Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 16:19

Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat ”15. AUPA Genel Konferansında”

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Uluslararası Daffodil Üniversitesinin (Daffodil International University-DIU) ev sahipliğini yaptığı 15. Asya ve Pasifik Üniversiteleri Birliği Genel konferansına katıldı ve akademik iş birliği kapsamında yeni protokoller imzalandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-11-2022 19:55   Güncelleme : 18-11-2022 19:55
Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Refik  Polat ”15. AUPA Genel Konferansında”

Uluslararası Daffodil Üniversitesi (Daffodil International University-DIU), Bangladeş’in Dhaka kentinde düzenlenen “Dördüncü Sanayi Devrimi Döneminde Bilgi Teknolojisi ve Kaliteli Eğitim Arasındaki Sinerji” temasıyla 15. Asya ve Pasifik Üniversiteleri Birliği (Association of the Universities of the Asia and the Pacific- AUAP) Genel Konferansı 2022’ye ev sahipliği yaparak farklı ülkelerden üniversite rektörleri, rektör yardımcıları, üst düzey yöneticiler, akademisyenler ve davetlilerden oluşan katılımcılarla küresel çapta gerçekleşen buluşmaya Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat katılarak Karabük Üniversitesini ve Türkiye’yi temsil etti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat konuşmacı olarak katıldığı konferansta “İstihdam Edilebilirlik için Çevrimiçi Teknolojiden Karma Kullanıma” paralel oturumunda “Türk Yüksek Öğretiminin Uluslararasılaşması: Karabük Üniversitesi Örneği” sunumunu gerçekleştirdi. KBÜ Rektörü Polat “Türkiye’de ve uluslararası arenadaki KBÜ’nün başarıları, güçlü yönleri, akademik iş birlikleri, programlar ve yapılan uluslararası çalışmalar” konularında katılımcılara bilgiler aktardı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik iş birliği kapsamında katıldığı programda Daffodil International University, Adamas University, Washington University of Science and Technology, Kalinga Institute of Industrial Technology, Assam Down Town University ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, akademik ve araştırma programlarının birlikte geliştirilmesi gibi konuları içeren protokollere imza attı.

Program kapsamında gerçekleşen kültürel oturuma dünyanın dört bir yanından katılan katılımcılar için kültürel dans gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.

Üç gün süren konferansın son gününde Uluslararası Daffodil Üniversitesinde kampüs gezisi yapıldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a katıldığı konferansta Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan eşlik etti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html