Haber Sitesi
HV
28 MART Perşembe 17:53

Focused Pupa, 8 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldı

Kullanıcılarının gereksiz telefon kullanım alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirmelerine yardımcı olan, telefondan uzakta geçirilen vakti sosyal fayda tokeni PupaCoin’e dönüştüren Focused Pupa’ya, 225 yatırımcı 8 milyon lira değerleme üzerinden yatırım yaptı

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-08-2022 17:14
Focused Pupa, 8 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimlerinden Focused Pupa, 8 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldı. Fonangels.com üzerinden başlatılan fonlama kampanyası sonrasında Focused Pupa’nın yüzde 15’i için 1.2 milyon lira toplandı. Toplamda 225 yatırımcı projeyi fonlandı.

Bir aplikasyon olan Focused Pupa kullanıcılarının gereksiz telefon kullanım alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirmelerine yardımcı olan, telefondan uzakta geçirilen vakti sosyal fayda tokeni olan PupaCoin’e dönüştüren ve biriktirilen PupaCoin’ler ile sosyal sorumluluk projelerine ücretsiz bağış yapmalarını sağlayan yeni nesil bir odaklanma uygulamasıdır. Sistem ise şöyle işliyor: Focused Pupa’yı indiren kullanıcılar için motive edici faktörler kullanılıyor. Motive edici sistemlerin başında PupaCoin geliyor. PupaCoin için telefon üzerinden odaklanma seansları düzenleniyor. Bu seansları başarı ile tamamlayan kullanıcılara PupaCoin veriliyor. PupaCoin bir sosyal fayda tokeni. Ve bu tokenle Focused Pupa’nın işbirliği yaptığı sosyal fayda sağlayan sivil toplum kuruluşlarının projelerine ücretsiz olarak bağış yapılabiliyor. Kullanıcılar telefonlarından uzak kaldıkları zamanlarda da PupaCoin kazanabiliyor. Çünkü o zamanlarda da verimli vakit geçirmeleri için kendilerine zaman ayırmış oluyorlar.

 

Global pazarda büyüyecekler

Mehmet Aydın, Hakan Ak, Serdar Yılmaz ve Kemal Serkan Yıldırım kurucu ekibiyle 10 ay önce hayata geçirilen Focused Pupa uygulaması şu ana kadar 400 binden fazla indirme sayısına ulaştı. Geride kalan 10 ayda 5 binden fazla kullanıcının adresine kargo ile ödül gönderimi de gerçekleştirildi. Ödüllerin büyük kısmı sınav hazırlık kaynakları ve okuma kitaplarından oluşuyor. Kurucu ortaklar, yatırımdan elde ettikleri 1.2 milyon lira ile hem Türkiye’de hem de global pazarda büyümeyi planlıyorlar. Uygulama 25 Temmuz itibariyle tüm dünyada İngilizce olarak kullanıma sunuldu.

 

Elbaşı: Focused Pupa gibi örnekler çoğalmalı

Focused Pupa’ya yapılan yatırımı değerlendiren Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, “BTM girişimcileri topluma fayda yaratabilecek ve ticarileşme potansiyeli olan girişimler geliştiriyor. Bunun sonucunda da yatırımcı ile buluşmaları da kolay oluyor. Bir değil tam 225 yatırımcı ile buluşmuş olan Focused Pupa ise bunun güzel bir örneği. 225 yatırımcı Focused Pupa’da ciddi bir gelecek gördükleri için bu yatırımı gerçekleştirdi. Bu örneklerin çoğalmasını arzu ediyor, bunun için girişimcilerimizi ve girişimlerimizi desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html