen ürünlerle servis yapılması sağlandı. Fuar dönemi kullanılmayan yiyecekler ise ilgili hayvan barınaklarına bağışlanması için ayrıştırıldı.

Istanbul Jewelry Show Yenilenebilir Enerjiden Güç alıyor!

 Fuar, 2022 yılı itibari ile yenilenebilir elektrik kullanımına geçerek Informa Markets’in karbon ayak izini Net Sıfıra yaklaştırma yolculuğuna katkı sağlıyor. 

Fuar, sadece organize ettiği sektöre değil, çevre bölgesine yaptığı katkı ile de göz dolduruyor. Yerli yeme-içme firmalarıyla çalışan organizasyon, ziyaretçi ve katılımcılarını fuar alanına yakın konaklama opsiyonları önererek hem fuar alanı çevresindeki ekonomiye katkı sağlıyor hem de ulaşım süresini azalarak katılımcı ve ziyaretçilerin karbon ayak izinin azaltılmasına destek oluyor. 

Yıl boyunca sürdürülebilirlikle alakalı tüm çalışmalarınının sonuçlarını paydaşlarıyla paylaşan fuar, etkinlik katılımcılarına ve ziyaretçilerine sürdürülebilirlikle alakalı bilinç yaratılmasına da destek sağlıyor. Fuar katılımcılarının stantlarının yeniden kullanılabilir ve sürdürülebilirlik odaklı ürünlerle hazırlanması konusunda çağrıda bulunuyor ve gerekli kural düzenlemelerini hayata geçiriyor. 

6-9 Ekim 2022’de İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar, her geçen yıl sürdürülebilirlikle alakalı sorumluluklarını arttırırken, bulunduğu sektöre de sürdürülebilir bir ekosisteme geçisi konusunda bilgi akışı sağlamaya devam ediyor. 

 www.istanbuljewelryshow.com

Informa Markets Hakkında

Informa Markets, endüstrilerin ve uzmanlaşmış pazarların ticaret faaliyetlerinde bulunmaları, yenilik yapmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla iş platformları oluşturmaktadır. Tüm dünyadaki piyasa katılımcılarına, birebir katılımlı fuarlar, hedeflenmiş dijital hizmetler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri ile iş faaliyetlerinde bulunmaları ve tecrübe edinmeleri anlamında fırsatlar sunmaktayız. Aralarında İlaç, Yiyecek, Medikal Teknoloji ve Altyapı sektörlerinin de bulunduğu bir düzineden fazla global endüstriden alıcı ve satıcıları bir araya getiriyoruz. Dünyanın önde gelen piyasa-oluşturucu firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış pazarı hayata geçiriyor, yeni fırsatlar sunuyor ve bu pazarların senenin 365 günü gelişmesine katkıda bulunuyoruz. 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html