Haber Sitesi
HV
28 MART Perşembe 23:51

MEVLÂNÂ ÜMRANİYE’DE ANILDI

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî vefatının 749. yılında Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı. İzleyiciler programı ilgiyle takip etti.

YEREL
Giriş Tarihi : 14-12-2022 15:14   Güncelleme : 21-12-2022 09:13
MEVLÂNÂ ÜMRANİYE’DE ANILDI

Ümraniye Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri sürüyor. Aralık ayı kültür ve sanat ajandası sanatseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Söyleşilerden konferanslara, seminerlerden tiyatro gösterilerine, panellerden sergilere kadar onlarca program Ümraniyelilerin beğenisine sunuluyor. Her yaştan izleyiciye hitap eden programlar farklı kültür merkezlerinde gerçekleştiriliyor.

Her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında, Hz. Mevlâna'nın vuslat yıl dönümü olması nedeniyle ulusal ve uluslararası düzeyde Şeb-i Arûs adı altında birçok program düzenleniyor. Ümraniye Belediyesi de Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vefatının 749. yılı nedeniyle bir anma programa düzenledi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programa Televizyon Programcısı Serdar Tuncer konuşmacı olarak katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda Tuncer, Mesnevi’den bölümler aktararak, Mevlânâ’nın yaşamından kesitler aktardı.

Programa, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html