Haber Sitesi
HV
18 NİSAN Perşembe 22:25

NO TOUCH İLE Yüzde 100 Göreceksiniz

Op. Dr. Hüseyin Tutar, No Touch Laser ile göz numaralarının kalıcı olarak düzeltildiğini söyledi. Tutar, böylece hastaların gözlük ve lens kullanımının önüne geçildiğini daha konforlu bir yaşam alanı sunulduğunu ifade etti.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-09-2022 15:02
NO TOUCH İLE Yüzde 100 Göreceksiniz

 

Op. Dr. Hüseyin Tutar, No Touch Laser ile göz numaralarının kalıcı olarak düzeltildiğini söyledi. Tutar, böylece hastaların gözlük ve lens kullanımının önüne geçildiğini daha konforlu bir yaşam alanı sunulduğunu ifade etti.

Teknolojinin her alanda olduğu gibi göz sağlığı içinde sürekli geliştiğini ifade eden Op. Dr. Hüseyin Tutar, Alman Schwind firması tarafından geliştirilen No Touch Lazer sisteminin önceki uygulamalarda yaşanan birçok sıkıntıyı ortadan kaldırdığını ifade etti. Yeni Esnaf Gazetesine No Touch Laser uygulaması ile ilgili bilgi veren Tutar, “Türkiye’de bu uygulamayı ilk hayata geçiren kurumuz, Türkiye ve dünyada bu tedaviyi en fazla yapan kurum yine biziz” dedi. Dünyanın birçok ülkesinden göz hekimlerinin eğitim amaçlı kuruma geldiklerini dile getiren Op. Dr. Tutar tedaviyle ilgili şunları söyledi:

PRK AĞRILI BİR SÜREÇTİ

1980’lerde PRK lazer tedavisi çıktı ama bu yöntemde alkol kullanılıyordu. Hastanın 5-6 gün çok ağrısı oluyordu, iyileşmesi çok daha yavaştı ve kısıtlı numaralara yapılıyordu. Sonrasında Lasik yöntemi geliştirildi. Burada da 500 mikron olan korneanın 130 mikronu kaldırılıp onun altına lazer yapılıyordu. Bu yöntemde hastaların ağrısı çok azaldı ama 130 mikron kornea kaldırdığınız için lazer yapabileceğiniz kornea azalıyordu. 360 derecenin 330 derecesi kesilip kaldırıldığı için sonrasında göz kuruluğu vakaları çok yaşanmaya başlandı. Yine bu uygulamada gözü sabit tutmak için kullanılan vakum cihazı ileriki dönemlerde retina yırtılmalarına neden olabiliyordu. Biz hekimler bunu önceden onu öngörebilirsek ona ayrı bir lazer yapıyorduk öngöremezsek de ileride baştan sona retina ile ilgili cerrahi müdahale gerekiyordu.

NO TOUCH RİSKLERİ ORTADAN KALDIRDI

12-13 yıl önce Alman Schwind firması Trans PRK’yı (No Touch) üretti. Bu teknolojide 80’lerdeki PRK yönteminde olduğu gibi alkol kullanılmıyor, lasik teknolojinde olduğu gibi herhangi bir şey kesilmiyor. Lazerin işlem yapacağı yere ulaşmak için önceden çok küçük bir ekstra lazer uygulanıyor. 130 mikron kaldırılmadığı için çok daha yüksek numaralara lazer yapıyorsunuz, gözde bir şey kesilmediği için göz sinirlerine zarar verilmediği için iyileşme süresi tamamlandıktan sonra kalıcı göz kuruluğu diye bir şey söz konusu değil. Yine vakum yapılmadığı için retina problemi yaşanmıyor. No Touch ile daha yüksek numaradaki hastalara bu tedavi uygulanabiliyor.

HASTALARIN YÜZDE 95 ‘İNE LASER YAPILABİLİYOR

Toplumdaki birçok hastaya gözü lazere uygun olmadığı gerekçesiyle yıllardır lazer yapılamadı çünkü o gün kullanılan yöntem buna uygun değildi. Şimdi lazere uygun değil denilen hastaların yüzde 95’ine No Touch ile rahatlıkla lazer yapıyoruz ve hastalarda çok mutlu oluyor.

YÜZDE YÜZ GÖRME İMKANI

Ameliyattan 2-3 saat sonra 10 hastadan birinde yanma, batma, ışık hassasiyeti, gözlerde bulanma olabilir ancak bu en fazla üç gün sürer. Numarası ne olursa olun ortalama 40 saniyelerde lazer yapılıyor sonrasında korucuyu kontak lens takılıyor ve bu 5 gün kalıyor.  Beşinci gün hasta en az yüzde 40 görüyor, iki hafta sonra yüzde 90-100’lere ulaşıyor üç ay sonra yüzde yüzden daha iyi görüyor. Bu da hastaların yaşam kalitesini yükseltiyor. 

KİMLERE UYGULANIR?

Operatör Doktor Hüseyin Tutar, tedavinin kimlere uygulanabileceğini de; “18 yaşını geçmiş olan bireylere, gözlük numaraları bir yıl boyunca değişmemiş olanlara, kornea eğriliği kalınlığı ve yüzey yapısı uygun olanlara bu tedavi rahatlıkla uygulanabiliyor. Tedavi sonrasında hastanın numaraları bir daha geri gelmiyor” şeklinde anlattı.

TÜRKİYE VE DÜNYADA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

No touch lazer  uygulamasının son teknoloji olduğunu ve 12 yılda 6 defa yazılımının güncellendiğini  kaydeden Op. Dr. Tutar, “B u yöntem son teknoloji ve en ulaşılabilir tedavi şekli” dedi. Tutar; No Touch lazeri Türkiye’de ilk kullanan grubuz, dünyada en fazla kullanan grubuz, en fazla cihazın olduğu grubuz ve bu işlemde çok tecrübeliyiz. Dünyanın birçok ülkesinden bu cihazı alanlar bizim kurumumuza gelerek eğitim alıyorlar” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html