Haber Sitesi
HV
25 NİSAN Perşembe 16:43

Gelin Birlikte Yürüyelim

Ayvalık Ticaret Odası seçimlerine Beyaz Liste ile girecek olan işadamı Nihat Uzun, hedeflerini, Ayvalık’a dair projelerini anlattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-09-2022 10:37
Gelin Birlikte Yürüyelim

Ayvalık Ticaret Odası Başkan Adayı Nihat Uzun:
GELİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM


Ayvalık Ticaret Odası seçimlerine Beyaz Liste ile girecek olan işadamı Nihat Uzun, hedeflerini, Ayvalık’a dair projelerini anlattı. Aileden 4 kuşaktır zeytinyağı üreticisi olan, turizm ve inşaat sektöründe yer alan Uzun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uzun, Ayvalık’ta çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen gençlerin önünün açılacağını söyledi. Uzun, “Gelin bu ışıklı yolda birlikte yürüyelim” çağrısı yaptı.

Ayvalık ticaret Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan işadamı Nihat Uzun, akademide edindiği deneyim ve tecrübelerini ticaret hayatına taşıdı. Sabancı Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nde okuyan ve lisansını AB Bursu ile İsveç Mardalen Üniversitesi’nde tamamlayan Uzun, Yüksek Lisansını da Sabancı Üniversitesi’nde Finans, Katip Çelebi Üniversitesi’nde ise Küresel Yönetişim ve Siyaset alanında yaptı. İş hayatına ilk olarak İsveç’te başlayan Uzun, Robot Programlama ve AR-GE bölümünde bir yıl çalıştıktan sonra Huawei firmasında yazılım mühendisliği yaptı. Ernst&Young’ta süreç geliştirme ve bilim danışmanlığı proje yöneticiliği yapan Nihat Uzun, doğduğu Ayvalık’a dönme kararı alınca 2014’te Uzman Grup firmasını kurdu. 
BİRÇOK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ


İsveç’te İnsan ile çalışabilen ilk küçük ölçek endüstriyel robot üretimi, Uluslararası Veri Madenciliği Avrupa Birinciliği, Yatay Eksen Rüzgar Tribünü Dizayn ve Uygulama ödüllerinin sahibi olan Nihat Uzun, Ayvalık’a döndükten sonra iş dünyasıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Balıkesir Sanayi Odası Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Turizm Komitesi Başkanlığı ve ATO Turizm Komite Başkan yardımcılığı görevlerini sürdüren Nihat Uzun, insanın hayatta en enerjik ve üretken olduğu yılların gençlik yılları olduğuna dikkat çekerek ATO Başkanlığına adaylık sürecini anlattı. Çalışmayı sevdiğini ve farklı görevler üstlenmenin kendisini motive ettiğini ifade eden Uzun, bu amaçla Ayvalık’ta çalışmaya ve kendini geliştirmeye istekli gençlerin önünün açılması için yapılan tüm çalışmalarda yer aldığını söyledi.  
GENÇ NESLİN TEMSİLCİSİYİM
Ayvalık halkı ve iş dünyasına seslenen Nihat Uzun şu çağrıyı yaptı; “Atalarımdan bana miras kalan, köklerini Ayvalık’tan aldığım ilçemizin ticari hayatını daha da geliştirmek amacıyla Ticaret Odası Başkanlığı için aday olmaya karar verdim. Başkan adayı olarak karşınıza çıktım çünkü Ayvalık benim için çok büyük bir anlam ve önem taşıyor. Ayvalık’ın genç nesil temsilcilerinden birisi olarak halen Ayvalık Ticaret Odası Turizm Komitesi Başkan Yardımcılığı, Turizm Vizyon Komitesi Başkanlığı, Ayvalık Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı, Balıkesir Sanayi Odası Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer almakta ve tüm bu görevlerimi istek ve heyecanla yerine getirmekteyim. 


ÇALIŞACAK BİR TEMSİLCİYE İHTİYAÇ VAR

Güzel Ayvalık’ımızın canla başla çalışacak, ona katkı sağlayarak marka değerini yükseltecek bir temsilciye ihtiyacı var. Bu temsili de eğitimimle, büyüklerimin tecrübelerinden edindiğim bilgilerle, ticari hayatımla ve kurmakta olduğumuz donanımlı komitelerimizle en üst seviyeye çıkartacağımıza inanıyorum. Bu çerçevede emeği öne çıkartarak, Ayvalık ve Ayvalık değerlerini yüceltecek bir bilinçle insanlarımıza doğru hizmeti sunmak için oluşturduğumuz beyaz liste ile yola çıktık. Sizlerden bu mücadeleme ve yolculuğuma destek vermenizi bekliyorum. Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız, geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ Bu ışıklı yolda gelin hep beraber yürüyelim.”


TURİZMDE SIKINTILAR SÖZ KONUSU


Ayvalık’ın kendini sürekli güncellemesi ve geliştirilmesi gereken bir turizm sektörüne sahip olduğunu kaydeden Nihat Uzun; “İlçenin tüketim toplumunun istek ve ihtiyaçlarına ayak uydurmaya çalışması olması gerekenden hızlı bir büyümeye neden oluyor.  Bu kadar hızlı büyüyen sektörde beklentilerin karşılanmasında sorunlar yaşanabilir. Ayvalık’ta turizmcilerin talep ve önerilerinin yeteri kadar karşılandığını düşünmüyorum” diye konuştu. Ayvalık’ta daha önce turizmcilerin her yıl bir araya geldiğini ancak bu toplantılarda sektörün sorunlarından çok bireysel sorunların ele alındığını ifade eden Uzun, “Ayvalık Turizm Vizyon Komitesini kurarak ilçemizin turizm alanında doğru kalkınmasını sağlamaya çalıştık.  Bu komitede ‘Ayvalık turizmin gelişmesi için neleri hedeflemeli, tanıtımı nasıl yapılmalı, hangi alanlarda yatırıma ihtiyaç var’ gibi konuları ele alıyor ve çalışıyoruz” dedi. 
İŞLETMELERİN YÜZDE 92’İ KAPANIYOR
Genç Girişimciler Kurulunda görev alma nedenini de Uzun şöyle açıkladı; “Gençlerin ticaret hayatına atılım süreçlerinin nasıl olması gerektiğini, nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de maalesef kurulan şirketlerin yüzde 92’isi kapanıyor. Biz oranı Ayvalık’ta yüzde 70-50’lere düşürürsek büyük bir başarı sağlamış oluruz.” 
AYVALIK, ZEYTİNYAĞSIZ OLMAZ
Ayvalık’ın bir turizm şehri olduğunu ancak köklerinin zeytinyağı sektörüne dayandığının altını çizen ATO Başkan Adayı Nihat Uzun, kendisinin de aynı zamanda 4. Kuşak olarak zeytinyağı sektöründe yer aldığını belirtti. Uzun Grup olarak Ayvalık’ta üç aktif sektör olan turizm, zeytinyağı ve inşaat alanında yer aldıklarını kaydeden Uzun, seçimlerde oy kullanacak olan üyelerden de ‘beyaz liste’yi desteklemelerini istedi.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html